Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Weekoverzicht 32

Weekoverzicht 32

The OA, The 100, Peaky Blinders, Atlanta, updates, nieuwe series en trailers. Ook afgelopen week kwam er weer serienieuws uit. Hieronder kun je alles vinden.
Heb je serienieuws gemist afgelopen week? Geen nood! MijnSerie heeft zoveel mogelijk nieuws verzameld en het in het weekoverzicht van 5 tot en met 11 augustus voor je op een rijtje gezet.

Datums Series


Criminal


Criminal is een Amerikaanse misdaadserie van Netflix. De serie blijkt op 20 september beschikbaar te komen, zo heeft Netflix vrijdag laten weten.

Elite


Elite is een Spaanse misdaadserie van Netflix. De serie ging in première in oktober 2018. Het tweede seizoen is te zien vanaf 6 september. Dat is wat eerder dan oorspronkelijk was aangekondigd.

Peaky Blinders


Peaky Blinders is een Britse historische misdaadserie van de BBC, die ook te zien is bij Netflix. Na bijna twee jaar wachten volgt nu eindelijk het vijfde seizoen. De serie start bij BBC One op 25 augustus om 21.00 uur.

Start- en premièredatums series Nederlandstalige zenders:


- week 32 (5 – 11 augustus)
MijnSerie leden willen graag weten wanneer welke serie van start gaat. Elke maandag houden we je op de hoogte van alle* series die in Nederland en België uitkomen deze week.

Nieuwe Series


Dr. Death


Alec Baldwin, Jamie Dornan en Christian Slater gaan de hoofdrollen spelen in Dr. Death, de seriebewerking van de gelijknamige populaire podcast.

Event Horizon


Variety meldt dat een tv-adaptatie van de cult sci-fi horrorfilm Event Horizon in ontwikkeling is bij Amazon, in samenwerking met Paramount Television.

Red Light


Red Light is de titel van een nieuwe dramaserie waarin Carice van Houten en Halina Reijn volgend jaar te zien zullen zijn.

Truth Seekers


Amazon komt binnenkort met de horror-komedieserie Truth Seekers. De serie, met in de hoofdrol Gus (Nick Frost) en Dave (Simon Pegg), gaat over een team ghost hunters dat paranormale plekken in het Verenigd Koninkrijk bezoekt.

Spin-off


Modern Family spin-off


Momenteel wordt nog druk gewerkt aan het elfde en laatste seizoen van de ABC-komedieserie Modern Family. Maar een spin-off behoort tot de mogelijkheden.

Gecancelde/Beëindigde Series


The 100


The 100 is een Amerikaanse sciencefictionserie van The CW. Momenteel is het zesde seizoen bezig. Het zevende seizoen zal het laatste zijn.

The OA


Netflix heeft besloten om geen derde seizoen te gaan bestellen van Brit Marling’s serie The OA.

Vernieuwde Series


Atlanta


Atlanta is een Amerikaanse komedieserie van de zender FX. De serie ging in première in september 2016 en tot nu toe zijn er twee seizoenen verschenen. Maar de serie krijgt er zeker nog twee seizoenen bij.

Mr. Iglesias


Mr. Iglesias is een Amerikaanse komedieserie die te zien is bij Netflix. Het eerste seizoen van tien afleveringen verscheen in juni en nu is besloten dat er een tweede seizoen volgt.

Snowfall


FX heeft op de TCA zomer perstour aangekondigd dat de kritisch toegejuichte dramaserie Snowfall een vierde seizoen zal krijgen.

Afleveringen


A Million Little Things


ABC heeft vertrouwen in hun dramaserie A Million Little Things. Het tweede seizoen krijgt twee afleveringen meer dan het eerste.

Casting Nieuws


American Crime Story


American Crime Story is een Amerikaanse anthologieserie van de zender FX. De serie ging van start in februari 2016. Het derde seizoen heeft een datum: 27 september 2020, een titel: Impeachment en een cast.

Kijkcijfers Series


The Boys


Amazon heeft bekend gemaakt dat de nieuwe superheldenserie The Boys één van de best bekeken series ooit en één van de meest gebingede series van 2019 is.

Netwerken, Omroepen en Streamingdiensten


Amazon


In april hebben we een lijst uitgebracht met de series van Amazon. We hebben een update gemaakt van de Amazon-series.

AMC en Hulu


In april hebben we een lijst uitgebracht met de series van AMC en Hulu. We hebben een update gemaakt van de AMC en Hulu-series.

DC Universe, Syfy, Disney XD, Disney Channel en Nickelodeon


In april hebben we een lijst uitgebracht met de series van DC Universe, Syfy, Disney XD, Disney Channel en Nickelodeon. We hebben een update gemaakt van de DC Universe, Syfy, Disney XD, Disney Channel en Nickelodeon-series.

Disney+


Bijna één op de tien Nederlanders wil een abonnement op Disney+ wanneer deze streaming-videodienst naar Nederland komt, aldus onderzoek van Telecompaper.

FX, Starz en Cinemax


In april hebben we een lijst uitgebracht met de series van FX, Starz en Cinemax. We hebben een update gemaakt van de FX, Starz en Cinemax-series.

