Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Weekoverzicht 4

Weekoverzicht 4

Heb je serienieuws gemist afgelopen week? Geen nood! MijnSerie heeft zoveel mogelijk nieuws verzameld en het in het weekoverzicht van 22 tot en met 28 januari 2018 voor je op een rijtje gezet.


Weetjes


Gotham


Over een niet al te lange tijd zal eindelijk worden onthuld wie de echte Joker is in de serie Gotham. Hiermee komt eindelijk een einde aan alle teasers die er zijn geweest in de Batman-prequel Gotham. Voor de fans, Jerome is het niet: “Hij is niet de Joker, dat is alles wat ik kan zeggen," vertelde David Mazouz (Bruce Wayne). "Hij is wel zeker de inspiratie voor de Joker en de manier waarop die in het spel komt, is een van de briljantste dingen die Gotham ooit gedaan heeft." Of wij Mazouz serieus kunnen nemen, is niet bekend. Het is niet de eerste keer dat de jonge acteur iets vertelt over Gotham wat niet waar blijkt te zijn. Denk aan zijn verhaal over Harley Quinn, die in het derde seizoen zou komen opdagen. Niemand heeft haar gezien.Algemeen Serienieuws


De Luizenmoeder


De Luizenmoeder is een Nederlandse komedieserie van AVROTROS, uitgezonden op NPO 3. De serie ging in première op zondag 14 januari 2018.

Stranger Things


Stranger Things is een Amerikaanse sciencefiction-horrorserie dat bedacht werd door de broers Matt en Ross Duffer. In juli 2016 ging het eerste seizoen in première op de streamingdienst Netflix.

Westworld


Het wachten duurt lang, maar er gloort een datum aan de horizon. De opnames voor het tweede seizoen van de HBO-serie Westworld zijn afgerond en het lijkt er op dat in het voorjaar van 2018 gekeken kan worden naar het tweede seizoen. Er wordt verwacht dat er een officiële datumaankondiging komt in de aankomende weken.

Datums Series


Absentia


Vanaf 2 februari kunnen Amazon Prime Video-leden kijken naar alle tien afleveringen van de dramaserie Absentia, met in de hoofdrol Castle’s Stana Katic. Absentia draait om FBI-agent Emily Byrne (Katic).

Black Lightning


De allereerste aflevering van Black Lightning staat sinds deze week op Netflix. Het is een Amerikaanse superheldenserie van de zender The CW.

Castlevania


De animatieserie Castlevania keert in de zomer van 2018 terug met een tweede seizoen bij Netflix. De exacte datum is nog niet bekendgemaakt, maar het tweede seizoen krijgt acht afleveringen.

Echte Verhalen: De Buurtpolitie


De in Vlaanderen uitermate populaire gescripte realityserie Echte Verhalen: De Buurtpolitie, dat vanaf aanstaande maandag te zien is voor de VTM-kijker, zal vanaf 12 maart ook te zien zijn in Nederland.

Game of Thrones


Game of Thrones-acteur Maisie Williams heeft verklapt wanneer in 2019 we het achtste en laatste seizoen van de HBO-serie Game of Thrones kunnen verwachten.

Here and Now (2018)


Here and Now (2018) is een Amerikaanse dramaserie van de zender HBO. De serie gaat in de Verenigde Staten in première op 11 februari 2018. Ziggo Movies & Series brengt de serie in Nederland al vanaf 12 februari.

Mosaic


Vanaf dinsdag 23 januari is bij Ziggo het moordmysterie Mosaic te zien. De serie telt zes afleveringen. Ziggo toont de afleveringen een dag na de première bij HBO in de Verenigde Staten.

Sneaky Pete


Amazon Prime Video heeft aangekondigd dat de dramaserie Sneaky Pete terugkeert met een tweede seizoen vanaf vrijdag 9 maart.

Startdatums series op de Vlaamse TV


Voor alle kijkers naar de Vlaamse televisie een handig overzicht van de startdatums van de Belgische zenders of zenders die ook in België te ontvangen zijn.

