Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
Leuk?
4
1
Bekijk stemmen

Weekoverzicht 3

Inhoud

  Heb je serienieuws gemist afgelopen week? Geen nood! MijnSerie heeft zoveel mogelijk nieuws verzameld en het in het weekoverzicht van 15 tot en met 21 januari voor je op een rijtje gezet.


  Weetjes


  De Nederlandse kijker is in 2017 nog minder televisie gaan kijken dan in 2016. We keken gemiddeld drie procent minder dan in 2016. Met andere woorden, 178 minuten (of 02:58 minuten). Deze tijd geldt voor rechtstreeks kijken naar de publieke en/of commerciële omroepen. Dit heeft de Stichting KijkOnderzoek (SKO) gemeld. De daling zou deels komen doordat de kijker steeds vaker en vooral ook langer naar VOD (Video-On-Demand)-diensten kijkt. Hieronder vallen onder andere Netflix en Videoland. Ook kijken we steeds vaker via de laptop, smartphone of tablet. Als we kijken via die apparaten, kijken we ook op een later tijdstip. De programma’s die op een mobiel apparaat zijn bekeken, zijn niet meegeteld in deze kijktijd.

  Algemeen Serienieuws


  Game of Thrones


  Game of Thrones-fans zijn zo langzamerhand wel gewend aan het lange wachten op een vervolg, maar ook de mogelijke spin-offs laten op zich wachten.

  Het geheime dagboek van Hendrik Groen


  Na de laatste uitzending van de populaire MAX-serie Het geheime dagboek van Hendrik Groen is het tijd om de balans op te maken. Volgens cijfers van Stichting Kijkonderzoek (SKO) keken er per aflevering gemiddeld 2.374.000 mensen naar de twaalfdelige serie.

  The Good Doctor


  De internationaal populaire serie The Good Doctor is vanaf maandag 29 januari ook in Nederland te zien. RTL 4 zendt die dag om 21.30 uur de eerste aflevering uit.

  The Walking Dead en Fear The Walking Dead


  Hoewel de kijkcijfers terug aan het lopen zijn, is dat geen reden om de zombieserie The Walking Dead af te schrijven. Fear The Walking Dead krijgt een startdatum van AMC.

  Datums Series


  Soof: Een Nieuw Begin


  De serie Soof: Een Nieuw Begin, die sinds november 2017 te zien is bij de on demand-dienst Videoland van RTL, gaat op zondagavond 21 januari van start op zondagavond 21 januari bij RTL 4.

  Startdatums series op de Vlaamse TV


  Voor alle kijkers naar de Vlaamse televisie een handig overzicht van de startdatums van de Belgische zenders of zenders die ook in België te ontvangen zijn. UPDATE: In de nacht van maandag op dinsdag gaan op Play More Series twee nieuwe series in première. Om 2.00 uur kan je kijken naar de eerste aflevering van de Starz reeks Counterpart en een uurtje later is het tijd voor de pilot van de nieuwe HBO serie Mosaic.

  Gecancelde Series


  Dokter Deen


  Omroep Max maakt na vier seizoenen een einde aan de Nederlandse dramaserie Dokter Deen.

  Idols


  Het ziet er naar uit dat de muzikale competitieserie Idols niet terug gaat keren op de buis. Jamai Loman, jurylid van Idols: “Ik vind het niet jammer. Ik vind dat heel erg goed juist. Met succesvolle programma’s moet je heel even wachten, gooi er een seizoen tussen of kom helemaal niet terug, dat kan ook. Het was natuurlijk niet het succes wat men had gehoopt” De serie Idols komt in ieder geval niet in 2018 terug bij RTL 5 en de vraag is of de reeks überhaupt terug gaat komen op de televisie. Jurylid Lieke van Lexmond vertelde: “De koek was op. Ik vond het ook niet heel sterk. Ik dacht al bij het maken van het tweede seizoen: “volgens mij hebben we het wel gehad nu...”