HBO


In april hebben we een lijst uitgebracht met de series van HBO. We hebben een update gemaakt van de vod dienst-series.

NBC


In april hebben we een lijst uitgebracht met de series van NBC. We hebben voordat het nieuwe seizoen begint een update gemaakt van de Peacock-zender series.

Netflix


In april hebben we een lijst uitgebracht met de series van Netflix. We hebben een update gemaakt van de streamingdienst-series.

Nominaties en Prijzen


Emmy Awards


Voor de vierde keer in de geschiedenis van de uitreiking van de Emmy Awards zal er geen gastheer zijn. Op 22 september aanstaande zullen de belangrijkste televisieprijzen worden uitgereikt. De uitreiking zal live door FOX worden uitgezonden. FOX entertainment CEO Charlie Collier heeft het nieuws bevestigd: "Het is onze taak om te beoordelen hoe het programma kan worden verbeterd in het jaar dat we het hebben", zei Collier over de Primetime Emmy, die jaarlijks roteert tussen de vier grote netwerken. "Als je een gastheer en een opening hebt, kun je vijftien tot twintig minuten geen aandacht besteden aan series."

Trailers, Promo’s, Teasers en Interviews


BH90210


BH90210 is een nieuwe Amerikaanse dramaserie van de zender FOX. De zesdelige serie ging in de VS in première op 7 augustus 2019. Er is een opmerkelijke leader gemaakt.

Carnival Row


Amazon heeft een trailer vrijgegeven van de serie Carnival Row. Dat is een fantasyserie die op 30 augustus 2019 in première gaat.

Godfather of Harlem


Tijden zijn veranderd in Harlem, New York, maar Bumpy Johnson is niet veranderen. EPIX heeft een trailer vrijgegeven van de lang verwachte nieuwe serie Godfather of Harlem.

Katy Keene


Katy Keene is de nieuwe The CW dramaserie die wel een trailer maar nog geen premièredatum heeft.

Mindhunter


De startdatum van het tweede seizoen van Mindhunter was al bekend, maar tot die tijd moeten de fans het doen met een trailer.

Titans (2018)


Titans (2018) is een Amerikaanse superheldenserie van DC Universe. Op 6 september zal het tweede seizoen verschijnen. De serie is hier te zien bij Netflix. Wanneer het tweede seizoen daar start is nog onbekend. Er is een trailer vrijgegeven.

Treadstone


USA Network komt binnenkort met een nieuwe misdaadserie met als titel Treadstone, een spin-off van de Jason Bourne-bioscoopfilms. Er is een trailer uitgebracht.

MijnSerie nieuws


Column


- De gevolgen van series: bovennatuurlijk
Bij een bovennatuurlijke serie denk je waarschijnlijk meteen aan een sciencefiction serie. Correct. Maar het gaat hier niet alleen over de bovennatuurlijke sciencefiction, het gaat ook om het feit dat de serie gewoon bovennatuurlijk bangelijk is.

Kijkcijfers: Week 31


Ook deze week een overzicht van de best bekeken series van de week van 29 juli tot en met 4 augustus in Amerika.

Populairste series


Op vrijdag bekijkt MijnSerie wat nou de populairste series waren op MijnSerie van die week.

Prijsvragen


- Maak tot 13 augustus kans op het eerste seizoen van Below the Surface.

*NOTE: In het volgende weekoverzicht staan de antwoorden van deze prijsvragen.

Recensies


Ook deze maand heeft ons geweldige team van recensenten weer uitstekende recensies geschreven over verschillende series. Klik hier om de recensies te lezen en kom erachter of je nog een serie kan toevoegen aan of verwijderen van je kijklijst.

Tips


Series toevoegen, wijzigen en/of aanpassen; hoe doe je dat?


Vele MijnSerie leden maken er al gebruik van, series toevoegen, wijzigen en/of aanpassen in en aan de database van MijnSerie.

Vacatures


Gezocht: schrijvers voor recensies, nieuwsberichten en columns


De leukste website van Nederland, MijnSerie is op zoek naar schrijvers m/v die het leuk vinden om hun hobby series kijken uit te breiden.

Voor je Serieagenda


Series die we niet genoemd hebben in het maandoverzicht augustus 2019 die in week 33 van start of in première zullen gaan.

-

Woensdag 14 augustus


Deep Water (UK) – Serie première (ITV)

-

Zaterdag 17 augustus


20.15 – Casualty – Seizoen 24 (BBC One)

Wist je dat?


Netflix


Het Game of Thrones-duo David Benioff (foto (R)) en D.B. Weiss (foto (L)) een contract heeft getekend bij Netflix. Het contract zou een bedrag van negen cijfers hebben. Het duo zal gaan schrijven, regisseren en produceren voor de streamingdienst. De twee zouden ook hebben gesproken met HBO/WarnerMedia, Amazon, Apple en Disney maar het is Netflix die de twee heeft ingelijfd. "We zijn ontzettend blij dat we verhalenvertellers David Benioff en Dan Weiss bij Netflix mogen verwelkomen", zegt Ted Sarandos van Netflix in een reactie. "Ze hebben mensen wereldwijd verblijd met hun verhalen."


Met overzichtelijke groet

Mandy
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Log in om een reactie achter te laten