Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Weekoverzicht 13

Weekoverzicht 13

Heb je serienieuws gemist afgelopen week? Geen nood! MijnSerie heeft zoveel mogelijk nieuws verzameld en het in het weekoverzicht van 26 maart tot en met 2 april, in verband met Pasen is het overzicht één dag later, voor je op een rijtje gezet.

Weetjes


“Dat ga ik even aan de binnenkant van mijn ogen bekijken.” Als het aan duizenden Nederlanders ligt gaat Bassie & Adriaan naar Netflix. Door middel van een speciale Facebook-actie proberen zij Netflix over te halen om de acrobaat en clown, die in de jaren 70 en 80 mateloos populair waren, naar de streamingsgigant te halen. In een Tweet vroeg iemand zich af hoeveel retweets er nodig waren om Netflix zover te krijgen. Netflix liet weten het aan Bassie te hebben gevraagd, maar dat de clown het ook niet wist. Op Videoland is al het één en ander te zien van Bassie & Adriaan. Netflix heeft inmiddels aangegeven dat Bassie & Adriaan niet naar Netflix gaan komen.


Algemeen Serienieuws


Fargo


Fargo-bedenker Noah Hawley heeft nieuws gemeld voor de fans van de excentrieke misdaadserie.

Flikken Maastricht


Flikken Maastricht eindigde vrijdagavond op NPO 1 met een emotionele scène. Daarna waren veel kijkers not amused over de teaser die volgde.

The Americans


In de serie The Americans zijn twee Russische spionnen te zien, die zijn opgeleid om autochtone Amerikanen na te bootsen. De spionnen zijn dus niet als zodanig te herkennen, en zelfs de partner en de familie weten niet wat ze feitelijk doen.

Datums Series


B.A.B.S.


De KPN Presenteert-serie B.A.B.S. krijgt vanaf 27 mei een plekje op NPO 3. De komedieserie B.A.B.S. wordt een feest der herkenning voor fans van De Luizenmoeder, want ook in deze serie spelen Diederik Ebbinge en Bianca Krijgsman de hoofdrollen.

April


Welke series starten wanneer in april 2018 en welk seizoen begint dan bij welk netwerk, kabelzender of streamingdienst? We hebben het netjes op een rijtje gezet.

De 12 van Oldenheim


De 12 van Oldenheim is een Nederlandse dramaserie die in 2017 gelanceerd werd door Videoland. Vanaf zondag 1 april om 21.00 uur gaat RTL 4 de serie vertonen. UPDATE: 1.240.000 kijkers volgden Eerste Paasdag de eerste aflevering van de RTL 4-thrillerserie De 12 van Oldenheim.

Startdatums series op de Vlaamse TV


Voor alle kijkers naar de Vlaamse televisie een handig overzicht van de startdatums van de Belgische zenders of zenders die ook in België te ontvangen zijn.

Gecancelde Series


Beyond (2017)


Er wordt gemeld dat Freeform de sciencefiction serie Beyond (2017) na twee seizoen heeft gecanceld.

Life Sentence


Het nieuws moet nog wereldkundig worden gemaakt, maar het lijkt erop dat The CW nu al de dramedy Life Sentence gecanceld heeft. De serie over Stella die ontdekt dat haar terminale kanker is genezen is op 7 maart in première gegaan bij The CW en op 4 april zal de vijfde aflevering worden uitgezonden. Mocht het nieuws kloppen zal het eerste seizoen van dertien afleveringen de allerlaatste worden.

Stuck in the Middle


Het derde seizoen is inmiddels in volle gang en het ziet er naar uit dat dit het allerlaatste seizoen gaan worden van de familie-/komedieserie Stuck in the Middle. Disney Channel heeft volgens bronnen geen optie genomen op een vierde seizoen.

Nieuwe Series


A League of Their Own


Er wordt een komedieserie gemaakt van de film A League of Their Own, de komedie uit de jaren negentig waarin Tom Hanks en Geena Davis de hoofdrollen speelden.

Baptiste


Het misdaaddrama The Missing van BBC One krijgt een spin-off serie. Het netwerk heeft Baptiste besteld bij productiebedrijf Two Brothers Pictures.