  The Shannara Chronicles


  The Shannara Chronicles is gecanceld na twee seizoenen. Niet genoeg kijkers voor een dure serie lijkt de reden.

  Nieuwe Series


  Bad Boys


  NBC heeft een pilot besteld van Bad Boys, een serie gebaseerd op de gelijknamige film van Michael Bay. In de pilot/serie speelt Gabrielle Union (foto R, Being Mary Jane) Sydney Burnett. In Bad Boys II speelde zij de zus van Marcus Burnett (Martin Lawrence) en de vriendin van Mike Lowrey (Will Smith, foto (L)). Sydney was ook een undercoveragent. In de serie is ze weg bij de DEA en is een nieuwe carrière gestart als detective bij de politie van Los Angeles. Haar partner heet Nancy McKenna en deze werkende moeder is nogal jaloers op het vrije leven van haar partner. Ondanks de verschillen zijn ze allebei supergoed in wat ze doen.
  Embed from Getty Images

  Fire and Fury


  Het boek Fire and Fury van Michael Wolffs is de basis voor een nieuwe televisieserie. De bestseller over Donald Trump en zijn presidentschap houdt de gemoederen al flinke tijd bezig.

  Halo


  Voor diegene die de moed al hadden opgegeven met Halo, de nieuwe Showtime-serie gebaseerd op de gelijknamige games, is er goed nieuws. De serie blijkt nog steeds in ontwikkeling te zijn. CEO bij Showtime, David Nevins, heeft dit nieuws bevestigd aan TV Guide: “Halo wordt absoluut nog steeds ontwikkeld en ik ben zeer enthousiast over wat ik er tot nu toe van heb gezien... Het wordt nog steeds live-action en de serie zal fans van Halo zeker kunnen bekoren, net als de rest van het Showtime-publiek.” Ook blijkt dat Steven Spielberg nog steeds is verbonden aan het project, dat al vele jaren in ontwikkeling is.

  Naamloze J.J. Abrams serie


  Star Wars: Episode IX is niet het enige ruimtespektakel waar J.J. Abrams zich momenteel mee bezig houdt. De producent keert namelijk ook terug naar televisie om een serie te maken die draait om een familie die ‘naar een ander land getransporteerd’ wordt.

  Snowpiercer


  De pilot van de nieuwe futuristische serie Snowpiercer is in goede aarde gevallen bij TNT, ze hebben er een volledig seizoen van besteld.

  The Outpost


  Syfy heeft opdracht gegeven voor de productie van The Outpost. Het is een nieuwe fantasyserie van Stargate-filmproducent Dean Devlin en Stargate SG-1-showrunner Jonathan Glassner.

  The Vampire Chronicles


  Bryan Fuller gaat de schrijfster Anne Rice en haar zoon Christopher Rice helpen bij het maken van de nog zenderloze tv-adaptatie van The Vampire Chronicles.

  Y: The Last Man


  Michael Green heeft dankzij zijn vertrek bij American Gods meer tijd voor de nieuwe FX-serie Y: The Last Man. Y: The Last Man is gebaseerd op de comic book reeks. John Landgraf, president FX, zei het volgende over de serie die al vanaf 2015 in ontwikkeling is: “We voelen ons behoorlijk optimistisch, maar nog niet klaar voor een besluit. We hebben een script waar ik erg fan van ben, een versie waar ik erg blij mee ben. Michael is beschikbaar nu hij niet meer aan American Gods werkt.” In de comics draait het om Yorick en zijn aapje, de enige man en mannelijk dier die nog overgebleven zijn.

  Vernieuwde Series


  9-1-1


  FOX laat er geen gras overgroeien, de kritisch toegejuichte serie 9-1-1 is al na drie afleveringen vernieuwd met een tweede seizoen.

  Bizaardvark


  Het heeft er alle schijn van de kinderkomedie serie Bizaardvark van Disney Channel is vernieuwd met een derde seizoen. Disney Channel moet het nieuws nog bevestigen, maar volgens meerdere bronnen zal het nieuws niet lang op zich laten wachten.

