Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Weekoverzicht 39

Weekoverzicht 39

Heb je serienieuws gemist afgelopen week? Geen nood! MijnSerie heeft zoveel mogelijk nieuws verzameld en het in het weekoverzicht van 25 september tot en met 1 oktober voor je op een rijtje gezet.


Bedankt


Op 29 september heeft Jessica Dillema aangegeven dat zij gaat stoppen met de vele werkzaamheden die zij deed voor MijnSerie. Al vanaf 2012 is Jessica verbonden aan MijnSerie. Ze heeft niet alleen recensies geschreven, maar ook was zij zeer actief achter de schermen. Wij willen haar enorm bedanken voor al het werk wat zij in de loop der jaren heeft verricht voor MijnSerie en voor alle schrijvers die ze heeft geholpen met advies en feedback. Heel erg bedankt Jessica en nog heel veel succes met je blog en je werk. Namens alle schrijvers en nakijkers bij de leukste website van Nederland.

Algemeen Serienieuws


Game of Thrones


Fans moeten nog even wachten tot het allerlaatste seizoen van Game of Thrones van start gaat. Gelukkig is er wel nieuws om de leegte een beetje op te vullen. Het achtste seizoen, dat in oktober in productie gaat, wordt de duurste tot nu toe in de geschiedenis van Game of Thrones. Elke aflevering van het allerlaatste seizoen van Game of Thrones gaat zo’n 15 miljoen dollar kosten. Er is nog niet bekend wanneer het achtste seizoen van start zal gaan bij HBO.

Stranger Things


Het ziet er naar uit dat Netflix de serie Stranger Things ook vernieuwd heeft met een vierde seizoen, al moet dat nog officieel aangekondigd worden. Uitvoerend producent en regisseur Shawn Levy zei dat het vierde seizoen van Stranger Things mogelijk het laatste seizoen wordt, maar er is nog een mogelijkheid voor een vijfde seizoen. MijnSerie houdt het nieuws over Stranger Things scherp in de gaten.

Datums Series


Oktober


Welke series starten wanneer in oktober en welk seizoen begint dan bij welk netwerk, kabelzender of streamingdienst? We hebben het netjes op een rijtje gezet.

Startdatums series op de Vlaamse TV


Voor alle kijkers naar de Vlaamse televisie een handig overzicht van de startdatums van de Belgische zenders of zenders die ook in België te ontvangen zijn.

Star Trek: Discovery


Volgens uitvoerend producent Alex Kurtzman hoeven de fans niet te rekenen op een tweede seizoen in 2018. Volgens hem zou het ideaal zijn als het tweede seizoen van Star Trek: Discovery in 2019 van start zou gaan: “Er zijn vroege gesprekken geweest over wanneer en hoe een tweede seizoen te zien kan zijn en we zijn erg consistent geweest in onze boodschap. In plaats van een datum aan te kondigen en vervolgens weer te moeten uitstellen, wachten we nu tot we er klaar voor zijn,” vertelde Kurtzman. “Het verhaal maken is soms makkelijk en snel, maar het uitvoeren van dat verhaal is soms erg ingewikkeld. We moeten genoeg tijd nemen en niets overhaasten.” Op dit moment is het eerste seizoen van Star Trek: Discovery elke week te zien bij CBS All Acces en Netflix.

Gecancelde Series


Fixer Upper


HGTV heeft besloten om niet verder te gaan met de renovatie-realityserie Fixer Upper. De serie is gecanceld na vijf seizoenen van renovaties aan huizen die wel een opknapbeurt konden gebruiken. In november 2017 zal het allerlaatste vijfde seizoen van start gaan bij HGTV.

The Brave


The Brave, de NBC-dramaserie, heeft de dubieuze eer om de eerste serie te zijn in seizoen 2017/2018 om gecanceld te worden. UPDATE: Zoals het er nu uitziet, lijkt het erop dat alleen de herhalingen op vrijdag van The Brave uit het schema zijn gehaald. Er is dus nog geen sprake van dat The Brave is gecanceld. MijnSerie houdt het nieuws over The Brave scherp in de gaten.

The Mist


De serie The Mist, gebaseerd op het gelijknamige boek van Stephen King, is door Spike gecanceld. Er komt geen tweede seizoen.

