Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
Leuk?
4
0
Bekijk stemmen

De Onbekende Seriekijker: Roeman

Niet alleen van bekende Nederlanders is het interessant om te weten naar welke series zij kijken. Het zijn juist vaak die onbekende Nederlanders waarvan je soms wilt weten waar zij naar kijken en waarom. Wij hebben dan ook aan De onbekende Seriekijker gevraagd waar zij het liefst naar kijkt en waarom. De 13de Onbekende Seriekijker is Mandy Gelling (49).

Mandy Gelling

Aantal serie-uren per week: Dat verschilt van week tot week, maar gemiddeld twee à drie series per dag haal ik wel. Dus tussen de vijftien en eenentwintig uur per week, met uitschieters van 30 uur per week.
Allereerste serie ooit gezien: Geen enkel idee. Swiebertje, Tita Tovenaar, Black Beauty, Catweazle, The Addams Family, Star Trek (inclusief alle spin-offs) en Q en Q. Allemaal series die ik heb gezien als kind of jong volwassenen, maar welke nu de allereerste was dat weet ik niet meer.
Beste serie ooit: Als ik echt een antwoord moet geven dan zal het toch Sherlock Holmes (1984) gaan worden. Brett was voor mij de Sherlock zoals ik hem had voorgesteld toen ik alle boeken van Sir Conan Doyle had verslonden.
Beste serie op dit moment: Zonder twijfel House of Cards (2013). De serie is niet alleen enorm verslavend maar het feit dat je het idee hebt dat Frank Underwood daadwerkelijk tegen jou als kijker praat is briljant gevonden. De blikken van verstandhouding tussen hem en de kijker zijn adembenemend en angstaanjagend tegelijkertijd en de meedogenloosheid van Underwood laat je versteld staan. Ondanks het feit dat je Underwood niet aardig zou moeten vinden zou ik zonder aarzelen op hem stemmen.
Serie die op de planning staat: Te veel om op te noemen maar 11/22/63, Containment, The Night Manager en Preacher staan bovenaan. En als Westworld ooit nog doorgaat hoort die er ook bij.


Mandy Gelling, haar gebruikersnaam is Roeman, is al 3 jaar en 2 maanden lid van MijnSerie.nl: “Ik ben getrouwd, en over twee maanden ben ik geen 49 jaar meer. We hebben een dochter van bijna zestien en we wonen in Amsterdam. Sinds 22 januari 2013 ben ik actief bezig met MijnSerie, op die datum werd mijn eerste recensie gepubliceerd, Merlijn - Seizoen 1. In dat zelfde jaar ben ik in november begonnen met nieuwsberichten schrijven en in maart 2014 kwam mijn eerste column uit. Inmiddels schrijf ik sinds week 13, 2015 ook het weekoverzicht. MijnSerie is eigenlijk niet meer weg te denken uit mijn leven. En ik ga het steeds leuker vinden.”

De top vijf van Mandy ziet er als volgt uit; 1. Sherlock Holmes (1984), Sherlock en House of Cards (2013) 4. Game of Thrones, Breaking Bad, Dexter en 24. Mandy zegt over haar top vijf: “Eigenlijk verschilt mijn top 5 wel elke maand. Toen The Affair bezig was stond die op één, hetzelfde geldt voor Ray Donovan, The Blacklist, How to Get Away with Murder, Hannibal, Luther, The Killing, Broadchurch, The Fall en vele andere series.“Wat series voor mij betekenen? Ontspanning, heerlijk ’s avonds op de bank, met mijn man Roelof en soms onze dochter Nimuë, kijken naar allerlei series. Met Roelof kijk ik de meeste series maar met Nimuë kijk ik naar The Walking Dead, The Originals, The Vampire Diaries, The Shannara Chronicles, Arrow en The Flash (2014). Ook volg ik sommige series alleen op de bank met een kop thee.” We vroegen Mandy ook of zij wel eens verslaafd is geweest aan een serie: “Ja, heel vaak. Ik denk ook af en toe dat ik rijp ben om opgenomen te worden in de kliniek voor serieverslaafden (als die niet bestaat moet ik het zelf maar oprichten). Zoals met Chicago Fire of Outlander, daar kon ik niet mee stoppen. Series met slechts vier tot zes afleveringen gaan er bij ons op een zaterdagavond makkelijk doorheen. Binge-watchen, I love it”.

Eva Green uit Penny Dreadfull
Op de vraag of zij ook een favoriete acteur/actrice heeft antwoordt Mandy “Jeremy Brett, Benedict Cumberbatch, James Spader, Kevin Spacey, Viola Davis, Michael C. Hall, Tatiana Maslany, Mads Mikkelsen, Liev Schreiber, Clive Owen, Kerri Russel, Claire Danes en Robin Wright om er maar een paar te noemen. Ook dat verschilt met de maand, maar voor vandaag zeg ik Eva Green, prachtige vrouw en een uitstekende actrice die nooit gaat vervelen. Het is bij mij altijd anders, maar als ik moet kiezen kies ik vaak een vrouw. En op dit moment is het aanbod van zeer goede tot uitmuntende series zo groot dat het altijd moeilijk is om te kiezen.”