Cortés


Amazon Studios werkt aan de serie Cortés, een miniserie gebaseerd op de sage van Hernán Cortés. De serie, van drievoudig Oscarwinnaar Steven Spielberg en Amblin Television, is geschreven door Schindler's List-schrijver Steven Zaillian.

Cursed


Netflix heeft laten weten dat het aan een nieuwe Netflix Original-serie werkt. Deze is gebaseerd op de legendarische King Arthur. De serie krijgt de titel Cursed.

Grenslanders


Na de dramaserie Als De Dijken Breken komt de NPO opnieuw met een serie die in samenwerking met met de Vlaamse publieke omroep VRT wordt gemaakt.

Naamloze Shakespeare-serie


De voor een Oscar genomineerde Australische actrice Margot Robbie, bekend van Neighbours, werkt samen met de Australische omroep ABC en productiebedrijf Hoodlum aan een nieuwe televisieserie over de werken van Shakespeare.

Overzicht nieuwe series april


In april 2018 komen er veel nieuwe series uit. Wij hebben ze voor je op een rijtje gezet, bekijk de gehele lijst van april.

Street Fighter II


Entertainment One heeft bekendgemaakt dat er wordt gewerkt aan een televisieserie, gebaseerd op het bekende vechtspel Street Fighter II. Mark Gordon, bekend van Designated Survivor en Grey's Anatomy (2005), zal de serie produceren en financieren.

Vernieuwde Series


Alexa & Katie


Volgens meerdere bronnen heeft Netflix de komedieserie Alexa & Katie vernieuwd met een tweede seizoen. Het tweede seizoen, dat in 2019 te zien zal zijn bij de streamingdienst, zal dertien afleveringen krijgen. Net als het eerste seizoen dat in maart 2018 in première ging bij Netflix. Het nieuws moet nog officieel worden aangekondigd door Netflix.

Arrow


Op 17 mei is bij The CW de seizoensfinale van het zesde seizoen van actieserie Arrow te zien. Arrow toont de avonturen van de legendarische DC held Green Arrow in de moderne tijd.

Barry


HBO heeft intern de komedieserie Barry al vernieuwd met een tweede seizoen, dat in 2019 te zien moet zijn bij betaalzender. HBO moet het nieuws nog bevestigen, MijnSerie houdt het nieuws rond Barry en meerdere series scherp in de gaten.

Bob's Burgers


Het nieuws moet nog officieel bevestigd worden maar het ziet er naar uit dat de FOX-animatieserie Bob's Burgers vernieuwd is met een negende seizoen. Het negende seizoen zou in het najaar van 2018 van start gaan bij FOX. Hou MijnSerie in de gaten voor meer nieuws over deze en meer vernieuwingen.

Brockmire


IFC heeft besloten om de komedieserie Brockmire te vernieuwen met maar liefst twee seizoenen. De serie krijgt nog voor de start van het tweede seizoen een derde en vierde seizoen. Het tweede seizoen van de kritisch toegejuichte serie Brockmire gaat op 25 april 2018 van start.

Burden of Truth


De CBC heeft de Canadese juridische dramaserie Burden of Truth met Kristin Kreuk vernieuwd met een tweede seizoen. De opnames voor het tweede seizoen zullen in juni 2018 van start gaan en de verwachting is dat in 2019 de serie Burden of Truth te zien zal zijn bij CBC.

CBS


De CBS-series S.W.A.T. (2017) en Seal Team krijgen allebei een tweede seizoen. Dat heeft de zender zojuist formeel bekendgemaakt. Vorig jaar waren er al geruchten over de verlenging.

Krypton


Syfy lijkt stilletjes de Superman-prequel Krypton te hebben vernieuwd met een tweede seizoen. De serie over de geboorteplaneet van Superman is op 21 maart 2018 van start gegaan en lijkt een vroege vernieuwing te gaan krijgen. Syfy moet het nieuws nog bevestigen.

One Day at a Time (2017)


Al in januari 2018 wist MijnSerie te vertellen dat de Netflix-serie naar alle waarschijnlijkheid was vernieuwd met een derde seizoen. Nu heeft Netflix het eindelijk officieel gemaakt. De komedieserie One Day at a Time (2017) is vernieuwd met een derde seizoen van dertien afleveringen. Naar verwachting zal het derde seizoen in 2019 te zien zijn bij de streamingsgigant.
Video on youtube


Outlander


Momenteel is bij Ziggo het derde seizoen van Outlander te zien. Outlander volgt het leven van Claire Randall. NOTE: Wederom is er Outlandernieuws. Nieuws uit Schotland: deel zeven.