Nieuwe Series


8


Er komt weer een nieuwe serie gebaseerd op één van de boeken van horrorkoning Stephen King. De novelle N, uit 2008, zal een televisieserie worden. De novelle N zal worden omgedoopt in 8, maar het verhaal zal niet veel veranderen. De serie speelt zich af in Maine, waar acht mysterieuze stenen een eeuwenoud kwaad lijken te bevatten, dat verschillende mensen tot waanzin drijft. 8, dat nog geen zender heeft, zal worden geproduceerd door Gaumont Television (Narcos).

Overzicht nieuwe series


In oktober komen er veel nieuwe series uit. Wij hebben ze voor je op een rijtje gezet, bekijk de gehele lijst van oktober.

Underworld


Er zijn al vijf films (een zesde is in de maak) gemaakt van Underworld. Nu is er een serie in de maak van deze horrorfilmreeks.

Pilots


The Perfectionists


Op 27 juni 2017 kwam er een eind aan de mysterieuze dramaserie Pretty Little Liars. Freeform heeft er kennelijk nog niet genoeg van, er is een spin-off in de maak.

Vernieuwde Series


4 Blocks


TNT heeft de Duitse gangster-dramaserie 4 Blocks vernieuwd met een tweede seizoen, dat in 2018 van start zal gaan. De serie is ook opgepakt door Amazon, die het eerste seizoen vanaf 4 oktober wereldwijd in 150 landen gaat uitzenden. 4 Blocks volgt Ali ‘Toni’ Hamady, die het leven van misdaad de rug wil toekeren, maar weer in de wereld van de familie-syndicaat wordt ingetrokken nadat zijn zwager is gearresteerd. Toni neemt de rol van leider op zich van het familie-syndicaat, dat is gevestigd in de Berlijnse Neukölln district.

Keeping Up With the Kardashians


Het veertiende seizoen van Keeping Up With the Kardashians gaat op 1 oktober van start en het lijkt erop dat er zeker ook een vijftiende seizoen komt van de realityserie bij E! Er zijn nog geen plannen om de serie te cancelen in de nabije toekomst. De verwachting is dat het vijftiende seizoen van Keeping Up With the Kardashians in 2018 te zien zal zijn.

Marlon


De sitcom Marlon is vernieuwd met een tweede seizoen. De NBC-komedieserie is op 16 augustus in première gegaan en is losjes gebaseerd op het leven van Marlon Wayans. De laatste tiende aflevering is op 13 september uitgezonden. Het tweede seizoen van Marlon zal in de zomer van 2018 van start gaan.

Rick and Morty


De animatieserie van Adult Swim, Rick and Morty, is vernieuwd met een vierde seizoen. Het vierde seizoen zal veertien afleveringen krijgen en is in 2018 te zien bij Adult Swim. De laatste aflevering van het derde seizoen is op 1 oktober uitgezonden.

The Last Kingdom


BBC Two en Netflix hebben besloten om nog een derde seizoen te geven aan de historische dramaserie The Last Kingdom.

The Walking Dead


Het ziet er naar uit dat AMC, niet geheel verrassend, stilletjes de zombie-Apocalypsserie The Walking Dead heeft vernieuwd met een negende seizoen. AMC heeft het nieuws nog niet officieel bevestigd, maar dat nieuws zal niet lang op zich laten wachten. Het negende seizoen zal in 2018 te zien zijn bij AMC. Het achtste seizoen van The Walking Dead gaat op 22 oktober van start bij AMC.

Afleveringen


Young Sheldon


De spin-off van The Big Bang Theory, Young Sheldon is op 25 september in première gegaan bij CBS en heeft het heel erg goed gedaan. Young Sheldon is de best bekeken komedie-première sinds 2011, op elk netwerk. Gemiddeld keken er 17,21 miljoen kijkers. Dat legt de serie geen windeieren. Young Sheldon heeft een order gekregen voor negen extra afleveringen. Dat betekent dat Young Sheldon van dertien naar 22 aflevering gaat, een volledig seizoen. Daarmee komt een vernieuwing met een tweede seizoen heel dichtbij.

Law & Order: True Crime


Harry Hamlin gaat naar NBC. De L.A. Law-acteur zal zich bij de cast van Law & Order: True Crime gaan voegen als Barry Levin, een voormalig LAPD-officier die advocaat is geworden. Law & Order: True Crime is op 26 september in première gegaan bij NBC.

