Leuk?
4
0
Bekijk stemmen

Netflix-serie The Alienist start in april

Het eerste seizoen van The Alienist is vanaf 19 april beschikbaar voor Netflix-abonnees wereldwijd, met uitzondering van de Verenigde Staten (waar TNT de rechten heeft) en Frankrijk.

De hoofdrollen in het tiendelige eerste seizoen van de Netflix Original serie zijn voor Daniel Brühl, Dakota Fanning en Luke Evans.

De psychologische thrillerserie The Alienist speelt zich af in New York aan het einde van de 19e eeuw en is gebaseerd op het award-winnende boek van Caleb Carr.

De Vlaming Jakob Verbruggen, die onder andere Code 37, London Spy en House of Cards op zijn cv heeft, regisseerde drie afleveringen.

Laszlo Kreizler (Daniel Brühl, Inglourious Basterds, Rush, Captain America: Civil War) is een briljante en obsessieve 'Alienist' in het controversiële nieuwe veld van behandeling bij geesteszieke patiënten en wordt ingezet in de jacht op een ritualistische moordenaar die het gemunt heeft op jonge jongens.

John More (Luke Evans, The Girl on the Train) werkt als illustrator voor een krant en Sara Howard (Dakota Fanning, American Pastoral) is een ambitieuze secretaresse die de eerste vrouwelijke politiedetective wil worden.

Verder spelen mee; Brian Geraghty (The Hurt Locker) als politiecommissaris Theodore Roosevelt, Douglas Smith (Miss Sloane) en Matthew Shear (Mistress America) als de tweeling Marcus and Lucius Isaacson, die het mysterie helpen oplossen.

Matt Lintz (Pixels) speelt Stevie, die werkzaam is voor Dr. Kreizler, Robert Ray Wisdom (The Wire) als Cyrus, Kreizler's dienaar, een man met een duister verleden die door Kreizler is hervormd. En tenslotte Q'orianka Kilcher (The New World) als Mary, Kreizler's zwijgende hulp in de huishouding met wie hij een speciale band heeft.

The Alienist is een aangrijpend moordmysterie over de vele sinistere geheimen die bij de opkomst van één van de machtigste steden ter wereld in de duisternis werden gehuld.

De serie was voor het eerst te zien op 22 januari 2018 op de Amerikaanse zender TNT. De recensenten waren niet bijzonder enthousiast. De kijkers daarentegen toonden zich positief. Op IMDb krijgt de serie zelfs een 8.6.

Video on youtube
Vorige aflevering
Better Angels
Better Angels
02x08
Leuk?
4
0
Bekijk stemmen

Reacties (1)

avatar_anonymous
25 jan 2018 03:46 -
Echt een spannende eerste episode. Lijkt me zeker een goede serie
Reageer
The Alienist