Splitting Up Together (US)


ABC heeft al vroeg het sein op groen gezet voor een tweede seizoen van de sitcom Splitting Up Together (US). Het tweede seizoen staat bij ABC in de planning om in 2019 van start te gaan. De komedieserie is gebaseerd op de Deense serie, die ook een Belgische versie heeft gekregen. Het eerste seizoen van Splitting Up Together (US) is op 27 maart 2018 in première gegaan bij ABC.

Supergirl


The CW heeft intern de superheldenserie Supergirl al vernieuwd met een vierde seizoen, die gepland is voor het najaar van 2018. Het netwerk moet het nieuws nog wel officieel bevestigen.

Casting Nieuws


The Crown


Netflix heeft Tobias Menzies gestrikt als vervanger van Matt Smith. Smith speelde in de eerste twee seizoenen van The Crown prins Philip, maar wordt vanwege een sprong in de tijd nu vervangen.

Wie is de Mol?


AVROTROS verwelkomt Rik van de Westelaken vanaf 1 mei als presentator bij de omroep. Van de Westelaken wordt de nieuwe presentator van onder andere het succesvolle programma Wie is de Mol? (1999) en het actualiteitenprogramma EenVandaag.

Kijkcijfers Series


Roseanne


Op 27 maart ging de Amerikaanse zender ABC van start met een nieuw seizoen van de komedieserie Roseanne. Dat gebeurde 20 jaar na de uitzending van de vorige reeks. UPDATE: De komedieserie Roseanne is zo'n succes dat de Amerikaanse zender ABC meteen al een volgend seizoen heeft besteld.

Pilots


The Perfectionists


Regisseur Elizabeth Allen Rosenbaum maakt voor Freeform een pilot voor de nieuwe tiener-televisieserie The Perfectionists, een spin-off van Pretty Little Liars.

Netwerken, Omroepen en Streamingdiensten


Amazon


Amazon heeft de Europese rechten verworven van twee van de nieuwste series van Disney, Marvel-jeugddrama Marvel's Cloak & Dagger en het vluchtelingendrama The Crossing.

Netflix


In minder dan vijf jaar tijd heeft Netflix zich ons leven binnen geknokt. Niet zo gek ook, als je weet welke formule daarachter schuilt.

Nominaties en Prijzen


Hollands Hoop


Dana Nechushtan heeft de DirectorsNL Award 2018 gekregen voor het tweede seizoen van Hollands Hoop. De regisseur van de tv-serie, die in Groningen speelt, is er heel blij mee, zei ze tijdens de uitreiking.

Overlijdensberichten


Steven Bochco


De Amerikaanse tv-schrijver en producent Steven Bochco is op 74-jarige leeftijd overleden.

Trailers, Promo’s, Teasers en Interviews


Fear The Walking Dead


Op 15 april gaat seizoen 4 van dramaserie Fear The Walking Dead van start. AMC heeft een nieuwe trailer uitgebracht met nieuwe gezichten, maar de inhoud van het nieuwe seizoen blijft nog onduidelijk.

Into the Badlands


In een land bestuurd door feodale baronnen, brengt de serie Into the Badlands het verhaal van een groot krijger en een jonge jongen die beginnen aan een reis door een gevaarlijk land om verlichting te vinden.

Scandal


De serie Scandal is samen met de cast, crew en fans aan het aftellen tot de allerlaatste aflevering op 19 april 2018. In het twitterbericht van de video staat te lezen: “Hier is voor alle gladiatoren die bij ons zijn de laatste zeven seizoenen als we gaan aftellen naar de seriefinale.”
Video on youtube


Succession


HBO komt in juni met de nieuwe dramaserie Succession. Brian Cox speelt daarin de hoofdrol.

Westworld


Het tweede seizoen van de door HBO geproduceerde sciencefictionserie Westworld is in Nederland vanaf 23 april te zien bij Ziggo Movies & Series XL.

