Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Weekoverzicht 11

Weekoverzicht 11

Heb je serienieuws gemist afgelopen week? Geen nood! MijnSerie heeft zoveel mogelijk nieuws verzameld en het in het weekoverzicht van 12 tot en met 18 maart voor je op een rijtje gezet.

Weetjes


Ondanks het feit dat de serie 24 al is gecanceld incluis 24: Live Another Day en 24: Legacy, is de serie volgens FOX voorzitter Gary Newman nog steeds erg solide. Newman vertelde aan Deadline: “Ik denk dat terrorisme uitstekend geschikt is voor 24 door de tijdslijn en de urgentie die er mee gemoeid gaat. Je kan je in het medische of juridische veld bevinden wanneer de klok begint te tikken en er iets staat te gebeuren. Maar ik zou niet inzetten tegen terrorisme.” Over Kiefer Sutherland zei Newman: “Het is helder, Kiefer komt niet terug…Als hij beschikbaar was en het ook wilde, zou dat erg goed zijn. Maar we denken dat de franchise nog steeds erg levend is.”

Datums Series


Deep State


Deep State is een Amerikaanse actieserie van de zender FOX. De serie gaat op 5 april (12 april in Nederland) in première en heeft acht afleveringen.

De Zaak Menten


Op zaterdag 7, 14 en 21 april is vanaf 20.25 uur op NPO 2 de dramaserie De Zaak Menten opnieuw te zien bij MAX.

La Casa de Papel


La Casa de Papel seizoen 2 verschijnt 6 april op Netflix. De streamingdienst meldt op social media dat de nieuwe afleveringen van de Spaanse actieserie dan verwacht mogen worden.

Startdatums series op de Vlaamse TV


Voor alle kijkers naar de Vlaamse televisie een handig overzicht van de startdatums van de Belgische zenders of zenders die ook in België te ontvangen zijn.

The CW


Altijd handig lijstjes van wanneer iets begint of eindigt. The CW heeft alles voor de kijker op een rijtje gezet.

Young & Hungry


In weekoverzicht 6-2018 wist MijnSerie al min of meer te melden dat het laatste seizoen van Young & Hungry eraan zat te komen. Nu heeft Freeform aangekondigd dat seizoen 5B inderdaad het laatste seizoen gaat worden en dat vanaf 20 juni 2018 het afscheid van start gaat.

Gecancelde Series


De Kwis


BNNVARA heeft bevestigd dat het satirische televisieprogramma De Kwis bezig is met het laatste seizoen. De Kwis is nu bezig met het tiende seizoen, in 2011 is de serie begonnen als onderdeel van het programma van Paul de Leeuw. Vanaf 2013 is De Kwis als zelfstandig programma door gegaan. Op zaterdag 28 april zal de laatste aflevering worden uitgezonden.

The Last Ship


Inmiddels is het bericht van Instagram gehaald maar acteur Travis Van Winkle (Danny Green) wist daarin te melden dat het vijfde seizoen de laatste zou gaan worden voor The Last Ship. Van Winkle: “Na vijf jaar, zit het erop voor The Last Ship. Een ervaring die me veel heeft geleerd over hoe een man te zijn (…). Aan de cast…Ik hou van jullie. Aan de crew…Ik hou van jullie. Aan de schrijvers/producenten…Ik hou van jullie. Danny Green…Bedankt voor de herinneringen. Ik ga van boord.” TNT heeft nog niet gereageerd op het bericht. We kunnen dus nog niet bevestigen of het vijfde seizoen inderdaad de laatste gaat zijn voor The Last Ship.


Nieuwe Series


Exportbaby


Op zaterdag 7 april start op NPO 2 de actuele dramaserie Exportbaby over de wantoestanden rondom internationale kinderhandel.

Little Fires Everywhere


Reese Witherspoon en Kerry Washington zijn samen te zien in een nieuwe televisieserie Little Fires Everywhere van Hulu. De twee actrices gaan de serie ook produceren.

The Undoing


Na het succes van Big Little Lies, gaat Nicole Kidman opnieuw een serie maken voor HBO. De actrice zal ook weer een hoofdrol spelen.

