Leuk?
1
0
Bekijk stemmen

American Gods in de problemen en een nieuwe serie van Starz

Starz heeft toegeven dat het tweede seizoen van American Gods in de problemen zit. Ook heeft Starz een nieuwe serie besteld: The Continental.

We beginnen met de nieuwe serie die het groene licht heeft gekregen van Starz: The Continental. Starz gaat samen met Lionsgate een adaptatie maken van de John Wick franchise. De serie die op dit moment de titel The Continental draagt gaat zich focussen op het exclusieve hotel Continental, die dient als schuilplaats voor (huur/serie) moordenaars.

The Continental speelt zich af in het universum van John Wick. Centraal staat de manier waarop het hotel te werk gaat, dat als een soort veilige plek voor moordenaars dient. Het geheel draait om de mensen die er onderdak zoeken en de levens die zij leiden. De serie moet evenveel actie en droge humor krijgen als de films.
Embed from Getty Images

Chris Collins zal niet alleen gaan dienen als showrunner maar hij schrijft de serie ook. Keanu Reeves (foto), hoofdrolspeler in de John Wick films, zal samen met David Leitch uitvoerend produceren. Er is zelfs sprake van dat Reeves een gastrol of cameo gaat krijgen. De première-aflevering wordt geregisseerd door Chad Stahelski. Wanneer de serie The Continental in première zal gaan is nog niet bekend gemaakt.

En dan de serie American Gods. Het ziet er niet goed uit voor het tweede seizoen van de fantasyserie van Starz. Het vertrek van showrunners Bryan Fuller en Michael Green, gevolgd door Gillian Anderson, heeft de serie veel pijn gedaan. Starz probeert een uitweg te vinden maar dat schijnt niet zo heel makkelijk te zijn.

Starz liet weten in een verklaring: “Onze partners bij Fremantle voeren gesprekken met Bryan en Michael en kijken naar hun planning, zodat ze zich nog steeds met de serie kunnen bezighouden. Neil Gaiman zal een centralere rol krijgen, waarbij hij meer de positie van een showrunner in zal nemen.”

In de verklaring vertelde Starz verder dat het vertrek van Green en Fuller niet zo definitief is als het lijkt: “Ze zullen zich er zoveel mee bezig houden als maar mogelijk is. Maar wat hun precieze rol zal zijn, daar praten we nog over. Het is in elk geval een grote serie, een monsterlijk grote. Eentje die de vele uitdagingen het hoofd moet bieden. Dat is iets wat fantastische, complexe en premium series die meerdere seizoenen krijgen allemaal kunnen ondervinden.”

American Gods is dus niet gecanceld, maar een start in 2018 van het tweede seizoen lijkt nog ver weg. MijnSerie houdt je op de hoogte van de ontwikkelingen rond de Starz-serie American Gods.
Embed from Getty ImagesMichael Green (L) en Bryan Fuller (R)
Vorige aflevering
Tears of the Wrath-Bearing Tree
Tears of the Wrath-Bearing Tree
03x10
Leuk?
1
0
Bekijk stemmen

Reacties (1)

avatar_JanWillemK
17 jan 2018 15:41 -
OK, The Continental kijk ik nu al naar uit!
Reageer
American Gods