Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
In De Leeuwenhoek vanaf 19 april op NPO 2

In De Leeuwenhoek vanaf 19 april op NPO 2

Waarom hebben we in Nederland een zorgsysteem waar dementen ongelukkig van worden? In de overtuiging dat het anders kan gaan Adelheid Roosen en Hugo Borst in het tehuis De Leeuwenhoek op zoek naar betere manieren om om te gaan met dementie.

In de serie In De Leeuwenhoek gaan Adelheid Roosen en Hugo Borst op zoek naar de dilemma’s van de ouderenzorg en - vooral - naar nieuwe perspectieven. Wat zijn de beste ideeën die al tot uitvoering zijn gebracht.? En waar vinden de twee ook buiten de zorg inspiratie? Een liefdevol, humoristisch maar ook stekelig betoog voor verbetering van de ouderenzorg. Want als wij meer begrip voor de demente medemens krijgen, snappen we ook beter wat zij nodig hebben.

Adelheid en Hugo zijn beiden ervaren mantelzorgers, met vergelijkbare ervaringen en gedeelde zorgen. Adelheid maakte voor Human de documentaire Mam over haar inmiddels overleden, demente moeder. Hugo verzorgt zijn dementerende moeder al een aantal jaren. En samen met Carin Gaemers schreef hij een zorgmanifest dat massale steun en politieke aandacht kreeg. Ze wonnen er de Machiavelliprijs 2016 mee.

De serie In De Leeuwenhoek is geproduceerd door De Familie, het productiehuis van Michiel van Erp. Uitzending: vanaf 19 april op NPO 2.

4979 Leeuwenhoek
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Log in om een reactie achter te laten