The Shannara Chronicles

7.8 / 10
41 min
Fantasy
Volg deze serie
Bekijk trailer
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

The Shannara Chronicles gecanceld na twee seizoenen

The Shannara Chronicles is gecanceld na twee seizoenen. Niet genoeg kijkers voor een dure serie, lijkt de reden.

The Shannara Chronicles, gebaseerd op de fantasyboekenreeks Shannara, heeft het twee seizoenen volgehouden. Maar nu lijkt het sprookje toch uit geblazen te gaan worden. De fantasyserie begon in 2016 en werd al snel vernieuwd door MTV. Om weer gecanceld te worden door MTV, maar Spike TV (nu Paramount Network) nam het tweede seizoen over van MTV. Helaas bleek dit niet zo succesvol te zijn.

De kijkcijfers van het tweede seizoen van The Shannara Chronicles bleven achter, iets minder dan 250 duizend mensen keken in Amerika naar de serie en dat is te weinig om de dure serie in de lucht te houden. Kevin Kay, Paramount Network president heeft de cancelering bevestigd: “We hebben besloten geen nieuwe serie te laten maken. Misschien gaat Sonar Entertainment het ergens anders onder proberen te brengen.”

Maar volgens bronnen is het onwaarschijnlijk dat een ander netwerk/zender de serie gaat overnemen. De lage kijkcijfers en de hoge kosten doen de serie de das om. En ook het feit dat de serie al eens eerder is verhuisd van MTV naar Spike TV doet de fantasyserie ook geen goed voor een mogelijk derde seizoen.

Denk jij dat er nog leven in de Ellcrys boom geblazen kan worden bij een andere zender?


Embed from Getty Images
Kevin Kay
Vorige aflevering
Blood
Blood
02x10
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Reacties (7)

avatar_Javelin
18 jan 2018 12:57 -
Het tweede seizoen was wel een stuk beter dan het eerste. Er was zeker een duidelijke verandering in het geweld en niemand werd gespaard. Heb het met plezier uitgekeken maar dit zal er wel een beetje aan te komen.
Reageer
avatar_The_Phenom
18 jan 2018 15:07 -
Heeft deze serie wel een beetje een fatsoenlijk einde?
Reageer
avatar_JessicaD
19 jan 2018 13:36
Daar ben ik ook benieuwd naar!
Reageer
avatar_thoontje
19 jan 2018 14:13
Het heeft een fatsoenlijk einde, natuurlijk kan je doorgaan met de serie maar het is niet zo dat het einde "open" is, zeker een aanrader deze serie
Reageer
avatar_tamsalabam
19 apr 2019 21:19
Ik vond de serie wel degelijk een open einde hebben!
Reageer
avatar_Simba55
18 jan 2018 18:22 - 18 jan 2018 18:23
Ik vind het wel jammer dat dit soort series alweer na 2 seizoenen verdwijnen ,ik houd wel van dit soort fantasie series ,daar zijn er niet zoveel van .Helden series zoals Flash en Arrow die worden helemaal uitgemolken .
Reageer
avatar_Stef_170
25 mrt 2019 21:05 -
heel erg jammer
vond het een goede serie
alweer de zoveelste die ik goed vind en gecanceld word :(
Reageer

Laatste nieuws

Jullie als trouwe lezers maken vanaf vandaag kans op het vierde seizoen van Le Bureau des Légendes. We geven twee code’s weg. Doe mee en maak kans op deze serie!
Vandaag, 14:00
De cast voor de Starz-serie Dangerous Liaisons is bekend gemaakt. Onder andere de Nederlandse Carice van Houten (Game of Thrones) vervult een rol in de serie.
Vandaag, 12:00
Disney+ heeft een aantal premièredatums opgeschoven. Onder andere de première van Monsters at Work en Turner & Hooch.
Vandaag, 11:00
2
Vrijdag is een mooie dag om te bekijken wat nou de populairste series waren op MijnSerie van afgelopen week. Mochten er namelijk voor jou interessante series tussen staan, kan je er dit weekend gelijk mee beginnen....
Gisteren, 11:03
Televisieseries richten zich voornamelijk op het oog, maar wat steeds belangrijker lijkt te worden daarbij is het oor. De muziekkeuze bij series kan van zeer bijzonder tot niet bijzonder worden genoemd.
donderdag, 15:00
2
Jullie als trouwe lezers maken vanaf vandaag kans op het eerste seizoen van Systrabönd (Sisterhood). We geven twee codes weg. Doe mee en maak kans op deze serie!
donderdag, 14:00