Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
De Onbekende Seriekijker: jerryhanselaar

De Onbekende Seriekijker: jerryhanselaar

Niet alleen van bekende Nederlanders is het interessant om te weten naar welke series zij kijken. Het zijn juist vaak die onbekende Nederlanders waarvan je soms wilt weten waar zij naar kijken en waarom. Wij hebben dan ook aan De Onbekende Seriekijker gevraagd waar hij/zij het liefst naar kijkt en waarom. De 63ste Onbekende Seriekijker is Jerry Hanselaar (44)

Jerry Hanselaar


Aantal serie-uren per week: Ik denk gemiddeld twintig uur per week.
Allereerste serie ooit gezien: Ik denk dat Dallas en De Zevensprong mij het meeste zijn bijgebleven. Dallas was toch wel een serie waar iedereen naar keek en dagen over werd gesproken. Mijn moeder was een groot fan van Dallas en ik mocht als achtjarig jochie altijd met haar meekijken. Als ik nu terugdenk, dan is “Who shot J.R. Ewing?” wel de aflevering die mij is bijgebleven. De Zevensprong werd uitgezonden toen ik ongeveer negen jaar oud was en ik luisterde zojuist de begintune terug en dat brengt bij mij het gevoel weer naar boven van wat ik toen als kind ervaarde. Met name de spanning die je door je lichaam voelde over de vraag of de schat wel bestond.
Beste serie ooit: Dat zijn er drie. Band of Brothers, ik heb het boek ook heb gelezen. Gebaseerd op historische feiten en het waargebeurde verhaal van de Easy Company, het 506ste regiment van de 101ste Airborne Division. Seinfeld, the show about nothing, waarin Jerry Seinfeld met zijn vrienden over alledaagse dingen lopen te vitten is mijn nummer twee. Afleveringen als The Contest, The Opera, The Yada Yada, en The Soup Nazi zijn afleveringen die ik kan blijven kijken. De nummer één serie zal voor mij altijd The Sopranos blijven. Het is niet alleen maar een film over een maffiabaas en het geweld dat daarbij hoort. Maar er wordt meer gekeken naar de karakters van de personen en de keuzes die ze maken in het leven. James Gandolfini speelt Tony Soprano en speelt de rol voortreffelijk. Maar niet alleen hij draagt deze serie, ook de andere personages zijn even sterk in hun rollen. Mijn vrouw en ik hebben onze dochter de voornaam Meadow gegeven. In deze serie heet de dochter van Tony Soprano, Meadow. Wij vonden deze naam zo mooi, dat dit er ons toe bracht om onze dochter ook deze naam te geven.
Beste serie op dit moment: De serie is inmiddels afgelopen en ook al weer vernieuwd met een tweede seizoen. Mindhunter is voor mij de serie van 2017. De serie speelt zich af in de roerige jaren zeventig, waarin het echte politiewerk, bijvoorbeeld het ontleden van seriemoordenaars nog in de kinderschoenen stond. De dialogen tussen de seriemoordenaars en de FBI-agenten zijn erg interessant om te volgen. In de serie zit weinig actie en veel mensen zouden dit een saaie serie vinden, maar ik gelukkig niet, het ligt er maar net aan waar je interesses liggen.
Serie die op de planning staat: Nee, niet van die moet ik echt nog zien. Maar ik kijk al wel weer uit naar 2018, ik heb alweer genoeg trailers voorbij zien komen.



Jerry Hanselaar, zijn gebruikersnaam is jerryhanselaar, is 5 jaar en 6 maanden lid van MijnSerie.nl: “Mijn naam is Jerry Hanselaar en dat is ook gelijk mijn MijnSerie naam. Ik ben werkzaam in de logistiek en ik ben 44 jaar oud. Volgens de website ben ik 5 jaar en 6 maanden lid en ik merk dat ik nog steeds iedere dag gebruik maak van de app, dus ik zie mijzelf wel als een serie- en MijnSerie.nl fan.”



Heb je een persoonlijke top 5?: “Dan pak ik niet de lijst van mijzelf erbij die staat op MijnSerie.nl, want dat geeft een vertekend beeld, omdat ik alle series per seizoen heb beoordeeld. Dus mijn persoonlijke top 5 ziet er als volgt uit: 1. The Sopranos, 2. Seinfeld, 3. Band of Brothers, 4. The Walking Dead, 5. Mad Men.” Wat is de slechtste serie die je ooit hebt gezien?: “Tja, ik kan er zoveel opnoemen, maar ik heb nu wel gekeken naar mijn eigen lijst op MijnSerie.nl en dan staan er een aantal op de laatste plek met een erg laag cijfer. Die stelden mij enorm teleur vanwege mijn eigen hoge verwachtingen van deze series. Ik noem bijvoorbeeld de serie Heroes Reborn. Na Heroes, die ik zelf erg goed vond, viel de remake mij echt tegen. Een erg ongeloofwaardig en teleurstellend verhaal zorgde ervoor dat ik na een aantal afleveringen afhaakte.”



