Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Showtime, seizoen 2 - aflevering 46

Showtime, seizoen 2 - aflevering 46

"It's Showtime everybody. Showtime"
Manhunt: Unabomber

Discovery Channel bracht deze serie in augustus 2017 uit. Gelukkig nam Netflix deze uitstekende misdaadserie op in hun content. Want Manhunt: Unabomber is een serie om gezien te mogen worden.

Het verhaal van de Unabomber zal redelijk bekend zijn bij de meesten, zeker gezien de vreselijke gebeurtenissen van afgelopen maand in Amerika, even leek het erop dat er weer een grootschalige en lange manhunt zou volgen. Gelukkig duurde het niet jaren voordat de dader gepakt was.

In Manhunt: Unabomber zien we de lange zoektocht naar de dader van de gruwelijke bombrieven die hij verstuurde in een periode van zeventien jaar. In de serie zien we de nieuwe methode die werd gebruikt om Ted Kaczynski op te sporen. Het koste FBI-agent Jim Fitzgerald zijn huwelijk en baan.

In deze prachtige serie, die geweldig is opgebouwd, zien we het moeizame proces om de Unabomber te arresteren. Je zou verwachten van Discovery dat het in een soort documentaire mal is gegoten maar niets is minder waar. De serie vertelt zonder oordeel of vooroordeel het verhaal in acht afleveringen van rond de 45 minuten.

De serie weet je aandacht goed vast te houden en de acteurs zijn meer dan uitstekend gecast. Het is geloofwaardig en het dramagehalte is precies goed. Verwacht geen overdreven Amerikaanse achtervolgingen of bomaanslagen. Maar ingetogen en dramatische scènes van alle betrokkenen. Zoals de verbijsterde familie van de dader of het gevecht dat Fitzgerald moet leveren om zijn gelijk te halen. Manhunt: Unabomber is er één om hoog in je te-kijken-lijst te zetten.

Dit was de radiocolumn. Peter en ik hebben ook nog de nieuwe series die in april uitkomen doorgenomen. Wat we nog meer hebben besproken tijdens Ochtend Oostrom hoor je hieronder.



Wil je graag alle muziek beluisteren die wij hebben en gaan draaien in Showtime? Klik hier voor de lijst die Peter elke week zal aanvullen.

Showtime heeft nu ook een eigen Facebook pagina; kijk op de pagina Showtime! Voor èn door TV serie fans

De plaat van de week (voor over twee weken, volgende week hebben we een speciale jubileum uitzending) is Nina Simone - I Think It's Going To Rain Today

Tot volgende week bij Roulette FM en met vriendelijke radiogroet,

Mandy


Peter en Mandy

©Nimuë Gelling
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Log in om een reactie achter te laten