Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Netflix werkt aan dramaserie Cursed

Netflix werkt aan dramaserie Cursed

Netflix heeft laten weten dat het aan een nieuwe Netflix Original-serie werkt. Deze is gebaseerd op de legendarische King Arthur. De serie krijgt de titel Cursed.
King Arthur komt er vooralsnog niet in voor, althans in het eerste seizoen. Wel een sleutelkarakter uit de legende: Lady of the Lake.

Het verhaal is gebaseerd op het gelijknamige boek Cursed, dat vorige week werd aangekondigd en pas in 2019 verschijnt. Centraal staat de 16-jarige Nimue, die de machtige Lady of the Lake zal worden. Zij heeft daardoor en connectie met Feywild, de levende energie van het woud. Na de dood van haar moeder, werkt Nimue samen met huurling Arthur in een poging om een zekere Merlijn te vinden. Veel meer is nog niet bekend over het verhaal.

Embed from Getty Images
Frank Miller

Het eerste seizoen bestaat uit 10 afleveringen en wordt geschreven door Frank Miller. Hij schreef onder meer Sin City en de bloederige film 300. Met inzet van screenwriter en producer Tom Wheeler verwacht Netflix veel van Cursed. Wanneer het eerste seizoen te zien is op Netflix is onbekend. Het boek wordt in het najaar van 2019 gepubliceerd.

Voor zover bekend is het voor het eerst dat het schrijven van een boek gelijktijdig plaatsvindt met de ontwikkeling van een televisieserie met dezelfde titel en dezelfde inhoud.
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Log in om een reactie achter te laten