Leuk?
2
0
Bekijk stemmen

Kijktip van de Week! Ash vs Evil Dead

Het derde seizoen van de horrorkomedie Ash vs Evil Dead gaat binnenkort van start bij Starz. Waarom zou je Ash vs the Evil Dead op je te-kijken-lijst zetten?

De komische horrorserie is gebaseerd op de horrorfilm The Evil Dead uit 1981 en is een vervolg op de filmtrilogie. Daarin is Ashley ‘Ash’ J. Williams de hoofdpersoon, hij wordt gespeeld door Bruce Campbell (foto). In de serie is Ash 30 jaar ouder en probeert hij elke verantwoordelijkheid van zich af te schuiven.

Hij is daar erg goed in geworden, het vermijden van verantwoordelijkheid. Maar dan dreigt de hele mensheid ten onder te gaan en is Ash de enige die de mensheid kan redden. Zo ging het eerste seizoen van Ash vs Evil Dead op 31 oktober 2015 in première bij Starz.

Embed from Getty Images

Drie dagen voordat de serie in première ging heeft Starz de serie vernieuwd met een tweede seizoen, dat op 2 oktober 2016 van start ging. Vijf dagen later vernieuwde Starz Ash vs Evil Dead met een derde seizoen.

De serie wordt ondersteund met een soundtrack uit de jaren '70 en '80, met populaire popsongs van onder meer Alice Cooper, Deep Purple, Whitesnake, AC/DC en Emerson, Lake & Palmer. Het eerste en tweede seizoen werden kritisch toegejuicht, wonnen een aantal prijzen en zijn ook genomineerd voor de Fangoria Chainsaw Awards en Saturn Awards.

Video on youtube


Op MijnSerie zijn tot nu toe twee recensies geschreven over de eerste aflevering en het eerste seizoen van de Starz-serie. Er zijn 143 stemmen uitgebracht en die leverden samen een 7,6 op. In 2017 eindigde Ash vs Evil Dead op de achtste plaats in de Serie van het Jaar Verkiezing 2016 bij de komedieseries. Op IMDb krijgen de eerste twee seizoenen een 8,5/10 van 46.220 stemmers.

Oorspronkelijk zou er een vierde film worden gemaakt van The Evil Dead, maar omdat er zoveel materiaal was geschreven hebben de makers besloten om er een televisieserie van te maken. De gebeurtenissen uit de filmtrilogie worden 30 jaar laten weer opgepakt in de serie.

In eerste instantie wilde Universal Studios/MGM geen toestemming geven om beelden te laten zien uit Army of Darkness, maar voor het tweede seizoen kwam er toestemming om elementen te gebruiken uit het derde deel van Evil Dead.

Video on youtube


Hou je van horror vermengd met komedie? Dan is Ash vs Evil Dead echt wat voor jou. Je hebt alleen wel een sterke maag nodig, want het bloed en gore spat met grote regelmaat van het scherm.

Ash vs Evil Dead gaat op 25 februari 2018 in première bij Starz


Embed from Getty ImagesLindsay Farris, Dana DeLorenzo, Arielle Carver-O'Neill, Ray Santiago, en Bruce Campbell
Vorige aflevering
The Mettle of Man
The Mettle of Man
03x10
Leuk?
2
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst
Ash vs Evil Dead