Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Ryan Murphy aan de slag bij Netflix voor 300 miljoen dollar

Ryan Murphy aan de slag bij Netflix voor 300 miljoen dollar

Netflix heeft succesproducent Ryan Murphy (Glee, American Crime Story) weggekocht bij 21st Century Fox. Murphy hoeft zich de komende vijf jaar geen zorgen te maken over zijn inkomen. Hij ontvangt in die periode $ 300 miljoen.

De producer, die in 1989 met $ 55 in zijn portemonnee uit Indiana in Hollywood aankwam en begon als journalist, zag zijn contract deze zomer aflopen bij 21st Century Fox.

Volgens de New York Times is het vertrek van Murphy tevens een zakelijke klap voor entertainmentbedrijf Disney, dat in december voor $ 52,4 miljard veel onderdelen van FOX kocht en daarbij ook Ryan Murphy aan zich dacht te binden.

Het forse bedrag dat Netflix neertelt past volgens de krant in een trend bij de videodienst. Eerder kocht Netflix al de uitgever van stripboeken, Millarworld, met de eis dat eigenaar en creatief talent Mark Millar mee zou gaan.

Daarvoor ging voor $ 100 miljoen schrijver en producer Shonda Rimes (Scandal, Grey's Anatomy) van ABC Series naar Netflix.

Netflix geeft dit jaar $ 8 miljard aan producties uit, terwijl Apple $ 1 miljard uittrekt voor eigen series, net als Facebook.

4971 Murphy
Ryan Murphy
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Log in om een reactie achter te laten