The Bold and the Beautiful


Voor de vierde keer in de soapserie The Bold and the Beautiful zal Thorne vervangen worden door een nieuwe acteur. Winsor Harmon zal vervangen worden door Ingo Rademacher (foto, General Hospital). Het besluit is genomen door de producent van de langlopende soap en niet door Harmon zelf, hij speelde 21 jaar lang de rol van Thorne Forrester.

The First


Actrice Natascha McElhone is gecast voor de nieuwe serie The First, met onder andere Sean Penn in de hoofdrol. Dit zou mogelijk gevolgen kunnen hebben voor haar rol in de dramaserie Designated Survivor. Op 21 september 2017 schreef MijnSerie al over dit nieuwe project van House of Cards-bedenker Beau Willimon. Volgens bronnen speelt McElhone de eigenaar van een succesvol bedrijf dat de ruimtereis organiseert.

The Walking Dead


Heathies, fans van het karakter Heath, moeten nog wel even geduld hebben, maar het ziet er naar uit dat Heath (Corey Hawkins) gaat terugkeren in The Walking Dead. Heath verdween in het zevende seizoen van the Walking Dead spoorloos. Er werd alleen een keycard teruggevonden met PPP erop. Heath is ook een belangrijk personage in de comics, dus het is niet vreemd dat deze terug gaat keren in de zombieserie van AMC. Showrunner Scott M. Gimple antwoorde op de vraag of Heath gaat terugkeren: “Geen grote kans. Maar we hebben zeker nog niet het laatste gezien van Heath. Dat is zeker. En dat is alles wat ik kan zeggen. Ik wil de Heathies niet teleurstellen. Hij keert terug in de show. Hij zal zich weer bij The Walking Dead voegen.”

The X Files


Karin Konoval zal terugkeren in het elfde seizoen van The X Files. Konoval speelde in 1996 in de aflevering Home de beruchte vrouw/moeder die gemuteerde kinderen voortbracht. Haar gezin met monsters was toen uniek in de serie en is nog steeds een fan-favoriet. In seizoen elf zal Konoval meerdere rollen krijgen, Chris Carter (showrunner) vertelde: “Ondanks dat Karen Konoval haar rol niet als moeder-onder-het-bed uit de aflevering Home speelt, keert ze wel terug in een vroege aflevering… voor meerdere rollen.” In 2018 zal het elfde seizoen te zien zijn bij FOX.

Scream


Tyler Posey zal in het derde seizoen van Scream gaan spelen, hij blijft dus nog even bij MTV. De Teen Wolf-acteur zal in Scream de rol gaan spelen van Shane, een drugsdealer en vroegtijdige schoolverlater, waar misschien meer achter zit dan je in eerste instantie zou denken. Het derde seizoen, dat een reboot heeft gekregen, gaat in maart 2018 van start bij MTV.

Nominaties en Prijzen


Televizier-Ring 2017


Zoals elk jaar worden ook dit jaar weer de Nederlandse televisie-prijzen uitgereikt. Hier de genomineerden voor de Televizier-prijzen 2017.

Overlijdensberichten


Anne Jeffreys


De actrice Anne Jeffreys die 361 afleveringen (20 jaar) in de ziekhuisserie General Hospital de rol van Amanda Barrington speelde, is op 27 september overleden. Jeffreys (foto) speelde ook rollen in series als Port Charles, Baywatch, Falcon Crest, Fantasy Island, Topper en L.A. Law. Haar laatste televisierol was in 2013 als Donna Hewler in Getting On. Anne Jeffreys Carmichael is 94 jaar geworden, R.I.P.
Embed from Getty Images

Trailers, Promo’s, Teasers en Interviews


Knightfall


History heeft een datum en een nieuwe trailer bekendgemaakt van de nieuwe middeleeuwse historische-serie Knightfall. Op 6 december gaat de serie in première.
Video on youtube


MijnSerie nieuws


Column


- Showtime, seizoen 2 aflevering 22
Deze week was er weer een Showtime. Deze week ging de column over Chicago Fire, PD, Med & Justice


- Uit het leven van een bingewatcher: Hollands Glorie
Deze week kwam er weer een column uit van Jenny Veerman.