You


Het duurt nog een aantal maanden, maar het is wel de moeite waard om in de agenda te zetten: 9 september. Op die datum is de nieuwe dramaserie You voor het eerst in Amerika te zien bij Lifetime.

Vernieuwde Series


Absentia


Naast het feit dat Absentia een nieuwe showrunner heeft gevonden, Samantha Corbin-Miller, lijkt het erop dat Amazon intern de spannende dramaserie Absentia, met Stana Katic (Castle) in de hoofdrol, vernieuwd heeft met een tweede en derde seizoen. Het eerste seizoen van Absentia ging in september 2017 in première bij AXN en Amazon heeft de wereldwijde rechten gekocht van de serie. Het vernieuwingsnieuws moet nog wel bevestigd worden.

Bad Blood (2017)


City heeft de Canadese Original dramaserie Bad Blood (2017) vernieuwd met een tweede seizoen. Het tweede seizoen krijgt acht afleveingen van een uur. De opnames gaan deze zomer van start en in het najaar van 2018 zal het tweede seizoen uitgezonden gaan worden.

Endeavour


ITV heeft de prequel van Inspector Morse, Endeavour, vernieuwd met een zesde seizoen. Maar niet geheel zonder veranderingen in de cast.

Gotham


RenewCancelTV weet te melden dat insiders hebben gemeld dat de Batman-prequel Gotham stilletjes is vernieuwd met een vijfde seizoen. FOX moet het nieuws nog bevestigen, maar als de bronnen gelijk hebben zal het vijfde seizoen van Gotham in het najaar van 2018 van start gaan.

Jane the Virgin


Het ziet er naar uit dat Jane the Virgin is vernieuwd met een vijfde seizoen, maar het wordt wel de allerlaatste seizoen.

Modern Family


Negen seizoenen lang is de populaire serie Modern Family al te zien. Maar de makers willen er hooguit nog één seizoen aan vast plakken, zeggen ze.

Murdoch Mysteries


CBC heeft de spannende misdaadserie Murdoch Mysteries vernieuwd met een twaalfde seizoen. Productie van het twaalfde seizoen zal vanaf april 2018 gaan starten, in het najaar van 2018 zal het worden uitgezonden bij het Canadese CBC.

Nieuwe Buren


Nieuwe Buren, de dramaserie van Videoland, krijgt een vervolg. Acteurskoppel Anna Drijver en Benja Bruijning spelen de hoofdrollen in het nieuwe, vierde seizoen van de serie.

Power


Starz heeft aangekondigd dat de dramaserie Power een zesde seizoen gaat krijgen. En ze hebben meteen aangekondigd wanneer het vijfde seizoen van start zal gaan.

The Sinner


De Amerikaanse serie The Sinner krijgt een tweede seizoen. De Amerikaanse televisiezender USA Network heeft namelijk een tweede seizoen besteld van de thrillerserie.

Will & Grace


De Amerikaanse komedieserie Will & Grace krijgt een elfde seizoen. Het huidige negende seizoen is nog niet afgelopen en in augustus werd al bekend dat er ook een tiende zou komen. NOTE: Meer dan 10 jaar na haar vorige gastrol in Will & Grace, keert Jennifer Lopez terug in de komedieserie.

Afleveringen


Prison Break


In het weekoverzicht 52-2017 en 01-2018 liet MijnSerie weten dat er een zesde seizoen in de maak was van Prison Break. Nu blijkt dat er zelfs al druk is geschreven aan de FOX-serie.

The Blacklist


Op woensdag 14 maart wordt de 100ste aflevering van dramaserie The Blacklist uitgezonden bij RTL 5.

Casting Nieuws


Catch-22


De Amerikaanse acteur Christopher Abbott, bekend door zijn rol in de televisieserie Girls, krijgt de hoofdrol in de nieuwe miniserie van George Clooney. Het gaat om Catch-22, gebaseerd op de romanklassieker van Joseph Heller.

Marvel's Iron Fist


Alice Eve (Black Mirror) zal zich in het tweede seizoen gaan voegen bij de cast van Marvel's Iron Fist. Wie Eve gaat spelen is nog niet helemaal bekend, maar uiteraard zal ze in contact komen met Danny Rand (Finn Jones). Op set-foto’s is te zien dat ze de superheld een handje helpt als hij gewond raakt.