The Alienist


Het eerste seizoen van The Alienist is vanaf 19 april beschikbaar voor Netflix-abonnees wereldwijd , met uitzondering van de Verenigde Staten (waar TNT de rechten heeft) en Frankrijk.

Timeless (2016)


Op 11 maart gaat de gecancelde en toch vernieuwde tijdloze serie Timeless (2016) van start bij NBC. Het tweede seizoen krijgt tien afleveringen. De algemene verwachting is dat het tweede seizoen de laatste zal worden.

Veep


Het laatste, zevende seizoen van de veelvuldig geprezen HBO-komedie Veep zal in de zomer van 2018 in productie gaan. Het allerlaatste zevende seizoen gaat in 2019 van start bij HBO. Acteur Matt Walsh vertelde aan Entertainment Weekly dat hoofdrolspeelster Julia Louis-Dreyfus de chemotherapie voor borstkanker heeft afgerond en dat zij al deelgenomen heeft aan tafellees-sessies voor het aankomend seizoen. Walsh: “Veep is nu in hiatus, we starten het filmen in augustus en we gaan in 2019 van start met nieuwe afleveringen. Dat weten we nu al voor ongeveer een maand. We hebben Julia gezien, ze heeft wat tafellezingen gedaan, ze maakt het goed, ze heeft haar laatste chemo net afgerond, ze is herstellende. Haar verwachtingen zijn uitstekend gebleven door het hele proces heen. Ze is geliefd, ze is een geweldig persoon.”

Gecancelde Series


Damnation


De Netflix-deal was kennelijk niet genoeg om de serie in de lucht te houden. Na slechts één seizoen heeft USA Network de jaren ‘30 dramaserie gecanceld. Vanaf 1 februari 2018 is het eerste en meteen allerlaatste seizoen te zien op Netflix.

Dokter Tinus


Goede kijkcijfers geven geen garantie voor de toekomst. SBS 6 heeft nog steeds geen uitsluitsel gegeven over een mogelijk zevende seizoen. Update Dokter Tinus keert niet meer terug op de buis. SBS 6 heeft vanwege dalende kijkcijfers besloten te stoppen met de komische dramaserie, waarin Thom Hoffman de hoofdrol speelt. Dat meldt het AD.

Fortitude


Sky Atlantic heeft besloten niet verder te gaan met de koude Arctische thriller Fortitude. Het eerder aangekondigde tiendelige, derde seizoen zal gaan dienen als allerlaatste seizoen.

Nieuwe Series


Catherine the Great


Wanneer Catherine the Great te zien zal zijn is nog niet bekend, maar dit jaar zullen de opnames nog van start gaan van de nieuwe historische dramaserie van HBO.

IceScream


Klimaatjournalist Bernice Notenboom doet er in de EO-documentaireserie IceScream alles aan om kijkers bewust te maken van de gevolgen van de opwarming van de aarde. Haar barre expeditie naar de Noordpool geeft een huiveringwekkend beeld van de veranderingen in het poollandschap.

Truth Seekers


Simon Pegg en Nick Frost gaan weer samenwerken aan de nieuwe, zwarte en komische serie Truth Seekers.

Pilots


The Witcher


Lauren Schmidt Hissrich is lekker bezig. De schrijfster en showrunner heeft gemeld dat het script voor de pilot voor de nieuwe serie The Witcher af is.

Vernieuwde Series


Charmed


De televisieserie Charmed krijgt, ruim tien jaar na het verschijnen van de laatste aflevering, een nieuw seizoen. De nieuwe afleveringen draaien om drie nieuwe zussen die ontdekken dat ze magische krachten hebben.

Doctor Foster


In het weekoverzicht 52-2017 en 01-2018 liet MijnSerie weten dat Doctor Foster waarschijnlijk geen derde seizoen zou krijgen. Niets blijkt nu minder waar. BBC heeft een ommezwaai gemaakt en komt terug op de beslissing. De serie krijgt een derde seizoen, dat in 2019-2020 te zien is bij de BBC. De bedenkers hebben het groene licht gekregen om een derde seizoen te schrijven.

