Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Christopher Abbot krijgt hoofdrol in Catch-22

Christopher Abbot krijgt hoofdrol in Catch-22

De Amerikaanse acteur Christopher Abbott, bekend door zijn rol in de televisieserie Girls, krijgt de hoofdrol in de nieuwe miniserie van George Clooney. Het gaat om Catch-22, gebaseerd op de romanklassieker van Joseph Heller.
Abbott, die in de Verenigde Staten ook bekendheid verwierf met zijn hoofdrol in de achtdelige miniserie The Sinner, zal de rol van de Amerikaanse gevechtspiloot John Yossarian op zich nemen, de centrale figuur in de populaire debuutroman van de in 1999 overleden Amerikaanse schrijver Joseph Heller.

Embed from Getty Images
Christopher Abbott

Catch-22 vertelt het verhaal van gevechtspiloot Yossarian, die tijdens de Tweede Wereldoorlog in Italië gevaarlijke missies moet ondernemen. De officier probeert zijn dienstplicht te ontlopen door zichzelf krankzinnig te laten verklaren. De behandelend arts steekt daar echter een stokje voor. Clooney zal het verhaal naar het kleine scherm vertalen in zes delen.

Regisseur en acteur George Clooney maakt zelf ook zijn opwachting in de serie: hij kruipt in de huid van de incompetente Colonel Cathcart. Daarnaast is hij tevens uitvoerend producent van het project.

Wanneer de serie wordt uitgezonden, is nog niet bekend. Catch-22 wordt gemaakt door Anonymous Content en Paramount Television.
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Log in om een reactie achter te laten