Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Weekoverzicht 7

Weekoverzicht 7

Heb je serienieuws gemist afgelopen week? Geen nood! MijnSerie heeft zoveel mogelijk nieuws verzameld en het in het weekoverzicht van 12 tot en met 18 februari voor je op een rijtje gezet.


Weetjes


Stranger Things


Matt & Ross Duffer hebben van Netflix hun zin gekregen. Het tweede seizoen was één aflevering meer dan ze eigenlijk wilde maken, maar het derde seizoen krijgt gewoon weer acht afleveringen. Producent Shawn Levy meldde dat het derde seizoen misschien wel eind 2018 op Netflix kan starten. Netflix zal dit nieuws nog moeten bevestigen, maar het is zeker dat het derde seizoen in ieder geval acht afleveringen krijgt, zich afspeelt in 1985 en draait om ‘nieuwe krachten van het kwaad’.



Algemeen Serienieuws


V (1983)


V (1983), de sciencefiction uit de jaren '80, krijgt een film gemaakt door bedenker Kenneth Johnson.

Datums Series


A Series of Unfortunate Events


A Series of Unfortunate Events is een Amerikaanse dramaserie van de zender Netflix. De serie ging in januari 2017 in première. Het tweede seizoen van A Series of Unfortunate Events is vanaf 30 maart te zien op Netflix. De komische serie krijgt ook nog een derde seizoen.

Agent Carter


Goed nieuws voor Marvel en Agent Carter fans. Vanaf 15 februari zijn de twee seizoenen van de ABC-serie Agent Carter te zien bij Videoland.

Goed Volk


In Goed volk, een Belgische documentaireserie van de zender Een, trekt de Vlaamse kok Jeroen Meus over de hele wereld langs intrigerende leefgemeenschappen. Via de keukendeur probeert hij door te dringen tot de ziel van de mensen en in hun manier van leven.

Homeland


In Amerika ging afgelopen zondag het zevende seizoen van Homeland in première. Normaal zond BNNVARA enkele dagen erna deze aflevering ook in Nederland uit.

Jeuk


De komedieserie Jeuk is op 18 maart terug voor een vijfde seizoen op NPO 3. In Jeuk spelen Thomas Acda en Peter Heerschop reclamemannen.

NCIS: Los Angeles


NCIS: Los Angeles is de eerste spin-off van de Amerikaanse tv serie NCIS. De serie ging in première in september 2009.

Nederland op film


Woensdag 21 februari zendt MAX rond 20.45 uur op NPO 2 de derde aflevering van Nederland op film uit. Het is een unieke documentaireserie, gepresenteerd door Richard Groenendijk. Het thema van de derde aflevering is Vakantie!

Startdatums series op de Vlaamse TV


Voor alle kijkers naar de Vlaamse televisie een handig overzicht van de startdatums van de Belgische zenders of zenders die ook in België te ontvangen zijn.

The Defiant Ones


De HBO documentaireserie The Defiant Ones is binnenkort te zien bij Netflix.

Trust Me (2017)


Trust Me (2017) is een Britse miniserie van zender BBC One. De serie ging daar in première op 8 augustus 2017.

Unbreakable Kimmy Schmidt


Unbreakable Kimmy Schmidt is een Amerikaanse komedieserie van Netflix. De serie ging in de lente van 2015 in première. Het vierde seizoen van Unbreakable Kimmy Schmidt wordt deze keer opgesplitst in twee delen.

UnREAL


UnREAL is een Amerikaanse dramaserie van de zender Lifetime. De serie ging in première in juni 2015. Vanaf 27 februari zijn alle drie seizoenen te bekijken bij Videoland.

Gecancelde Series


Disjointed


Het ziet er naar uit dat de slechte recensies de komedieserie Disjointed de das om gaan doen.

Nieuwe Series


Child’s Play


Hi, I’m Chucky. Wanna play? En dan begon de ellende in de Child’s Play films. Nu mag Chucky de boel op de televisie op zijn kop gaan zetten.

De Handhavers


Hoe reageren mensen als zij aangesproken worden op overtredingen? Hoe ervaren handhavers dit en hoe ziet hun werkdag er eigenlijk uit? In de realityserie De Handhavers! volgt de camera hun werk op straat en in het openbaar. Dit nieuwe programma is vanaf 23 februari te zien bij SBS6.