  Blindspot


  Volgens bronnen heeft NBC de dramaserie Blindspot intern al vernieuwd met een vierde seizoen. RenewCancelTV heeft dit nieuws naar buiten gebracht. NBC moet het nieuws nog bevestigen. Als Blindspot inderdaad een vierde seizoen gaat krijgen, zal deze in het najaar van 2018 te zien zijn op de Peacock-zender.

  Chesapeake Shores


  Hallmark Channel heeft de hit-dramaserie Chesapeake Shores vernieuwd met een derde seizoen. Chesapeake Shores is nog steeds de best bekeken Hallmark-serie. De productie voor het derde seizoen staat voor dit jaar gepland en de tien afleveringen zullen in de zomer van 2018 te zien zijn.

  Chewing Gum


  In augustus 2017 werd bekendgemaakt dat Chewing Gum geen derde seizoen zou gaan krijgen, nu in januari 2018 blijkt niets minder waar.

  Grey's Anatomy


  De Amerikaanse zender ABC zal in het najaar van 2018 het vijftiende seizoen van Grey's Anatomy uitzenden. Het zestiende seizoen volgt in het najaar van 2019. UPDATE: Ellen Pompeo is de best betaalde actrice op de televisie op dit moment. Ze krijgt 575 duizend dollar per aflevering, wat neer komt op 20 miljoen voor het aankomend seizoen. Die salarisverhoging is niet zonder slag of stoot gegaan, Pompeo vertelde: “Voor mij was het vertrek van Patrick {Dempsey} een definiërend moment als het aankomt op de deals die we sloten. Ze zeiden dan: we hebben jou niet nodig, we hebben altijd Patrick nog. En dat deden ze jarenlang. Of ze dat met hem deden weet ik niet, want we praatten niet over de afspraken die we hadden. Er zijn veel momenten waarop ik vroeg om samen te onderhandelen, maar daar had hij geen interesse in. Op een zeker moment vroeg ik om 5.000 dollar extra, gewoon uit principe, omdat de serie Grey's Anatomy heet en ik Meredith Grey ben. Dat wilden ze me niet geven. Ik had ermee kunnen stoppen, maar dat heb ik niet gedaan. Want waarom zou ik weglopen bij iets wat ik geweldig vind, puur en alleen omdat mijn mannelijke tegenspeler meer betaald krijgt? Dat voelde ook niet goed voor mij. Ik laat me niet uit mijn eigen huis wegjagen door een of andere gast, kom op zeg.”

  Liar


  Sundance TV heeft besloten om een tweede seizoen te gaan maken van de mini-serie Liar. ITV had de serie al vernieuwd met een tweede seizoen, maar deze aankondiging van Sundance maakt het dat het tweede seizoen van Liar bijna niet kan misgaan. Het tweede seizoen, dat zich zal gaan focussen op de cliffhanger waarmee het eerste seizoen eindigde, zal in 2019 van start gaan.

  Party of Five


  Er komt een remake van de serie Party of Five, waarvan het origineel van 1994 tot 2000 liep. Party of Five gaat over vijf ouderloze broers en zussen.

  Speechless


  Het ziet er naar uit dat ABC stilletjes de komedieserie Speechless heeft vernieuwd met een derde seizoen. Het is als ABC het nieuws bevestigd dat Speechless in het najaar van 2018 zijn derde jaargang gaat beleven. In Speechless wordt het verhaal van Maya DiMeo verteld, een gepassioneerde moeder van Ray, Dylan en JJ (die speciale aandacht nodig heeft) en echtgenoot van Jimmy. Terwijl Maya vecht tegen terechte en onterechte onrecht werkt de familie er aan om een nieuw thuis op te bouwen en gaan ze opzoek naar de juiste persoon die JJ zijn ‘stem’ terug kan laten vinden.

