Leuk?
4
0
Bekijk stemmen

Outlander - Nieuws uit Schotland: deel zeven

Wederom is er Outlandernieuws. Let op! Dit bericht kan spoilers bevatten, vooral als je seizoen drie nog niet hebt gezien. Dit bericht bevat nieuws over casting, fans, en seizoen vier en vijf.

NIEUWE SLECHTERIK IN SEIZOEN VIER



Black Jack Randall was een paar seizoenen de ultieme slechterik in Outlander. Met BJR verdwijnen ook zijn sadistische trekjes, zijn agressie, en zijn martelpraktijken. Al kan ik me niet voorstellen dat Claire en Jamie niet nog eens met gruwel terugdenken aan de nare tijd die ze hebben meegemaakt met deze engerd. Je zou denken dat er geen nieuw slecht karakter meer komt, die enigszins in de buurt komt van BJR. Niets in minder waar; maar kennis met Stephen Bonnet. Hij heeft niet de trekken die Black Jack Randall had. Nee, Bonnet pakt het anders aan. Hij is een kameleon, een wolf in schaapskleren, en hij is een kapitein, die alles op alles zet om voor elkaar te krijgen wat hij wil bereiken. En dan heb ik het niet over ambitie, maar over moord, doodslag en erger. Bonnet is een meester in het manipuleren van mensen. Het is dan ook geen verrassing dat Jamie en Claire deze beruchte Bonnet zullen ontmoeten.

Sam Heughan zegt over Bonnet: “Het is moeilijk om Black Jack Randall te evenaren, maar Ed Speleers gaat er helemaal voor. Mensen zullen hem haten. Hij is zo charmant, dus eigenlijk mag je hem graag, maar als je dan ziet wat hij allemaal doet... Sommige dingen zijn echt vreselijk. Hij is een geweldige nieuwe slechterik".

Matthew B. Roberts voegt daaraan toe: “Stephen Bonnet is een echte psychopaat en een narcist, wiens motto is: 'wie geeft mij mijn plezier vandaag?' Hij is ook een kameleon, hij kan in de huid van iedereen kruipen, en past zich aan elke situatie aan. Dat maakt hem zo anders, je weet nooit wat je van hem kunt verwachten.”

Stephen Bonnet wordt gespeeld door Ed Speleers, die vooral bekend is om zijn rol als James Kent in Downton Abbey. Deze 29 jarige, Engelse acteur heeft al vele rollen op zijn naam staan. Zo speelde hij naast Damian Lewis in Wolf Hall en had hij een rol in Beowulf. Embed from Getty Images

Ed Speleers (foto) is de laatste toevoeging aan de casting voor seizoen vier. Naast Ed Speleers zijn ook Maria Doyle Kennedy als Aunt Jocasta en Colin McFarlane als Ulysses te zien in het vierde seizoen.

STARZ' ‘OUTLANDER' FYC SPECIAL SCREENING EN PANEL, 18 MAART 2018


Sam Heughan en Caitriona Balfe waren beiden aanwezig tijdens een panel over Outlander seizoen drie. Tevens waren Ronald D. Moore, Maril Davis, Matthew B. Roberts, Toni Graphia, and Jon Gary Steele aanwezig. Tijdens het gesprek maakte Ronald D. Moore bekend dat er zonder enige twijfel een vijfde seizoen komt. Starz! moet de serie officieel nog vernieuwen, maar het is een kwestie van tijd voordat de zender met het goede nieuws komt.

Meer nieuws over het vijfde seizoen is hier te lezen.

Mocht je het gehele panel willen terugkijken, dan kan dat via YouTube. De video en het panel zijn bedoeld voor de jury van de Emmy Awards.
Video on youtube


SEIZOEN VIER
***PAS OP! KAN SPOILERS BEVATTEN OVER SEIZOEN DRIE***



Na de aankomst van Jamie en Claire in Amerika, staat hun een nieuw groot avontuur te wachten. Een nieuwe wereld; nieuwe mensen, nieuwe rituelen, nieuwe vrienden en nieuwe vijanden, ze komen allemaal voorbij. Ze zullen zich, samen met Fergus en Marsali vestigen in het land van de indianen. Jamie mag, eindelijk na al die jaren, zijn naam zeggen, want in Amerika is hij geen gezochte crimineel.

In Amerika, in een hele andere tijd, zagen we in seizoen drie Brianna en Roger voor het laatst. Hoe zal het haar vergaan in een wereld zonder haar moeder, en haar vader Frank. In Amerika zijn er al details vrijgegeven over seizoen vier, alsmede foto's van achter de schermen. Aangezien deze behoorlijk wat spoilers bevatten over het vierde seizoen, zal ik ze hier niet posten. Op Twitter en Facebook zijn vele foto's van achter de schermen te vinden. Een grote Nederlandse fanbase op Facebook heeft alle foto's voor jullie verzameld. Ik kan jullie wel wat kleine hints geven.
*Er is een nieuwe wereld
*Er komt in seizoen vier weer een soort van Printshopscene
*Stephen Bonnet maakt zijn entree
*Iets met beren
*Frank zal misschien terugkomen via Flashbacks
*En als laatste zal Rollo (De hond van Young Ian) de harten van de kijkers stelen.


FANBASE



Al sinds de jaren negentig, toen het eerste boek van Diana Gabaldon uitkwam, had het verhaal een grote schare fans. Maar, na de komst van de serie werd die groep nog eens uitgebreid met vele duizenden fans wereldwijd. Sam Heughan en Caitriona Balfe stalen vanaf aflevering één de harten van vele mensen. Het is dan ook niet gek dat Outlander het Schotse antwoord op Game of Thrones wordt genoemd. Nederland kent ook een aantal groepen, die met vele honderden fans, elke dag het wel en wee uit Outlanderland de wereld insturen. Dit zowel via Facebook, als ook Twitter en Instagram. Een van die groepen gaf laatst een interview, dat is hier te vinden. Er wordt ingegaan op het fenomeen Outlander en er wordt gesproken over de verwachtingen van fans uit Nederland. In Nederland is Outlander seizoen 1&2 te zien via Netflix. Via Ziggo on demand is het derde seizoen van Outlander in zijn geheel te zien. Seizoen vier zal in het najaar van 2018 in Amerika van start gaan.

Tot zover een nieuwe 'nieuws uit Schotland'. Mocht er officieel nieuws komen over seizoen vijf, of anders Outlandernieuws, dan meld ik me weer bij jullie!
Vorige aflevering
Turning Points
Turning Points
07x08
Leuk?
4
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst
Outlander