Merlin

8.1 / 10
45 min
Fantasy
Volg deze serie
Bekijk trailer
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
9
Mandy Gelling geeft "Merlin - Seizoen 1" een 9.
Geschreven door Mandy Gelling op 22 januari 2013.
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Merlin - Seizoen 1

Misschien ben ik wel een beetje bevooroordeeld en kan daarom weinig slechts schrijven over de reeks, want onze dochter is namelijk vernoemd naar de Lady of the Lake, die van het zwaard Excalibur, Nimuë. Dus alles wat maar enigszins met haar te maken heeft trekt direct onze interesse en aandacht, zo ook deze serie. Gemaakt door de BBC met een zeer jonge en vrij nieuwe cast is deze serie een lust voor het oog . Ze zijn niet trouw gebleven aan het verhaal maar dat stoort eigenlijk nergens.

Dat komt omdat alle karakters en plaatsen die voorkomen in de verhalen en legendes van Merlijn, Arthur en Excalibur, wel in de ene vorm aan bod komen, van de Kristallen Grot tot Morgause tot Mordred en zelfs Map zijn ze niet vergeten. Dit maakt het voor de niet kenners heel leuk want al zou je niets weten van de legendes het is uitstekend te volgen en voor de kenners onder ons je krijgt een andere kijk op het verhaal en ik moet zeggen deze kant beviel me ook wel.

Het begint allemaal als je de jonge Merlin (Colin Morgan) ziet komen aanlopen bij het kasteel Camelot, ondersteund door de mooiste stem van dit moment, The Great Dragon (John Hurt) en je zit meteen al lekker in het verhaal.

Het kennis maken met alle karakters gebeurd gaande weg de eerste serie, waarbij je meer sympathie kan opbrengen voor Gaius (Richard Wilson) die Merlin moet helpen te groeien in zijn rol als kamerheer van Arthur en als enige weet van de enorme gave die Merlin met zich meedraagt, dan bijvoorbeeld voor Arthur Pendragon ( Bradley James) die over komt als een opgeblazen over het paard getild prinsje. Gelukkig veranderd dit sentiment in de loop van de serie wanneer de banden tussen Merlin en Arthur sterker worden en hun vriendschap groeit.

Voor Uther Pendragon (Anthony Stewart Head) als alleenstaande vader en koning valt het niet mee, maar toch kan je nergens sympathie voor de man voelen omdat hij zoveel haat en wrok met zich meedraagt. Het is daarom niet raar dat zijn aangenomen dochter Morgana ( Katie McGrath) zich steeds meer van hem gaat verwijderen zeker als ze achter de gruwelijke waarheid komt (ik zal hier niet over uitweiden want dan spoiler ik teveel).
Ook Gwen/Guinevere (Angel Coulby) speelt een belangrijke rol als kamermeisje van Morgana, de twee zijn vriendinnen en dat werkt in dit verband, d.w.z. dat je een duidelijk beeld krijgt van de verhoudingen tussen de diverse karakters in de serie.

De humor is aanwezig en duidelijk Brits, de CGI en Special FX zijn prachtig gemaakt al laten ze hier en daar wel een steekje vallen. Bijvoorbeeld als ze een overzicht laten zien van Camelot dat lijkt wel ingetekend. Maar niet met de The Great Dragon die ziet er prachtig uit met een nog mooiere stem.

Gelukkig hebben ze bij de BBC besloten om er nog een serie aan vast te plakken, dus op naar seizoen 2.
Volg Merlin
Vorige aflevering
The Diamond of the Day (2)
The Diamond of the Day (2)
05x13
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Reacties (2)

avatar_DeeWee
30 jan 2013 22:51 -
Nou ik vind persoonlijk een 9 wel iets te hoog! Acteerwerk vin dik niet heel bijzonder net zoals de effecten die worden gebruikt! Het is een leuke en vermakelijke serie maar zeker geen 9.
Reageer
avatar_Roeman
31 jan 2013 09:15 -
@DeeWee, dat kan ik heel goed begrijpen, Maar wij hebben ons kostelijk vermaakt met deze serie, en we hebben gelachen en meegeleefd met de karakters en zoals ik schreef zijn wij ook bevooroordeeld. En zo geeft ieder zijn eigen cijfer aan series.En voor mij was dit gewoon weg een 9. En dan bedoel ik voor de hele serie, niet alleen seizoen 1.
Reageer

Nieuwste recensies

Baron Noir - Seizoen 3

8.5

Wu Assassins - Seizoen 1

6.5

Das Boot - Seizoen 2

8.5

The New Pope - Seizoen 1

8

Norsemen - Seizoen 3

8

NCIS - Seizoen 17

7