  Stan Against Evil


  IFC heeft de komische horrorserie Stan Against Evil vernieuwd met een derde seizoen. Het derde seizoen zal in 2018 van start gaan bij IFC.

  Casting Nieuws


  Love Is ___


  De Nederlandse actrice Yootha Wong-Loi-Sing (Hoe duur was de suiker) gaat een rol spelen in de nieuwe OWN-serie Love Is ___. In deze nieuwe dramedy zal Yootha de vriendin gaan spelen van de hoofdrolspeler. In Love Is ___ gaat het koppel naar Los Angeles om hun dromen achterna te gaan, maar zitten momenteel in de put. Haar vriend Yasir heeft nog steeds geen baan gevonden, waardoor de relatie steeds slechter verloopt. Het leidt tot een knipperlicht-relatie. Yootha vertelde: “Telkens wanneer ik dit verhaal aan een familielid of vriend vertel, heb ik het idee dat het over iemand anders gaat.”

  Naamloze Apple komedieserie


  Kristin Wiig zal de hoofdrol gaan spelen in de nog naamloze Apple-komedie van 30 minuten per aflevering. Wiig (Saturday Night Live) zal ook gaan dienen als uitvoerend producent, samen met Lauren Neustadter. Reese Witherspoon zal de serie gaan produceren. De serie is bedacht door showrunner Colleen McGuinness (30 Rock). Over het plot van de serie is nog niets bekendgemaakt, maar de naamloze serie is losjes gebaseerd op Curtis Sittenfields' verhalenreeks You Think It, I'll Say It.

  The X Files


  Gillian Anderson heeft bevestigd dat ze niet van plan is om terug te keren naar The X Files. Het is voor mij als het personage Scully tijd geworden om afscheid te nemen. Dat is gewoon zo." Dat vertelde Anderson tijdens de Television Critics Association. "Ik ben er klaar mee en dat betekent het einde van mijn vertolking als Scully. Er zijn heel veel verschillende dingen die ik tijdens mijn leven en mijn carrière wil doen. Dat neemt niet weg dat het een buitengewone kans en een sublieme ervaring is geweest voor mij om dit personage te kunnen vertolken. Ik ben daar dan ook erg dankbaar voor.” David Duchovny (Fox Mulder) vertelde nog niet klaar te zijn met The X Files: “De serie is ook goed zonder Anderson.” Of de producenten er net zo over denken, is nog de vraag.

  True Detective


  Scoot McNairy is gecast om een hoofdrol te gaan spelen in het derde seizoen van True Detective. McNairy (Godless) zal ene Tom gaan spelen, een vader die met een groot verlies moet omgaan. HBO zal in 2019 het derde seizoen van True Detective gaan uitzenden.

  Netwerken, Omroepen en Streamingdiensten


  ABC


  Channing Dungey, voorzitter bij ABC Entertainment, vertelde bij de TCA (Television Critics Association) over de toekomst van de MCU (Marvel Cinematic Universe) series: “We zijn erg blij met dit seizoen van Agents of S.H.I.E.L.D.. Het wordt erg creatief aangepakt en ik vind het sterker dan ooit, als ik eerlijk ben. Waar ik echt naar uit kijk, is wat de producenten al willen doen sinds de tweede helft van het seizoen. Ik kijk heel erg uit naar wat ze willen voor het zesde seizoen en beter kunnen vaststellen wat we moeten doen, of we een nieuw seizoen willen maken of niet. Dungey ging verder over de toekomst van Marvel’s The Inhumans: “We hebben nog niet besloten of we Inhumans een nieuw seizoen geven. Maar de cijfers vonden we, als ik eerlijk ben, niet zo goed als gehoopt. Dus er is nog niets officieels te vertellen hierover.”

  Amazon


  The Tick is door Amazon vernieuwd met een tweede seizoen. Maardrie andere series zijn minder fortuinlijk, die zijn gecanceld door Amazon Prime Video. En dat is niet het enige Amazon-nieuws. Amazon wil het aanbod van Amazon Prime wijzigen. Zo moeten er meer commerciële series bij de streamingdienst beschikbaar komen. Dat meldt Engadget.

