Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Nieuwe HBO serie met Helen Mirren als Catherine the Great

Nieuwe HBO serie met Helen Mirren als Catherine the Great

Wanneer Catherine the Great te zien zal zijn is nog niet bekend. Maar dit jaar zullen de opnames nog van start gaan van de nieuwe HBO historische dramaserie.

In de nieuwe HBO/Sky-serie Catherine the Great zal Helen Mirren (Prime Suspect) de hoofdrol gaan spelen. Het zal een vierdelige miniserie worden over de laatste jaren van de Russische monarch. Ook zal de serie, die zich afspeelt in de achttiende eeuw, de affaire laten zien tussen Catherine en Gregory Potemkin.

De serie, geschreven door Nigel Williams, zal worden geregisseerd door Philip Martin. Martin zal samen met Mirren, David M. Thompson en Charlie Pattinson gaan produceren. Ook zal Sean Bean een nog onbekende rol gaan spelen in de mini-serie.

Mirren vertelde: "Ik ben erg blij met de mogelijkheid om een vrouw uit de geschiedenis te belichamen die grote macht uitoefende. Als vrouw herschreef ze de regels van het bestuur en slaagde ze erin het woord 'groot 'aan haar naam, Catharina de Grote, toe te voegen."

Het is niet de eerste keer dat Mirren een machtige vrouw uit de geschiedenis speelt. In 20017 won ze een Oscar voor haar rol als koningin Elizabeth in The Queen.
Embed from Getty ImagesHelen Mirren
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Log in om een reactie achter te laten