Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Uit het leven van een bingewatcher: Hollands Glorie

Uit het leven van een bingewatcher: Hollands Glorie

Soms verschijnen er pareltjes van series, geheel van Nederlandse bodem. Series die helemaal van nu zijn. Jongensboeken of typische chicklits, maar dan in serievorm. Series waarvan je echt denkt dat ze alles in zich hebben om een langdurig succes te worden. Waar heel hip & happening Holland voor op die bank blijft zitten. Met goeie acteurs en actrices, bekende gezichten, en hier en daar zelfs wat verdwaalde cabaretiers.

Denk aan de serie Bluf. Over pokeren, vriendschap, succes en bedrog. Over een groep vrienden die hun droomleven leiden, en soms toch ook weer eventjes niet. Met heel veel humor, stoere acties, goeie muziek en mooie beelden van Amsterdam. Overleven de vriendschappen tussen de heren alle ontwikkelingen? Vergeet bij deze serie ook de erg leuke gastrollen niet!

Of wat te denken van de serie Meiden van de Herengracht? Hier zat écht alles in. Boeiende girlbosses in wie iedereen wel wat herkent. Humor. Liefde. Spanning. Mode. Vriendschap. De balans tussen werk en privé die eigenlijk nooit echt gevonden wordt. En ook hier weer schitterende beelden van onze hoofdstad. En van acteur Kay Greidanus… Dat ook.

En ook Bagels en Bubbels moet genoemd worden. De titel klinkt wat cheesy en dat is het verhaal ook, maar dat maakt het zeker niet minder fijn! Want soms is pure romantiek nou eenmaal lekker om naar te kijken en bij weg te dromen. Een bakker die als een baksteen valt voor internationale superster Noa. Lukt het hen om hun twee totaal verschillende levens te accepteren en vermengen met elkaar? Of zijn ze toch te verschillend? Zeg nou zelf: zelfs als je deze serie nog niet gezien hebt wil je nu weten hoe dit afloopt. Nou, ik ook!

Dit zijn allemaal series waarvan het onbegrijpelijk is dat ze niet doorgaan. Series waar je tijd in investeert, je benieuwd bent hoe het de hoofdpersonen verder vergaat, en vervolgens hoor je zomaar ineens nooit meer wat van ze. Superonbeleefd eigenlijk!

Ik pleit voor een nieuwe wet, die misschien nog nét meegenomen kan worden bij de formatieonderhandelingen: bij het beëindigen van een serie moet het verplicht worden om de serie netjes af te ronden zonder losse eindjes. Al is het maar in één aflevering, maar liefst meer natuurlijk: we need closure! Ik heb nog een lang verlanglijstje met binnen- en buitenlandse series die zomaar verdwenen zijn als in een slechte truc van Hans Klok. Waar mag ik dat inleveren?
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (1)

TM1993
TM1993 27 september 2017, 20:45
Ben ik het helemaal mee eens! Allemaal hele fijne Nederlandse series! Zo zonde dat de meeste series, zowel in NL als in Amerika, allemaal eindigen zonder "closure". Dat blijf ik nog elke keer heel erg jammer en ook frustrerend vinden!
Log in om een reactie achter te laten