Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Serie van het Jaar 2022 - Beste serie van 2022

Serie van het Jaar 2022 - Beste serie van 2022

Deze column dient ter ondersteuning van de Serie van het Jaar verkiezing 2022 en behandelt de categorie beste serie. Van maandag 2 januari tot en met zondag 5 februari kan jij stemmen op jouw favoriete serie in dit genre en vele andere.
Onderstaande lijst is tot stand gekomen met behulp van de poll, de schrijvers en de forum stemmers. Bij sommige van de genomineerde trek ik wel een wenkbrauw op, maar jullie stem telt het zwaarst. De nummer één van vorig jaar staat weer in de lijst en ook twee gloednieuwe series en twee beëindigde series staan erbij.

Hebben de draken dit jaar weer een streepje voor, of ga je toch voor het mindere fantasy-geweld en kies je voor een goed misdaad- of dramaserie. In februari zullen we weten of de draken uit Westeros, net als het gevecht om de troon, de voorkeur heeft gehad.

Hieronder in alfabetische volgorde de top tien genomineerden van beste series uit 2022;

Better Call Saul


Better Call Saul
Vele malen werd Better Call Saul genomineerd in diverse categorieën. Zou dit het jaar zijn dat de geweldige spin-off van Breaking Bad een prijs mee naar huis gaat nemen? De AMC-serie kwam in augustus 2022 aan een einde na zes steeds beter wordende seizoenen. Terecht dat deze in de lijst staat.
Lees de recensies die geschreven zijn over Better Call Saul.

The Boys


The Boys
De beste (anti)superheldenserie volgens vele, maar toch heeft deze Prime Video-serie nog geen van de nominaties kunnen verzilveren. Wellicht is 2022 het jaar voor The Boys om te krijgen wat ze verdienen? Want kort gezegd is deze serie zowel walgelijk als briljant.
Lees de recensies die geschreven zijn over The Boys.

The Handmaid's Tale


The Handmaid's Tale
Verleden jaar de onbetwiste nummer één, maar The Handmaid's Tale heeft dit jaar te maken met stevige concurrentie. De Hulu-serie krijgt nog één seizoen en dan is het gedaan. Dit jaar is nog niet de laatste kans om de beste van de beste te worden in de MijnSerie verkiezing van het jaar.
Nummer 10 in de MijnSerie top 100.
Lees de recensies die geschreven zijn over The Handmaid's Tale.

House of the Dragon


House of the Dragon
De nominatie van House of the Dragon is denk ik voor niemand een verrassing. De draken zullen naar alle waarschijnlijkheid weer gaan domineren dit jaar. Hoewel er meer fantasyseries zijn dit jaar die best wel kunnen concurreren zal het feit dat deze HBO-serie een prequel is van Game of Thrones een zeer grote rol gaan spelen. Want zeg nu zelf, wie houd er nu niet van draken?
Lees de recensies die geschreven zijn over House of the Dragon.

The Lord of the Rings: The Rings of Power


The Lord of the Rings: The Rings of Power
Een serie van het het epische verhaal van Tolkien, kan de serie de filmtrilogie van Peter Jackson evenaren? Het eerste seizoen is duidelijk aftasten, maar ondanks dat is het volledig terecht dat de serie in deze lijst staat. Maar de grote concurrent HotD heeft denk ik meer kans van slagen dit jaar, want er mankeert best wel iets aan de Prime Video-serie The Lord of the Rings: The Rings of Power.
Lees de recensies die geschreven zijn over The Lord of the Rings: The Rings of Power.

Peaky Blinders


Peaky Blinders
Geen draken, geen fantasy, maar een briljante serie over de Peaky Blinders bende in Birmingham tussen de twee Wereldoorlogen in. Helaas overleed Helen McCrory, Aunt Polly, voor het laatste seizoen, maar het gemis en verdriet werd prachtig verbeeld en verwoord in het allerlaatste seizoen van deze BBC One-serie. Een plaatsje in de top 5 verdient het zeker.
Nummer 8 in de MijnSerie top 100.
Lees de recensies die geschreven zijn over Peaky Blinders.

Stranger Things


Stranger Things
Geen stuiver gaf ik voor de Netflix-serie Stranger Things na het eerste seizoen, maar de seizoen werden almaar beter. Het vierde seizoen was zelfs zo populair dat Kate Bush er een aardige grijpstuiver aan overhield. En Sadie Sink verdient een shoot-out voor haar uitstekende en overtuigende acteer werk. Maakt deze serie kans om in de top 3 te komen dit jaar, zeker weten? En anders volgend jaar de laatste kans.
Nummer 48 in de MijnSerie top 100.
Lees de recensies die geschreven zijn over Stranger Things.

The Umbrella Academy


The Umbrella Academy
The Umbrella Academy kun je wel een outsider noemen dit jaar. Maar de stemmen liegen niet er werd in de poll veelvuldig gestemd op deze superheldenserie van Netflix. Verleden jaar ging deze er met de prijs van beste superhelden vandoor, wellicht dit jaar als beste serie.
Lees de recensies die geschreven zijn over The Umbrella Academy.

Virgin River


Virgin River
De derde Netflix-serie in deze lijst is de dramaserie Virgin River. Deze romantische vertelling werd verleden jaar genomineerd in beste dramaserie, dit jaar voor het eerst als beste serie. Hoewel het derde seizoen iets minder goed werd ontvangen is het nog altijd voor de fans een feest om naar te kijken. Het lijkt me dus terecht dat deze genomineerd is, maar of het hoog zal eindigen tussen al het fantasy geweld dit jaar is afwachten.
Lees de recensies die geschreven zijn over Virgin River.

The Witcher


The Witcher
De vierde Netflix-serie is de fantasyserie The Witcher. In december 2021 werd het tweede seizoen uitgezonden en in de poll was deze serie absoluut de beste. De meeste stemmen gingen naar The Witcher. Het zou dan ook logisch zijn dat deze gaat winnen. Want als je bovenstaande concurrenten ver achter je kan laten ligt het in de lijn van verwachting dat je ook hier de meeste stemmen gaat krijgen.
Lees de recensies die geschreven zijn over The Witcher.

Moge de beste serie gaan winnen. Want het is gezien de poll geheel duidelijk wie er zou moeten winnen, maar alle genomineerde series hebben wel iets, naast een grote schare fans, waarom het de beste zou kunnen zijn. Gaat de stemmer dit jaar voor romantiek, draken, ondersteboven, paraplu's, misdaad, slechte superhelden of toch voor de dienstmeid. Als ik een gokje mag wagen weet ik wel waar ik mijn geld op zou zetten, maar soms wordt je ook nog wel eens verrast.

Dit waren alle tien de genomineerden die door jullie lezers, door de schrijvers en mijzelf zijn genomineerd. Mocht je toch een andere serie willen kiezen, gebruik dan je wildcard. Succes met stemmen.

Met vriendelijke verkiezinggroet,
Mandy
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (3)

SLP
SLP 1 januari 2023, 15:26
The Boys! Ik ben groot fan van showrunner Eric Kripke, het krankzinnige en briljante verhaal, de geweldige acteurs (Antony Starr! Jensen Ackles!), de fantastische VFX, zelfs het team achter de socials. I love it!
Tamino2502
Tamino2502 6 februari 2023, 22:25
wanneer kwamen de resultaten?
Mandy1966
Mandy1966 7 februari 2023, 09:19
Eind deze week, en eerder deze week via de podcast.
Log in om een reactie achter te laten