Sherlock Holmes (1984)

8.3 / 10
50 min
Detective
Volg deze serie
Bekijk trailer
8.3 / 10
7seizoenen/44afleveringen/1984 - 2003 
NetwerkITV1
De serie is beëindigd
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!

Beschrijving

Looptijd:50 min19842003 (Beëindigd)
Genres:Detective
Netwerk:ITV1
Sherlock Holmes (1984) is een Britse detectiveserie van de zender ITV1. De serie ging in première op 24 april 1984.

De briljante detective Sherlock Holmes is een creatie van de arts en schrijver Sir A. Conan Doyle en is een van de beroemdste en populairste detectives ter wereld. De avonturen van Sherlock Holmes zijn meerdere malen verfilmd. In deze serie wordt de rol van Sherlock Holmes gespeeld door Jeremy Brett die wel de "beste Sherlock Holmes tot nu toe wordt genoemd.
Koop serie

Seizoenen

Seizoen 1
0 / 7
Seizoen 2
0 / 6
Seizoen 3
0 / 7
Seizoen 4
0 / 6
Seizoen 5
0 / 6
Seizoen 6
0 / 6
Seizoen 7
0 / 6

Recensies (0)

Er zijn nog geen recensies van de serie Sherlock Holmes (1984).

Nieuws (4)

Vele mooie, leuke en interessante top 5 lijsten zijn er voorbij gekomen om de tijd te vullen die we normaal zouden vullen met uitgaan en familiebezoek. Historische televisieseries zijn er in verschillende soorten en maten. Deze keer aandacht voor historis
za 30 mei
Het is inmiddels een bekend beeld, supermarktschappen, straten en pleinen leeg. Mensen werken thuis of werken niet. Maar hoe je tijd te vullen? Wij hebben een top 5 gemaakt met series die je kunt gaan kijken in deze vreemde tijden.
3 apr 2020
4
De acteur George Morfogen is overleden op een leeftijd van 86 jaar. Hij werd vooral bekend door zijn rol in de serie Oz.
14 mrt 2019

Populaire reacties (3)

10
16 jan 2013
Cumberbatch komt heel dicht bij, maar kan toch niet tippen aan Brett als Sherlock. Hij bracht voor mijn ogen de verhalen en boeken van Doyle tot leven. Zo had ik Holmes in mijn fantasie bedacht, exact zo. Jammer dat Brett vroegtijdig kwam te overlijden zodat hij de reeks, die hij dolgraag wilde maken, nooit heeft kunnen afmaken. Dus doe ik het nu maar met de DVD serie en 1 x per jaar Cumberbatch wel 3x. En ja, ik hoor jullie roepen en Elemantry dan. Not even close, not even close, maar wel leuk.
9
24 nov 2015
Jeremy Brett is geniaal in de rol van Sherlock Holmes. Hij heeft het personage Holmes uitstekend bestudeerd en vervolgens voortreffelijk neergezet. Het leven van Sherlock Holmes heeft ook een wonderlijke parallel met het echte leven van Brett. Tijdens het einde van de de serie werd Brett echt ziek en het personage Sherlock Holmes ging ook steeds meer "gebreken" vertonen. Je kon het aan de lichaamstaal, de mimiek (en waarschijnlijk een hoop visagie) zien dat hij niet meer de spring in het veld van het eerste seizoen was.....

Persoonlijk vind ik in het personage van Holmes in Elementary meer diepgang en structuur zitten dan in de vertolking van Holmes door Cumberbatch. Oneerlijk vergelijk wellicht als een serie wekelijkse uitgezonden wordt en 22 afl. telt.

Vergelijkbare series

Sherlock
2 stemmen
Dexter
1 stem
Fringe
1 stem
Lie to Me
1 stem