De regels van Floor


Vanaf zondag 8 april zendt de VPRO De regels van Floor uit. De nieuwe zestiendelige jeugdserie draait om de eigenwijze Floor en is gebaseerd op de succesvolle gelijknamige boekenreeks van Marjon Hoffman.

Hold The Sunset


John Cleese gaat spelen in de nieuwe sitcom Hold The Sunset van de BBC. De acteur, die wereldberoemd werd door Monty Python en Fawlty Towers, had eerder gemeld dat hij nooit meer voor de BBC wilde werken.

In De Leeuwenhoek


Waarom hebben we in Nederland een zorgsysteem waar dementen ongelukkig van worden? In de overtuiging dat het anders kan, gaan Adelheid Roosen en Hugo Borst in het tehuis De Leeuwenhoek op zoek naar betere manieren om om te gaan met dementie.

The Caeasars


Martin Scorsese gaat samenwerken met Michael Hirst aan een nieuwe serie rond de jonge jaren van de Romeinse leiders, The Caesars.

The Innocents


Netflix heeft met een weinig onthullende video aangekondigd dat de Netflix-kijker binnenkort de nieuwe serie The Innocents mag verwachten.

Tweestrijd


Wat gebeurt er als een terminaal zieke en een suïcidale jongere elkaar ontmoeten? Ze delen het vooruitzicht op de dood: de één gaat dood omdat zijn lichaam het opgeeft, voor de ander is de dood een uitweg voor een leven dat hij niet meer wil.

Vamos Met de Familie Pos


Vanaf woensdag 2 mei is de familie Pos terug bij RTL 4. Na hun avonturen in Helemaal Het Einde! en het opbouwen van hun wijnimperium is het tijd voor vakantie.

Vernieuwde Series


Bancroft


Bancroft de misdaadthriller van ITV heeft een tweede seizoen gekregen. Het tweede seizoen zal eind 2018/begin 2019 te zien zijn bij ITV.

Bosch


De langstlopende Amazon Original-serie Bosch heeft naast een datum ook een vernieuwing gekregen.

Delicious


Sky 1 heeft de Britse dramaserie Delicious vernieuwd met een derde seizoen. Dawn French en Emilia Fox zullen opnieuw de hoofdrollen spelen in het derde seizoen dat begin 2019 van start zal gaan. Sky 1 vertelde in een verklaring: “Het derde seizoen zal opnieuw Dawn en Emilia’s personages volgen als hun sterke besluiten nog steeds worden getest door de verrassingen die hun dynamische relatie, familie en turbulente liefdesleven met zich meebrengen.

Family Guy


Volgens bronnen heeft FOX de komische animatieserie Family Guy vernieuwd met een zeventiende seizoen. Dit nieuws komt na de driejarige deal die showrunner Rich Appel heeft getekend bij 20th Century FOX TV. Volgens insiders houdt de deal ook in dat Family Guy een seizoen 18 en 19 krijgt. FOX moet het nieuws nog officieel bevestigen. Op 11 maart 2018 gaat het zestiende seizoen weer verder bij FOX.

Grace and Frankie


Er komt een vijfde seizoen van de Netflix-serie Grace and Frankie, waarin de hoofdrollen gespeeld worden door Jane Fonda en Lily Tomlin. Grace and Frankie is een komedieserie dat in 2015 in première ging.

Kim's Convenience


De komische Canadese CBC-serie Kim's Convenience is vernieuwd met een derde seizoen. Volgens bronnen zal het derde seizoen in het najaar van 2018 van start gaan. CBC moet het nieuws nog wel bevestigen.

Midnight, Texas


Fans moesten er lang op wachten, maar nu komt er aan maanden van onzekerheid een einde: Midnight, Texas krijgt een tweede seizoen.

No Activity (2017)


De komedieserie van CBS All Access No Activity (2017)is vernieuwd met een tweede seizoen. Het tweede seizoen over de lotgevallen - twee laag geplaatste politieagenten die veels te veel tijd met elkaar doorbrengen; twee criminelen die van niets weten; twee medewerkers die niet echt een klik met elkaar hebben en twee Mexicaanse tunnelgravers die vast zitten in een plaats die niet geschikt is voor twee nagenoeg onbekenden - zal later in 2018 van start gaan bij de streamingdienst van CBS.