MijnSerie nieuws


Column


- Showtime, seizoen 2 aflevering 46
Deze week was er weer een Showtime. Deze week ging de column over Manhunt: Unabomber.

- Uitgelicht: Netflix, kinderprogramma’s en het Kinderslot
Ook voor kinderen is er genoeg te beleven op de populaire streamingservice Netflix. Er wordt weleens geklaagd dat Netflix geen Nederlandse series of films aanbiedt, maar bijvoorbeeld de familiefilm Dik Trom uit 2010 is er gewoon te zien.

- Uit het leven van een bingewatcher
De column van Jenny Veerman gaat deze week over Over varkens van beroemdheden, varkens in series en varkens in het echte leven.

Kijkcijfers: Week 12


Ook deze week een overzicht van de best bekeken series van de week van 19 tot en met 25 maart in Amerika.

Populairste series


Op vrijdag bekijkt MijnSerie wat nou de populairste series waren op MijnSerie van die week.

Prijsvragen


- Maak tot 4 april 2018 kans op het eerste seizoen van Missing (2017).

Recensies


Ook deze week heeft ons geweldige team van recensenten weer uitstekende recensies geschreven over verschillende series. Klik hier om de recensies te lezen en kom erachter of je nog een serie kan toevoegen aan of verwijderen van je kijklijst.

Series toevoegen en wijzigen


Wist je dat de MijnSerie-lezer kan zelf series toevoegen? Klik hier en voeg je favoriete serie toe indien deze nog niet in de database staat. Ook kun je content zelf wijzigen, bijvoorbeeld als je een (typ)foutje ziet. Onder het kopje ‘info’ op de seriepagina zie je bewerk content staan. Klik daarop en je kunt niet alleen wijzigingen aanbrengen maar ook trailers toevoegen. Zo kunnen we met zijn allen de website nog completer en beter maken.

Updates App


Er is een update uitgebracht van de MijnSerie-app. De app is terug gebracht naar 1 app voor iOS en 1 app voor Android. De kans is groot dat je een nieuwe app moet downloaden. Hier meer informatie.

Voor je Serieagenda


Series die we niet genoemd hebben in het maandoverzicht april 2018 die in week 14 van start of in première zullen gaan.

-

Maandag 2 april


21.40 – Dossier X – Serie première (VTM)

-

Vrijdag 6 april


22.35 – The Graham Norton Show – Seizoen 23 (BBC One)

Wist je Dat?


Claire Foy (foto (L) eindelijk heeft gereageerd op de verhalen die de ronde doen over het salaris verschil tussen haar en Matt Smith (foto (R). In de Netflix-serie The Crown krijgt naar verluidt Smith meer betaald dan Foy. Foy vertelde: “Ik ben er een beetje verbaasd over, vooral omdat ik centraal sta. Alles waarin ik centraal sta, voelt vreemd, niet helemaal normaal. Maar het verbaast me niet in de zin dat het een vrouwelijk verhaal is. Dus dat mensen die dat toen lazen, dachten: dat is vreemd. Maar ik weet ook dat Matt hetzelfde gevoel heeft en dat het vreemd is om centraal te staan in een controverse waar je niet per se om gevraagd hebt.” Netflix en studio Left Bank hebben beloofd dat in het derde seizoen dit verschil rechtgetrokken gaat worden.
Embed from Getty Images

Met overzichtelijke groet

Mandy
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (2)

JanWillemK
JanWillemK 3 april 2018, 08:09
The CW heeft inmiddels 10 van zijn shows vernieuwd.
Bron: https://tvseriesfinale.com/tv-show/arrow-cw-season-seven-renewal/

Network Gives Early Renewals for Next Season to “Arrow,” “Black Lightning,” “Crazy Ex-Girlfriend,” “DC’s Legends of Tomorrow,” “Dynasty,” “The Flash,” “Jane The Virgin,” “Riverdale,” “Supergirl” and “Supernatural”
Mandy1966
Mandy1966 3 april 2018, 09:53
Dat klopt, lees er alles over: https://www.mijnserie.nl/nieuws/netwerken/5229-the-cw-heeft-series-vernieuwd-en-gecanceld-en-meer-nieuws-/
Log in om een reactie achter te laten