De Zaak Menten

7.7 / 10
60 min
Drama
Volg deze serie
7.7 / 10
1seizoenen/3afleveringen/2016 - 2016 
NetwerkOmroep MAX
De serie is beëindigd
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!

Beschrijving

Looptijd:60 min20162016 (Beëindigd)
Genres:Drama
Netwerk:Omroep MAX
De Zaak Menten is een Nederlandse dramaserie van de zender Omroep MAX. De serie ging in première op 23 november 2016.

Journalist Hans Knoop is hoofdredacteur van het aan De Telegraaf gelieerde weekblad Accent. Hij raakt langzaamaan persoonlijk betrokken bij de jacht op de nog niet veroordeelde oorlogsmisdadiger Pieter Menten. Pieter Menten leeft al jaren in zijn enorme villa in het Gooi als hij besluit een deel van zijn kunst te laten veilen.I n De Telegraaf wordt hij naar aanleiding hiervan geïnterviewd over zijn kunstverzameling. De Israëlische journalist Chaviv Kanaan stuit op het interview via de Nederlandse correspondente dr. Henriëtte Boas. Kanaan beschuldigt Menten van de executie van Joden, onder wie veel van zijn familieleden, in de Poolse dorpen Podhorodce en Uricz.
Kanaan komt via Boas in contact met Knoop en vertelt hem dat Menten in '43 drie treinwagons vol gestolen schilderijen naar Nederland liet brengen. De zaak Menten is geboren. Knoop bijt zich vast in het verhaal, maar Menten geeft zich niet zomaar gewonnen.
Koop serie

Seizoenen

Seizoen 1
0 / 3
Seizoen 1

Recensies (0)

Er zijn nog geen recensies van de serie De Zaak Menten.

Vergelijkbare series

Riphagen
2 stemmen
Dexter
1 stem
Friends
1 stem
Lost
1 stem
De Zaak Menten