Red Dwarf


Het lijkt erop dat de langlopende sciencefictionserie Red Dwarf is vernieuwd met een dertiende seizoen. Volgens Doug Naylor, mede-bedenker, zal de serie Red Dwarf absoluut terugkeren. Naylor vertelde aan What Culture: “Ja, absoluut. We zijn nu aan het kijken naar het hoe en wanneer. Iedereen lijkt zeer happig hierop te zijn, dus ik denk wel dat het gaat gebeuren. Er wordt ook gesproken over een toneelversie. Nogmaals, ik weet niet zeker wanneer, maar ik ben er van overtuigd dat dat ook gaat gebeuren.”

The Good Fight


The Good Wife spin-off The Good Fight heeft een megadeal gesloten met Amazon. Vernieuwing met een derde seizoen lijkt niet te missen.

Casting Nieuws


Transparent


Lange tijd was het onduidelijk of acteur Jeffrey Tambor zou blijven bij Transparent of dat hij weg zou gaan. Het nieuws valt negatief uit voor Tambor, maar hoe nu verder met Transparent.

Netwerken, Omroepen en Streamingdiensten


Netflix


Netflix heeft succesproducent Ryan Murphy (Glee, American Crime Story) weggekocht bij 21st Century Fox. Murphy hoeft zich de komende vijf jaar geen zorgen te maken over zijn inkomen. Hij ontvangt in die periode $300 miljoen.

Watch


Facebook ontwikkelt Watch, een eigen videoplatform waarmee het bedrijf de concurrentie met YouTube aan wil gaan.

Nominaties en Prijzen


Serie van het Jaar Verkiezing 2017


De Serie van het Jaar verkiezing 2017 zit er op, en het is aan Birgit Timmermans de eer om de uitslag bekend te maken.

Zapp Awards


Zaterdagavond 17 februari 2018 zijn de Zapp Awards van 2018 uitgereikt. Freeks wilde wereld is in Podium De Vorstin in Hilversum verkozen tot Beste Zapp-programma. Ook Buddy Vedder, StukTV en Fource ontvingen een Zapp Award uit handen van presentator Klaas van Kruistum.

MijnSerie nieuws


Column


- Showtime, seizoen 2 aflevering 40
Deze week was er weer een Showtime. Deze week ging de column over The End of the F***ing World.



Kijkcijfers


- De Luizenmoeder
De derde aflevering van De Luizenmoeder op NPO 3 van 28 januari 2018 heeft met 420.000 online kijkers een record verbroken.

- Week 6
Ook deze week een overzicht van de best bekeken series van de week van 5 tot en met 11 februari in Amerika.

Kijktip: Ash vs Evil Dead


Kijktip van de week is Ash vs Evil Dead. Lees waarom je deze serie op je nog-te-kijken-lijst zou willen zetten.



Populairste series


Op vrijdag bekijkt MijnSerie wat de populairste series waren op MijnSerie van die week.



Voor je Serieagenda


Series die we niet genoemd hebben in het maandoverzicht februari 2018 die in week 8 van start of in première zullen gaan.

-

Maandag 19 februari


21.00 – Marcella – Seizoen 2 (ITV)

-

Vrijdag 23 februari


20.15 – Letzte Spur Berlin – Seizoen 7 (ZDF)
20.30 – The Voice Kids – Seizoen 7 (RTL4)

-

Zaterdag 24 februari


21.00 – Gogglebox – Seizoen 11 (Channel 4)

-

Zondag 25 februari


20.00 – Top Gear – Seizoen 25 (BBC One)

Wist je Dat?


The Walking Dead


Er in het achtste seizoen voor het eerst een naakte zombie te zien zal zijn in The Walking Dead. Greg Nicotero (foto), uitvoerend producent en special effect supervisor, vertelde aan Entertainment Weekly: “We hebben voor het eerst in een aflevering een volledig naakte walker. Dat hebben we nog nooit eerder gedaan.” Op 25 februari zal seizoen 8B van start gaan bij AMC.
Embed from Getty Images

Met overzichtelijke groet,

Mandy
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (3)

monic37
monic37 19 februari 2018, 09:45
"NCIS: Los Angeles
NCIS: Los Angeles is de eerste spin-off van de Amerikaanse tv serie NCIS. De serie ging in première in september 2009."

Vraag mij af wat het nieuws is....?
Mandy1966
Mandy1966 19 februari 2018, 09:48
Even door klikken en je komt bij dit bericht: https://www.mijnserie.nl/ncis_los_angeles/nieuws/4964-ncis-los-angeles-vanaf-23-februari-bij-videoland/
monic37
monic37 19 februari 2018, 13:32
aha bedankt
Log in om een reactie achter te laten