The Crown


Hugh Laurie gaat in het derde seizoen van de Netflix-dramaserie The Crown acteur Matt Smith waarschijnlijk opvolgen als Prins Philip.

Pilots


Fam


Nina Dobrev, bekend van haar rol in The Vampire Diaries waarin zij zes seizoenen speelde als Elena, keert binnenkort terug in een nieuwe komedieserie pilot.

Nominaties en Prijzen


Canneséries


De Belgisch/Nederlandse coproductie Undercover, een productie van De Mensen met Tom Waes in de hoofdrol, is als televisieserie genomineerd voor de competitie Canneséries.

Het geheime dagboek van Hendrik Groen


Martin van Waardenberg heeft een Zilveren Krulstaart gewonnen voor het scenario van MAX’ dramaserie Het geheime dagboek van Hendrik Groen.

Overlijdensberichten


Siegfried Rauch


De Duitse acteur Siegfried Rauch is overleden nadat hij in zijn woning in München van de trap naar beneden viel. Hij werd 85 jaar, R.I.P.

Trailers, Promo’s, Teasers en Interviews


Requiem


Op 23 maart gaat Requiem in première bij Netflix. De huiveringwekkende thriller werd de afgelopen periode in Engeland al uitgezonden door BBC One.

The 100


De trailer van The 100 seizoen 5 is na lang wachten gelanceerd door The CW. Het nieuwe seizoen van de populaire serie gaat eind april verder en met de bijna vier minuten durende trailer is de start weer iets dichterbij gekomen.

The Handmaid’s Tale


De Emmy Awards winnende serie The Handmaid's Tale van online dienst Hulu komt op 25 april terug met een tweede seizoen. Het eerste seizoen van de serie is in Nederland momenteel te bekijken bij Videoland.

MijnSerie nieuws


Column


- Showtime, seizoen 2 aflevering 44
Deze week was er weer een Showtime. Deze week ging de column over De Luizenmoeder.

- Uitgelicht: De Luizenmoeder
Afgelopen zondag was op NPO 3 de voorlopig laatste aflevering van De Luizenmoeder (2018) te zien. Het programma behaalde weer ruim 3 miljoen kijkers. NOTE: De serie De Luizenmoeder (AVROTROS) zit inmiddels op 10,3 miljoen stream starts op alle online platforms van de publieke omroep.

Kijkcijfers: Week 10


Ook deze week een overzicht van de best bekeken series van de week van 5 tot en met 11 maart in Amerika.

Populairste series


Op vrijdag bekijkt MijnSerie wat nou de populairste series waren op MijnSerie van die week.

Voor je Serieagenda


Series die we niet genoemd hebben in het maandoverzicht maart 2018 die in week 12 van start of in première zullen gaan.

-

Dinsdag 20 maart


21.25 – Connie En Clyde – Seizoen 2 (VTM)

-

Woensdag 21 maart


21.00 – Little Women: LA – Seizoen 7 (Lifetime)

-

Zaterdag 24 maart


00.00 – Constantine (2018) – Serie première (CW Seed)

-

Zondag 25 maart


00.00 – The Detail – Serie première (CTV)
20.35 – De Mol – Seizoen 6 (VIER)

Wist je Dat?


Rick Grimes (Andrew Lincoln, foto) wel eens het volgende slachtoffer zou kunnen worden in The Walking Dead. Showrunner Greg Nicotero had daar het volgende over te zeggen tijdens een persbijeenkomst: “De show verandert en de show ontwikkelt. Het DNA is het verhaal van de overlevenden en het verhaal van de prestaties die worden behaald en de ontberingen die mensen doorstaan.” Nicotero vertelde ook dat er zeker gekeken wordt naar hoe de comics verlopen, maar dat ze er ook voor kiezen om hun eigen verhaal te vertellen: “Het is belangrijk om de serie fris en mensen betrokken te houden.”
Embed from Getty Images

Met overzichtelijke groet

Mandy
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Log in om een reactie achter te laten