Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Murphy Brown na twintig jaar terug op televisie

In 1998 werd de laatste aflevering uitgezonden van de komedie Murphy Brown. Nu in 2018 zal Candice Bergen weer in de huid kruipen van de sterverslaggeefster.

In 1988 ging de CBS-komedie Murphy Brown in première. Tien jaar lang volgde de kijker het leven van Murphy Brown, sterverslaggeefster voor het TV nieuwsmagazine FY1 in Washington. Ze is een pittige, zeer gewaardeerd televisiejournalist. Ze is ook een fanatiek liberaal en is daarom niet bepaald populair in het Witte Huis.

Murphy heeft te kampen gehad met een drankprobleem en daarom is ze net terug uit een afkickkliniek. Bij haar terugkomst blijkt dat haar programma, FYI, een nieuwe producent heeft, een jongen die half zo oud is als zij. En in het team van FYI zitten nog meer markante typetjes.

De serie Murphy Brown was in die tijd (1988-1998) best wel controversieel omdat Brown een alleenstaande werkende moeder was. De komedie won onder andere achttien Emmy’s (werd genomineerd voor 62 Emmy’s) en drie Golden Globes van de vijftien nominaties en werd genomineerd en won vele andere prijzen. Bergen won vijf Emmy’s en een Golden Globe voor haar rol als Murphy Brown.

Daarom komen er nu 30 jaar later nog eens dertien afleveringen van de populaire serie. Naast Candice Bergen keert ook bedenkster en producent Diane English terug. Murphy Brown is niet de eerste serie die een revival krijgt. Al eerder zijn komedieseries als Roseanne, Full House en Will & Grace nieuw leven ingeblazen.

Wat denk jij van de terugkeer van Murphy Brown?


Video on youtube
Vorige aflevering
Happy New Year
Happy New Year
11x13
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst
Murphy Brown