Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
Leuk?
1
0
Bekijk stemmen

Showtime, seizoen 2 - aflevering 37

"It's Showtime everybody. Showtime"

Black Mirror

Black Mirror is een anthologieserie met afzonderlijke afleveringen. De serie is in 2011 in première gegaan bij Channel 4 die later werd overgenomen door Netflix. Black Mirror verwijst naar een telefoonscherm dat uitstaat. De sciencefictionserie is, met gebrek aan een beter voorbeeld, een soort moderne Twilight Zone. De serie volgt verschillende personen in een niet nader te bepalen tijdszone die op allerlei mogelijke manieren last en of gemak hebben van de dan heersende techniek.

Elke aflevering heeft zijn eigen verhaal en eigen acteurs. Aan de soundtrack, regie en uiterlijk is enorm veel aandacht besteed. Maar de hoofdrolspeler in Black Mirror is toch wel het verhaal en plot. Elk verhaal verteld de kijker wat er zou kunnen gebeuren als we volledig overboord gaan met social media, techniek en alles wat daarbij kan komen kijken. Altijd heeft het verhaal een sterk plot dat maakt dat je als kijker gaat nadenken over wat je voorgeschoteld hebt gekregen.

Wat Black Mirror in mijn ogen zo bijzonder maakt is dat in elke aflevering wel iets herkenbaars zit. Of een karakter dat je herkent, of een situatie die je je wel kan voorstellen, dilemma's waar sommige karakters voor komen te staan, keuzes die genomen moeten worden. Iedere keer is het herkenbaar en toch een zo ver van je bed show dat het wel sciencefiction genoemd moet worden. Black Mirror is een serie voor de liefhebber van het onverklaarbare en mysterieuze dat heel menselijk en dichtbij de kijker staat. Black Mirror een echt bijzondere serie die je zonder veel bezwaar op je te-kijken-lijst kan zetten.

Dit was de radiocolumn. Peter en ik hebben het ook nog over de nieuwe series gehad die uit gaan komen in februari. Wat er nog meer is besproken tijdens Ochtend Oostrom hoor je hieronder.Wil je graag alle muziek beluisteren die wij hebben en gaan draaien in Showtime? Klik hier voor de lijst die Peter elke week zal aanvullen.

Showtime heeft nu ook een eigen Facebook pagina; kijk op de pagina Showtime! Voor èn door TV serie fans

De plaat van de week is Ramses Shaffy – Laat Me

Tot volgende week bij Roulette FM en met vriendelijke radiogroet

Mandy


Peter en Mandy

©Nimuë Gelling
Leuk?
1
0
Bekijk stemmen

Reacties (4)

avatar_HereIsTom
27 jan 2018 12:17 -
Beter kan ik het niet beschrijven, gisteren S04E04 gezien, ook een mooie aflevering, alleen het einde vond ik een beetje jammer!
Reageer
avatar_Mandy1966
27 jan 2018 12:26
Dank je. Ik persoonlijk vond S04E04 de minste van het vierde seizoen, ondanks het 'verrassende' einde.
Reageer
avatar_HereIsTom
27 jan 2018 13:15
Ok dan ben ik benieuwd naar de rest van het seizoen ;-)
Reageer
avatar_renzoroy
27 jan 2018 17:16 -
Blijft 1 van de beste series van het moment :) White Christmas is tot nu toe nog steeds mijn favoriete aflevering. :)
Reageer

Meer van Mandy Gelling-Potharst