Life in Pieces


Volgens RenewCancelTV hebben insiders verklapt dat de komedieserie Life in Pieces intern al vernieuwd is met een vierde seizoen. Het is de bedoeling dat, als het nieuws door CBS wordt bevestigd, het vierde seizoen van de serie Life in Pieces in het najaar van 2018 te zien is.

Maestro (NL)


Het NPO 1-programma Maestro keert terug met een vijfde seizoen. Dat heeft presentator Frits Sissing bevestigd.

Murphy Brown


In 1998 werd de laatste aflevering uitgezonden van de komedie Murphy Brown. In 2018 zal Candice Bergen weer in de huid kruipen van de sterverslaggeefster.

Strike Back


Sky en Cinemax hebben besloten om stilletjes de reboot-serie te vernieuwen met nog een seizoen. Het zevende seizoen (zesde in de US) is het tweede seizoen sinds de doorstart na het vijfde seizoen. Het vijfde seizoen kwam in 2015 aan zijn eind en de serie Strike Back leek dood en begraven op de begraafplaats voor gecancelde series. Sky en Cinemax hadden in december 2016 besloten om de actieserie weer nieuw leven in te blazen en kennelijk zit er nog steeds genoeg leven in de serie voor een zevende seizoen.

Superstore


Volgens bronnen heeft NBC de komedieserie Superstore stilletjes vernieuwd met een vierde seizoen, zo meldt RenewCancelTV. Als alles volgens plan gaat, zal het vierde seizoen van Superstore in het najaar van 2018 van start gaan. NBC moet het nieuws nog bevestigen.

Casting Nieuws


Big Little Lies


In de serie Big Little Lies waren al grote namen gecast voor het eerste seizoen, maar het tweede seizoen krijgt een drievoudig Oscarwinnares op de castinglijst erbij.

The Crown


Er worden steeds meer namen bekendgemaakt van de nieuwe cast van de hitserie The Crown van Netflix. Paul Bettany, Manhunt: Unabomber) gaat mogelijk de rol over nemen van Matt Smith, die in de eerste twee seizoenen van The Crown prins Phillip heeft gespeeld. De rol van Claire Foy, koningin Elizabeth II, wordt overgenomen door Olivia Colman. Ook zal prinses Margarets rol worden overgenomen. Het is nog niet bevestigd, maar Helena Bonham Carter zal het stokje gaan overnemen van Vanessa Kirby. Het is nog niet bekend wanneer het derde seizoen van The Crown te zien is bij Netflix, de verwachting is 2019.

The Good Doctor


Fiona Gubelmann (One Day at a Time (2017) zal een terugkerende rol krijgen in de ABC medische dramaserie The Good Doctor. Gubelmann zal in het eerste seizoen vijf afleveringen te zien zijn, en ze heeft een optie om in het tweede seizoen van the Good Doctor een reguliere rol te krijgen. Gubelmann zal Morgan gaan spelen een charmant, grappige nieuwe intern die het leven volledig omarmt heeft maar ook erg concurrent, maar nooit persoonlijk kan zijn. The Good Doctor is vanaf maandag 29 januari ook in Nederland te zien bij RTL 4 en Videoland.

The Handmaid's Tale


Cherry Jones (11.22.63) gaat werken voor Hulu. In het tweede seizoen van The Handmaid's Tale zal Jones Holly gaan spelen, de feministische moeder van June/Offred (Elisabeth Moss). Holly is alleen maar af en toe ter sprake gekomen in enkele flashbacks in het eerste seizoen van The Handmaid's Tale. Het tweede seizoen van The Handmaid's Tale zal op 25 april 2018 va start gaan bij Hulu.

Netwerken, Omroepen en Streamingdiensten


Netflix


Videodienst Netflix blijft groeien. In het vierde kwartaal van 2017 kreeg het bedrijf er ruim 8,3 miljoen nieuwe klanten bij. Netflix heeft nu wereldwijd 117,6 miljoen abonnees. En er is Netflix nieuws over Gossip Girl: Volgens diverse media zou Netflix van plan zijn om te stoppen met de vertoning van de Amerikaanse televisieserie Gossip Girl. Volgende maand zou de serie al offline gaan.