Welke series volg je nu*?: “Heel erg veel, maar de toppers voor mij uit 2017 zijn; Peaky Blinders, Gomorra (2014) en Marvel’s The Punisher. En niet te vergeten een aantal series van dat jaar die al zijn afgelopen, Vikings, Mindhunters, Power, Bosch, Billions, Taboo (2017), American Gods, Goliath en Into the Badlands.” Wat betekenen deze en meer series voor je? Is het ontspanning of nog iets anders?: “Series kijken is voor mij ontspanning. Je weet dat er een verhaal verteld wordt, waarbij je verder niet hoeft na te denken. Het heeft geen betrekking op je eigen leven en met name series zoals Seinfeld zorgen ervoor dat je met een lach weer verder gaat met je eigen leven.” Ben je ook wel eens verslaafd geweest aan een serie? Zo ja, welke serie was dat?:Seinfeld. De serie die over niets ging, maar toch ook weer wel. Er waren genoeg raakvlakken en ik moest er altijd vreselijk om lachen. Met name de avonturen die George Costanza (can’t-stand-ya) beleefde waarmee veel mensen zich konden identificeren. Ik heb alle afleveringen op mijn laptop. Tevens is het ook jaren op televisie geweest en dan keek ik er ook naar. Ik kijk nu nog geregeld een bepaalde aflevering terug. Het verveelt nooit, want ik blijf er nog steeds om lachen, ook al ken ik zelf bijna het script uit mijn hoofd.”



Je hebt vele genres in series. Wat is jouw favoriete genre?: “Actie, ik ben een fan van een aflevering die vol met actie zit of rauw en duister genoeg is. Series zoals The Walking Dead, Vikings, American Gods en Taboo (2017).”
Jerry Seinfeld uit Seinfeld
Series worden gemaakt in vele landen. Wat is jouw favoriete land? Met andere woorden kijk jij graag naar Britse of Scandinavische series of juist Amerikaanse?: “Mijn voorkeur gaat uit naar Amerikaanse series, maar soms kijk ik met ontzettend veel plezier naar een serie waarin een andere taal wordt gesproken, zoals Gomorra (2014) uit Italië.” Series worden gemaakt door producenten met een heel team daar achter. De acteurs brengen vervolgens het verhaal over. Heb je een favoriete acteur en/of actrice? Waarom?: “Jerry Seinfeld. De komiek die ineens acteur werd. Je kon duidelijk zien dat hij niet kon acteren en dat de andere acteurs de serie naar een hoger level brachten. Maar je zag ook dat de serie niet zonder Jerry Seinfeld kon. Als hij zichzelf bleef, dan was hij op zijn best en dat maakte de serie ook zo succesvol.”



Wil je voor ons beschrijven hoe je serie kijkt? Waar ben je en hoe zit je er bij en eventueel met wie?: “Voornamelijk kijk ik de series op de bank achter mijn laptop met een groot beeldscherm. Voor een beter geluid heb ik een koptelefoon op zodat ik ook geen afleiding heb van alle geluiden om mij heen. Series die mijn vrouw ook graag wil zien, kijken wij samen, dan verbind ik de computer met de televisie en kijken wij er gezellig samen naar.” Wacht je tot de afleveringen van jouw serie uitgezonden worden op de Nederlandse televisie of stream je? Of beide? En heb je een account op Netflix/Videoland/Amazon of nog een andere betaalzender of streamingdienst?: Ik maak totaal geen gebruik van de Nederlandse televisie. Na vijf minuten begint vaak de reclame en daar kan ik niet zo goed tegen. Als je een aflevering wilt bekijken, dan wil je direct mee gaan in het verhaal, het mee beleven. Je bent afgesloten van alles om je heen en de spanning voel je door je lichaam stromen en dan wil je niet ineens een reclameblok zien over die vrolijke gasten op driewielertjes voor TELE2 ofzo. Dus maak ik gebruik van verschillende accounts en streamingdiensten zonder reclameblokken.”



Welk cijfer zou jij jezelf geven op het gebied van seriefanaat? (op schaal van 1 tot 10!) En waarom en hoe past MijnSerie daarin?: “Een negen en geen tien. Omdat ik vrij snel stop met het kijken van een serie als het mij niet direct boeit. Ik noem één serie als voorbeeld en dan is het direct duidelijk. De serie Breaking Bad kon mij echt niet boeien en waarom… Omdat als ik naar Bryan Cranston keek, ik steeds Hall zie van Malcolm in the Middle, ik kreeg dat beeld maar niet uit mijn hoofd en kon hem dan ook niet zien als Walter White. Door MijnSerie.nl heb ik wel meer inzicht gekregen in mijn kijkgedrag en ik kan ook niet zonder de app. Het houdt mij op de hoogte van alle series die ik volg en die ik nog wil gaan volgen in de toekomst.”



Jerry Hanselaar (jerryhanselaar) is niet langer De Onbekende Seriekijker. We weten nu waar hij graag naar kijkt en ook waar. Op 8 februari komt er een andere serie fan aan bod.

Voor nu, met hartelijk dank aan Jerry, tot de volgende keer.

Met vriendelijke bekende seriegroet,

Mandy


NOTE: Interviewdatum: 29 december 2017.
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (3)

anonymous
anonymous 25 januari 2018, 20:26
Bedankt Mandy ????
Mandy1966
Mandy1966 25 januari 2018, 21:26
Geen dank, heel graag gedaan.
EveroN
EveroN 26 januari 2018, 11:11
Dit blijft een van mijn favoriete items op Mijn Serie.
Begrijp wat je bedoelt Jerry. Ben zelf 48 en je beschrijving van "De Zevensprong" is spot-on !!! En "Dallas", kon het zelf wel getikt hebben. Zal de leeftijd wel zijn ;).
Log in om een reactie achter te laten