Kijkcijfers


- Week 38
Ook deze week een overzicht van de best bekeken series van de week van 18 tot en met 24 september in Amerika.

- Rotten Tomatoes
De lezers van de website Rotten Tomatoes hebben Game of Thrones gekozen als beste serie van de afgelopen 20 jaar.

- Star Trek: Discovery
CBS denkt dat er zeker nog 5 miljoen bijkomen van on-demand en uitgesteld kijken, maar de première-aflevering van Star Trek: Discovery trok 9,6 miljoen mensen voor de buis. De nieuwe Star Trek-derie is elke week te zien via CBS All Access en Netflix.

Kijktip: Will & Grace


Kijktip van de week is Will & Grace. Terug van weggeweest: De NBC-sitcom Will & Grace is na elf jaar afwezigheid weer terug op de buis.


Populairste series


Op vrijdag bekijkt MijnSerie wat de populairste series waren op MijnSerie van die week.


Prijsvragen antwoorden


- Het antwoord op de prijsvraag van Gotham; Onder welke naam is de persoon bekend die de opdracht gaf Bruce Wayne's ouders te vermoorden?, was The Philosopher

- Het antwoord op de prijsvraag van Lethal Weapon; Welke one-liner kwam in de film Lethal Weapon voor?, was Yippee ki yay

NOTE: De echte film- en seriekenners hadden het al opgemerkt in de reacties, het juiste antwoord stond er helemaal niet tussen! Onze excuses hiervoor. De prijs wordt verloot onder iedereen die aan deze vraag heeft meegedaan.

- Het antwoord op de prijsvraag van Rizzoli & Isles; Hoe heet de schildpad van Maura?, was Bass

- Het antwoord op de prijsvraag van Supernatural; In seizoen 11 stellen de Winchesters een team samen om Amara te verslaan. Wie zat er niet in dit team?, was Metatron

- Het antwoord op de prijsvraag van The Big Bang Theory; Hoe kwamen Sheldon en Leonard in seizoen 9 aan helium voor hun experiment?, was Gekocht op de zwarte markt

Alle prijswinnaars gefeliciteerd met jullie prijs.

Recensies


Ook deze week heeft ons geweldige team van recensenten weer uitstekende recensies geschreven over verschillende series. Klik hier om de recensies te lezen en kom erachter of je nog een serie kan toevoegen aan of verwijderen van je kijklijst.

Series toevoegen en wijzigen


Wist je dat de MijnSerie-lezer zelf series kan toevoegen? Klik hier en voeg je favoriete serie toe indien deze nog niet in de database staat. Ook kun je content zelf wijzigen, bijvoorbeeld als je een (typ)foutje ziet. Onder het kopje ‘info’ op de seriepagina zie je bewerk content staan. Klik daarop en je kunt niet alleen wijzigingen aanbrengen maar ook trailers toevoegen. Zo kunnen we met zijn allen de website nog completer en beter maken.

Updates en Enquêtes


- MijnSerie vraagt nog een keer je hulp.

- Er is een nieuwe pagina trending series toegevoegd.

Voor je Serieagenda


Series die we niet genoemd hebben in het maandoverzicht van oktober.

-

Vrijdag 6 oktober


22.30 – Josh – Seizoen 3 (BBC Three)

-

Zondag 8 oktober


21.00 – How It’s Made – Seizoen 30 (Science Channel)

Wist je Dat?


De Olsen-tweeling zo vaak geweigerd hebben om terug te keren dat ze niet meer gevraagd zullen worden. Alleen de Olsen-tweeling kunnen er nog voor zorgen dat ze in Fuller House een rol gaan spelen, naar ze zullen niet meer gevraagd worden om terug te keren naar de komedieserie Fuller House van Netflix. Jeff Franklin (bedenker) vertelde: “Persoonlijk, heb ik opgegeven om ze nog te vragen. De deur staat open, maar ik ben niet meer degene die ze belt. Ze hebben er gewoon geen interesse in. En na drie jaar vragen weten ze ook wel dat de deur wagenwijd open staat. Dus het is aan hen om te beslissen of ze dat willen.” Er zit wel een verwijzing in de serie naar Michelle, de rol die de tweeling speelde (foto), maar zoals het er nu uitziet blijft het daar ook bij.
Embed from Getty Images

Met overzichtelijke groet,

Mandy
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Log in om een reactie achter te laten