Leuk?
1
0
Bekijk stemmen

RTL 4 brengt De 12 van Oldenheim vanaf 1 april

De 12 van Oldenheim is een Nederlandse dramaserie die in 2017 gelanceerd werd door Videoland. Vanaf zondag 1 april om 21.00 uur gaat RTL 4 de serie vertonen.

De 12 van Oldenheim draait om het fictieve dorp Oldenheim, waar families generaties lang blijven plakken en iedereen alles van elkaar weet. Journaliste Peggy keert na jaren afwezigheid terug naar Oldenheim om het contact met haar vader en zus te herstellen. Op dezelfde dag verdwijnt op mysterieuze wijze de 16-jarige Nine. Haar fiets wordt gevonden in de sloot, maar waar is zij zelf gebleven?

Rechercheur Sharif Dahmani komt naar Oldenheim om het onderzoek naar de verdwenen Nine te leiden. Er wordt een grootscheepse zoektocht naar het meisje op touw gezet. Dat dit geen gewone zaak is, blijkt als een tweede Oldenheimer op onverklaarbare wijze verdwijnt.

Video on youtube


De aantrekkingskracht van De 12 van Oldenheim zit hem volgens scenarioschrijver Lex Passchier vooral in de claustrofobische sfeer die als een steeds zwaarder wordende deken wekenlang over het dorp Oldenheim ligt en de inwoners én de kijker tot nadenken aanzet. De dramaserie is gebaseerd op onzekerheid. Het niet weten. Wat in alle karakters de meest heftige emoties losmaakt. Met verstrekkende gevolgen.

De 12 van Oldenheim kent een brede cast: Noortje Herlaar, Nasrdin Dchar, Fedja van Huêt, Richard Groenendijk, Gaite Jansen, Guy Clemens, Saskia Temmink, Michiel Nooter, Aus Greidanus sr., Reinout Bussemaker, Cas Jansen, Eric van Sauers, Kees Boot, Olga Zuiderhoek, Rifka Lodeizen, Bahareh Borzuee, Roos Wiltink, Ko Zandvliet, Thor Braun en Ellis van den Brink.

De 12 van Oldenheim is naar een idee van Lex Passchier geproduceerd door Endemol Shine Nederland en geregisseerd door Anne van der Linden en Remy van Heugten. De scenario’s van de mysterieuze dramaserie zijn geschreven door Lex Passchier en Martin van Steijn.
Vorige aflevering
Aflevering 12
Aflevering 12
01x12
Leuk?
1
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst
De 12 van Oldenheim