Wat is de slechtste serie die je ooit hebt gezien? “Labyrinth (2012) en The Following, ondanks de goede acteurs zoals John Hurt, Kevin Bacon en James Purefoy was het verhaal van deze series zo slecht dat je je vaak afvroeg waarom kijk ik eigenlijk nog? Een goede derde is trouwens Under the Dome. Wow, daar spatte het er vanaf, zo slecht dat je niet kon stoppen met kijken. Welke series ik nu volg? Ik zou zeggen kijk daarvoor maar bij mijn profiel dat is echt te veel om hier op te noemen, maar ik kan niet wachten op House of Cards (2013), Bates Motel en Damien die binnenkort gaan beginnen.” We vroegen Mandy ook naar welk genre zij het liefst kijkt en uit welk land die series dan komen: “Mijn eerste liefde gaat uit naar horror en Engeland, maar ik kijk toch het meest (volgens de statistieken) naar drama en series uit Amerika. Waarschijnlijk omdat drama het meest voorkomt en uit Amerika het meeste aanbod komt.Mandy antwoordde op de vraag of ze een abonnement heeft op een streamingdienst het volgende: “Ik heb Netflix, we maken daar best wel veel gebruik van. We hadden ook HBO, maar daar was ik heel snel van genezen. Ik denk dat ze eerst wat moeten gaan doen aan het zoekgemak op de website, dat is werkelijk waardeloos. Videoland hadden we ook snel bekeken het aanbod is daar zo mager dat het de moeite niet is. Verder download ik bijna alles en kijk het terug via de televisie. Rechtstreeks kijken doe ik zelden, ik heb namelijk een bloedhekel aan reclames. Dus zelfs als het op de Nederlandse televisie uitgezonden wordt download ik nog want dan zijn alle reclames er tussen uitgehaald, ideaal dus.

Op alweer de laatste vraag, welk cijfer zij zichzelf zou geven als seriefanaat (schaal 1 tot 10) antwoordde Mandy: “Een negen toch zeker wel. Ik volg veel series en daarbij is MijnSerie absoluut onmisbaar. Ik lees op MijnSerie meningen van andere seriefans, of heb correspondentie met enkele van MijnSerie gebruikers, waardoor ik weer andere series ga volgen, daardoor blijven sommige wensen wel liggen als The Wire, Six Feet Under en The Practice, want elke keer komt er wel een nieuwe(re) serie voorbij die ik dan toch liever ga volgen. Al ben ik nu wel eindelijk begonnen met The Good Wife. Dus misschien als we die gezien hebben dat ik The Wire ga oppakken.”

Mandy (Roeman) is niet langer De Onbekende Seriekijker. We weten nu waar zij graag naar kijkt en ook waar. Op 7 maart komt er een andere serie fan aan bod.

Voor nu, met hartelijk dank aan Mandy, tot de volgende keer.

Met vriendelijke bekende seriegroet,

Jos

Leuk?
4
0
Bekijk stemmen

Reacties (10)

avatar_markzidane
22 feb 2016 17:31 -
Leuk om te lezen. Moet zeggen dat ik dat eigenlijk altijd vind bij dit item. De onbekende seriekijker levert vrijwel altijd weer een serie op die ik kan toevoegen aan mijn 'nog te kijken' lijst :)
Reageer
avatar_Mandy1966
22 feb 2016 20:03
Dat vinden we erg leuk om te horen, dank je wel.
Reageer
avatar_patrick_1987
24 feb 2016 23:57 -
Leuk om te lezen Roeman, we hebben zo beetje de zelfde smaak merk ik wel :D
Reageer
avatar_Mandy1966
25 feb 2016 13:14
Dank je.
Reageer
avatar_anonymous
25 feb 2016 14:41 -
Leuk om te lezen.

The Wire staat ook al een hele tijd op mijn lijstje, maar kan er nog geen tijd voor vinden.
Reageer
avatar_Mandy1966
25 feb 2016 14:47
Bijgewerkt op: 25 feb 2016 14:47
Dank je wel.

Misschien moeten we ons gewoon voornemen er tijd voor te gaan maken. Misschien hebben we 's nachts tussen het slapen door nog een gaatje LOL.
Reageer
avatar_DavidPrice
29 feb 2016 10:23 -
Heel veel lol gehad van jouw kijktips het afgelopen jaar. Dank daarvoor! David.
Reageer
avatar_Mandy1966
29 feb 2016 11:18
Dank je wel.
Reageer
avatar_Nelis076
29 feb 2016 12:32 -
Erg leuk om te lezen inderdaad!! En The Wire zou ik niet te lang laten liggen, wat een top serie is dat. Die heb ik in 3 weken er helemaal doorheen gehaald.
Reageer
avatar_Mandy1966
29 feb 2016 12:49
Dank je.

Ik heb hem op mijn nog te kijken lijstje gezet, ga proberen er tijd voor vrij te maken.
Reageer

Meer van Mandy Gelling-Potharst