Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Kijktip van de Week! Waco

Waco, Texas, is de plaats waar zich in 1993 een waar drama heeft afgespeeld. Paramount Network (voorheen Spike TV) maakte hier een serie over.

De serie Waco van Paramount Network is gebaseerd op een gruwelijk waargebeurd verhaal. Het is het verhaal van David Koresh en de Branch Davidians en de belegering door de ATF (The Bureau of Alcohol, Tabacco and Firearms and Explosives) en de FBI van de ranch Mount Carmel Center (foto) in Waco.

Embed from Getty Images

David Koresh werd in de jaren 80 de zelfbenoemde leider van de sekte Branch Davidians die zich had gevestigd in Waco, Texas. De religieuze sekte had zich afgescheiden van de Zevendedagadventisten en een eigen hoofdkwartier opgezet het Mount Carmel Center, zo’n 15 kilometer buiten Waco.

Op 28 februari 1993 kwamen agenten van de ATF onder vuur te liggen toen ze Koresh wilden arresteren vanwege verdenking van illegaal bezit van wapens en explosieven. Bij deze beschieting kwamen vier ATF-agenten en vijf Branch Davidian-leden om. Zestien agenten raakten gewond.

Na deze beschieting schakelde de ATF de FBI in. Die stuurde in de weken na het schietincident honderden agenten om de situatie onder controle te kunnen houden. Diverse onderhandelingen liepen op niets uit.

Op 19 april 1993 gaf de minister van justitie toestemming om het gebouw binnen te gaan. De FBI viel het gebouw van de sekte met zwaar materieel binnen en gebruikte hierbij tanks en traangas. Er brak een vuurgevecht uit en het complex vatte vlam en brandde uit, waarbij 76 leden omkwamen: 55 volwassenen en 21 kinderen. Ook David Koresh werd hierbij gedood. Negen mensen overleefden het.

Video on youtube


Daarna volgden er beschuldigingen over hoe de brand zou zijn ontstaan en waarom er zoveel doden waren gevallen. Dit waargebeurde verhaal is al eens verfilmd en nu mag Paramount Network het nog eens overdoen. Met in de hoofdrol Taylor Kirtsch (foto) als David Koresh. De mini-serie krijgt zes afleveringen.

Waco gaat op 24 januari 2018 in première bij Paramount Network


Embed from Getty Images
Rachel Koresh met dochter Star en haar echtgenoot David met zoon Cyrus
Vorige aflevering
Day 51
Day 51
01x06
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst
Waco