The Wire

8.4 / 10
58 min
Misdaad
Volg deze serie
Bekijk trailer
5seizoenen/60afleveringen/2002 - 2008 
NetwerkHBO
De serie is beëindigd
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!

Beschrijving

Te zien op
Looptijd:58 min20022008 (Beëindigd)
Genres:Misdaad
Netwerk:HBO
The Wire is een Amerikaanse misdaadserie van HBO. De serie ging in première op 2 juni 2002.

De serie draait om de politie die criminelen volgt middels afluisterapparatuur, the Wire in jargon. Wat de serie onderscheidt van andere series is de gelijke aandacht voor opsporingsambtenaren én criminelen en het ontbreken van de traditionele good guys en bad guys. Eigenlijk mankeert er wel wat aan ieder personage. Bovendien krijgt de kijker sympathie voor zowel crimineel als politieman. Verder ontbreken snelle plotwisselingen met veel actie, veelal een vast onderdeel van een politieserie, nagenoeg geheel. In die zin is het ook geen politieserie, maar veel meer een sociaal drama, waarbij nadrukkelijk het falen van bepaalde zaken in de Westerse (Amerikaanse) samenleving onder de loep wordt genomen.

De burgemeester van Baltimore, Sheila Dixon, bekritiseerde de serie voor het in haar ogen overdreven kritische beeld van de stad. Inmiddels moet zij echter terechtstaan voor diefstal en wangedrag als burgemeester van de stad.

Baltimore is een havenstad aan de Amerikaanse oostkust en qua grootte vergelijkbaar met Rotterdam. De stad heeft een gewelddadige reputatie. Zo kent de stad, blijkens diverse passages in de serie, een gemiddelde van bijna één moord per dag.
Koop serie

Seizoenen

Seizoen 1
0 / 13
Seizoen 2
0 / 12
Seizoen 3
0 / 12
Seizoen 4
0 / 13
Seizoen 5
0 / 10

Recensies (4)

The Wire - seizoen 1

8.5

The Wire - Seizoen 2

9

Nieuws (23)

Ook in de week van 9 tot en met 15 november hebben we het nieuws voor je verzameld. Lees hieronder welk nieuws je wellicht gemist zou kunnen hebben uit week 46.
ma 16 november
Jullie als trouwe lezers maken vanaf vandaag kans op de complete serie van The Wire. We geven twee blu ray boxen weg. Doe mee en maak kans op deze serie!
wo 4 november
3
The Guardian heeft een lijst gemaakt van de 100 beste series die van 1997 tot heden zijn of worden uitgezonden.
26 sep 2019
10

Populaire reacties (11)

-
09 jan 2013
Samen met 'Six Feet Under' is deze serie een van de beste drama- / crimeseries gemaakt. HBO is koning op dit gebied.
Sublieme acteurs, geweldige verhaallijnen, mooie plots, indrukwekkende thematiek. Deze serie moet je niet kijken als je van vette actie houdt, deze serie heeft verschillende lagen en diepgang en hier ga je echt voor zitten. Het sleept je mee. De laatste aflevering heeft me naar de keel gegrepen.
Er is één scène dat voor mij de klasse van de makers volledig samenvat: Een hoofdpersonage dat iets overkomt in een van de laatste afleveringen, een scène van 20 seconden, zonder muziek eronder en doorgaan naa de volgende scène alsof er niets aan de hand is. Ik heb met open mond zittten kijken. Wat mij betreft de beste serie gemaakt.
-
02 apr 2013
Heb net zoals bij Dexter, deze serie ook lang in de wachtkamer gehouden maar iedere seriewatcher is het aan zichzelf verplicht om deze reeks af te kijken. Des te meer door een score van 9.4 op imdb afkomstig van maar liefst 93000 leden.
The Wire komt wat traag op gang, niet de gebruikelijke rush en actie die men bij andere series kent, maar gaat heel diep, hard en ruw in op het straatleven in Baltimore. Daarbij gaat het niets uit de weg ; verloedering van de haven, het moeilijke onderwijssysteem, de harde politiek met telkens het drugmilieu en het politiekorps centraal.
Geef het een kans, blijf kijken, zitten heel wat levenslessen in ! Een Must see !

Vergelijkbare series

Breaking Bad
5 stemmen
Dexter
3 stemmen
Sherlock
3 stemmen