  Hulu


  De Amerikaanse video on demand-dienst Hulu zal op 31 juli alle afleveringen van de vierde en laatste seizoen van de serie Casual gelijktijdig online lanceren. Ook heeft Hulu een datum aangekondigd en een serie vernieuwd.

  National Geographic


  Het tweede seizoen van de Nat Geo-serie Genius gaat in april van start. Ook heeft National Geographic aangekondigd dat Cosmos en The Story of God with Morgan Freeman vernieuwd zijn.

  Netflix


  Netflix heeft besloten om na twee seizoenen te stoppen met Lady Dynamite. De nieuwe serie Everything Sucks! krijgt een trailer met datumaankondiging.

  Starz


  Starz heeft toegegeven dat het tweede seizoen van American Gods in de problemen zit. Ook heeft Starz een nieuwe serie besteld: The Continental.

  TBS


  De animatieserie American Dad! doet het heel goed bij TBS. Goed genoeg om de serie te vernieuwen met maar liefst twee seizoenen. En TBS komt met nieuwe animatieserie Final Space.

  MijnSerie nieuws


  Column


  Showtime, seizoen 2 aflevering 36
  Deze week was er weer een Showtime. Deze week ging de column over Chosen.  Kijkcijfers: Week 2


  Ook deze week een overzicht van de best bekeken series van de week van 8 tot en met 14 januari 2018 in Amerika.

  Kijktip: Serietitel


  Kijktip van de week is Waco. Lees waarom je deze serie op je nog-te-kijken-lijst zou willen zetten.  Populairste series


  Op vrijdag bekijkt MijnSerie wat de populairste series waren op MijnSerie van die week.  Voor je Serieagenda


  Series die we niet genoemd hebben in het maandoverzicht januari 2018 die in week 4 van start of in première zullen gaan.

  -

  Maandag 22 januari


  21.00 – Death In Paradise – Seizoen 7 (BBC First)
  21.00 – American Pickers – Seizoen 2018 (History)
  22.00 – Pawn Stars – Seizoen 2018 (History)

  -

  Woensdag 24 januari


  19.25 – Heldt – Seizoen 6 (ZDF)

  -

  Donderdag 25 januari


  22.00 – Lip Sync Battle – Seizoen 4 (Paramount Network)

  -

  Vrijdag 26 januari


  22.00 – The Last Leg – Seizoen 13 (Channel 4)

  -

  Zaterdag 27 januari


  12.00 - Power Rangers - Seizoen 25 (Nickelodeon)

  Wist je Dat?


  Star Trek: Discovery


  Het eerste seizoen van de nieuwe serie Star Trek: Discovery al veel tradities op zijn kop heeft gezet. Het tweede seizoen van de franchise moet dat nog meer gaan doen, volgens producenten Gretchen Berg en Aaron Harberts. Het duo verklaarde tegenover Slashfilm: “We hebben komend jaar veel interesse in het bekijken van thema’s rond geloof, van wetenschap tegenover religie,” aldus Harberts. “We zijn geïnteresseerd in verschillende manieren waarop daarnaar gekeken wordt, maar bekijken nog hoe we dit willen doen. We hebben in elk geval grote interesse in de manier waarop de zaken zich tien jaar voor TOS {Star Trek: The Original Series} afspeelden. Er zijn veel zaken als het aankomt op het canon waar we naar willen kijken en dat zoeken we nu nog uit. Dit volgende seizoen wordt volgestopt met dingen die we hadden willen doen dit eerste seizoen.” In december 2017 was er al een start gemaakt met het schrijven van het tweede seizoen, er zijn nu {januari 2018} drie afleveringen klaar.  Met overzichtelijke groet,

  Mandy
  Leuk?
  4
  1
  Bekijk stemmen

  Reacties (0)

  Er zijn nog geen reacties geplaatst