Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
Leuk?
1
0
Bekijk stemmen

BNNVARA en VTM komen met dramaserie Red Light

Red Light is de titel van een nieuwe dramaserie waarin Carice van Houten en Halina Reijn volgend jaar te zien zullen zijn.

BNNVARA meldt dat het een serie is over drie vrouwen die elkaar vinden in de wereld van prostitutie en mensenhandel. En dat er een mysterieuze vermissing centraal staat. Het betreft een coproductie met de Vlaamse zender VTM. De opnames vinden deels in Antwerpen plaats en gaan deze week van start.

Naast Van Houten en Reijn speelt de populaire Belgische Maaike Neuville een rol in de serie. Van Houten en Reijn namen voor Red Light niet alleen het initiatief, maar ze zijn als creatieve producenten ook nauw betrokken bij de totstandkoming.

8056 Redlight

“Het is onze missie om met Man Up belangwekkende verhalen te vertellen vanuit een vrouwelijk perspectief”, laten Van Houten en Reijn in een statement over hun productiebedrijf weten. “Red Light is een verhaal met enorme urgentie, over vrouwen, seksualiteit en macht. We zijn erg trots dat na lange voorbereiding de opnames nu gaan beginnen. We geloven dat dit een zeer wervelende, actuele serie wordt.”

Red Light, deels geschreven door Instinct-scenariste Esther Gerritsen met medewerking van Frank Ketelaar (KLEM, Overspel) valt binnen de ambitie van de publieke omroep om voortaan minder, maar groter en kwalitatief hoogwaardiger drama te brengen. Voor Carice van Houten nam haar internationale carrière de afgelopen jaren een vlucht met de hitserie Game of Thrones, die inmiddels ten einde is.

Red Light wordt geproduceerd door Warner Bros. ITVP Nederland en Eyeworks België.
Leuk?
1
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Laatste nieuws

Atypical is een Amerikaanse komedieserie van Netflix. Het derde seizoen ging in november 2019 van start.
Gisteren, 16:50
Tokyo Underworld, een misdaaddrama dat zich afspeelt in Japan, van Terence Winter (Boardwalk Empire) en Sherry Marsh (Pose), is in productie bij Legendary Global.
Gisteren, 16:00
Riverdale neemt afscheid van twee ouderfiguren. Skeet Ulrich en Marisol Nichols hebben onthuld dat ze na het vierde seizoen niet meer in de serie van The CW zullen verschijnen.
Gisteren, 12:00
1
MijnSerie leden willen graag weten wanneer welke serie van start gaat. Elke maandag houden we je op de hoogte van alle* series die in Nederland en België uitkomen de komende week.
Gisteren, 11:00
The Letter for the King is een fantasyserie van Netflix, gebaseerd op het Nederlandse jeugdboek De Brief voor de Koning van Tonke Dragt.
Gisteren, 10:00
Friends reünie, een vacature, datums, nieuwe series, pilots, castingnieuws: dit en meer nieuws in het weekoverzicht van 17 tot en met 23 februari.
Gisteren, 09:00