Nominaties en Prijzen


SAG Awards


Op zondag 21 januari 2018 zijn de 24ste Screen Actors Guild Awards (SAG) uitgereikt. De SAG Awards zijn voor een Buitengewone Prestatie in film en televisie.

Overlijdensberichten


Simon Shelton Barnes


De acteur, die van 1998 tot en met 2001 in het kostuum zat van de paarse Teletubbie Tinky Winky, is overleden: Simon Shelton Barnes. Barnes was balletdanser die vlak voor de rol als Tinky Winky choreograaf was geworden. Hij vertelde in de Daily Mail toen het volgende daarover: “het was het waard. We krijgen heel veel fanmail van kinderen en ouders. Ik denk dat we een beetje The Beatles of Thake That zijn van de huidige kindertelevisie.” Barnes heeft zelf drie kinderen met Emma Robbins en zij schaamde zich wel eens voor e rol die hun vader speelde. Maar nu vertelde zijn zoon Henry op Facebook: “Maar nu kan ik niet anders dan trots zijn. Hij is nu op een betere plek en ik weet dat hij zou willen dat ik niet te verdrietig ben. Dus ik ga mijn leven leiden op de manier dat hij het zou willen.” Waaraan de acteur is overleden, is niet bekendgemaakt. Simon Shelton Barnes is 51 jaar geworden, R.I.P.

MijnSerie nieuws


Column


- De Onbekende Seriekijker
Deze week is er weer een nieuwe De Onbekende Seriekijker. Dit keer hebben we jerryhanselaar gevraagd naar welke series hij kijkt en waar, wanneer en eventueel met wie hij dan kijkt.

- Showtime, seizoen 2 aflevering 37
Deze week was er weer een Showtime. Deze week ging de column over Black Mirror.- Uit het leven van een bingewatcher
De column van Jenny Veerman gaat deze week over columns schrijven in Zeeland.

Kijkcijfers: Week 3


Ook deze week een overzicht van de best bekeken series van de week van 15 tot en met 21 januari 2018 in Amerika.

Populairste series


Op vrijdag bekijkt MijnSerie wat de populairste series waren op MijnSerie van die week.Prijsvragen


- Maak tot 30 januari kans op het tweede seizoen van Norskov.

- Maak tot 31 januari kans op het vierde seizoen van Orange Is the New Black.

Recensies


Ook deze week heeft ons geweldige team van recensenten weer uitstekende recensies geschreven over verschillende series. Klik hier om de recensies te lezen en kom erachter of je nog een serie kan toevoegen aan of verwijderen van je kijklijst.

Series toevoegen en wijzigen


Wist je dat de MijnSerie-lezer kan zelf series toevoegen? Klik hier en voeg je favoriete serie toe indien deze nog niet in de database staat. Ook kun je content zelf wijzigen, bijvoorbeeld als je een (typ)foutje ziet. Onder het kopje ‘info’ op de seriepagina zie je bewerk content staan. Klik daarop en je kunt niet alleen wijzigingen aanbrengen maar ook trailers toevoegen. Zo kunnen we met zijn allen de website nog completer en beter maken.

Voor je Serieagenda


Series die we niet genoemd hebben in het maandoverzicht januari 2018 die in week 5 van start of in première zullen gaan.

Maandag 29 januari


19.30 – My Kitchen Rules – Seizoen 9 (Seven Network)
21.15 – Undercover Boss (DE) – Seizoen 10 (RTL Television)
21.40 – Blind Getrouwd – Seizoen 3 (VTM)
22.00 – Two Doors Down – Seizoen 3 (BBC One)

Wist je Dat?


Snowpiercer


TNT showrunner Josh Friedman heeft ontslagen. Friedman was showrunner van de nieuwe televisieadaptatie van Snowpiercer. Naast showrunner was Friendman ook uitvoerend producent en heeft hij de pilot geschreven die vorig jaar is opgenomen. De serie Snowpiercer is eerder deze maand door TNT tot serie besteld. Een bron bij het netwerk vertelde dat het ging om creatieve verschillen die de wegen heeft doen scheiden tussen TNT en Friedman.


Met overzichtelijke groet,

Mandy 
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Log in om een reactie achter te laten