Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Verandering van seizoenen, tijden en afleveringen bij streamingsdiensten en zenders

Verandering van seizoenen, tijden en afleveringen bij streamingsdiensten en zenders

Streamingdiensten bieden niet alleen originele series aan, maar verwerven ook vaak de uitzendrechten van populaire series die voorheen elders te zien waren, zoals op traditionele Nederlandse zenders of andere netwerken.
Deze series worden dan beschikbaar gesteld voor het publiek via platforms zoals Netflix, Videoland, Disney+, NPO Plus en Amazon Prime Video. Dit stelt kijkers in staat om hun favoriete series te bekijken op een tijdstip en plaats naar keuze, zonder gebonden te zijn aan traditionele uitzendschema's. Zo kunnen Nederlandse kijkers genieten van een breed scala aan content, zowel origineel als verworven, via verschillende streamingdiensten en zenders.

Streamingsdiensten en Nederlandse zenders kunnen soms voor verwarring zorgen als het gaat om de weergave van tijden, afleveringen en seizoenen van series. Dit kan vooral problematisch zijn voor kijkers die graag bijhouden welke afleveringen ze hebben gezien en hoeveel tijd ze hebben besteed aan het kijken van een serie.

Netwerken

Het is belangrijk om te begrijpen dat de informatie over afleveringen en seizoenen op streamingsdiensten en Nederlandse zenders niet altijd nauwkeurig overeenkomt met de originele uitzendschema's of de structuur zoals bedoeld door de makers van de serie. Soms worden afleveringen anders gerangschikt of worden seizoenen samengevoegd of opgesplitst, afhankelijk van de overeenkomsten tussen de distributeur en de streamingdienst of zender.

MijnSerie hanteert voor alle series, inclusief die van andere streamingdiensten en Nederlandse zenders, de volgende regel: alle datums, afleveringen, seizoenen en tijdsduur van de oorspronkelijke zender/netwerk worden aangehouden. Dit betekent dat de informatie over afleveringen en seizoenen op MijnSerie kan verschillen van wat op de streamingsdiensten en Nederlandse zenders wordt weergegeven.

Netwerken

Het is daarom verstandig voor de MijnSerie-gebruiker om, voordat ze vertrouwen op de informatie van een streamingsdienst of Nederlandse zender, eerst de informatie te controleren bij de oorspronkelijke bron. Dit kan helpen om verwarring te voorkomen en een nauwkeurigere kijkervaring te garanderen. Zelfs de moderatoren en redacteuren van MijnSerie moeten vaak dit soort wijzigingen controleren, omdat ze niet altijd alle zenders en series kennen.

Door vast te houden aan de informatie van de oorspronkelijke zender/netwerk, streeft MijnSerie ernaar om kijkers een betrouwbare en consistente ervaring te bieden bij het volgen van hun favoriete series, ongeacht waar deze worden uitgezonden of gestreamd.

NOTE: Deze regel geldt dus alleen voor series die aangekocht zijn en al eerder op een andere zender zijn uitgezonden. Bij twijfel kun je altijd via het forum om opheldering vragen.

Netwerken
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (1)

BlackBiker
BlackBiker za 10 februari, 15:36
Het voordeel is dat ze dit bij TMDB ook zeer consequent doen. Dus de info hier en daar zijn dan gelijk.
Dat geeft wel eens issues inderdaad. Zoals bij de serie Orphan Black Echoes. Die was in verschillende landen al uitgezonden, maar nog niet op de oorspronkelijke zender. Dat gaf wat storing :-)
Log in om een reactie achter te laten