Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Weekoverzicht 28

Weekoverzicht 28

Heb je serienieuws gemist afgelopen week? Geen nood! MijnSerie heeft zoveel mogelijk nieuws verzameld en het in het weekoverzicht van 9 tot en met 15 juli voor je op een rijtje gezet.

Weetjes


Heel vaak krijgt MijnSerie reacties of vragen van mensen die niet begrijpen waarom sommige seizoenen, afleveringen en datums (fouten buiten beschouwing gelaten) niet goed staan in MijnSerie. Heel vaak heeft dat te maken met de oorspronkelijke zender. MijnSerie houdt (bijna) altijd de zender aan die de serie als eerste heeft uitgebracht/uitgezonden. Dus als streamingdiensten als Netflix dan een serie overnemen en gaan goochelen met de afleveringen klopt het plaatje volgens velen niet meer. Niets is minder waar. Neem als voorbeeld La Casa de Papel, een serie van Antena 3, die heeft het eerste seizoen in vijftien afleveringen uitgezonden. Netflix is daarin gaan knippen en heeft er twee seizoenen van gemaakt, één met dertien en één met negen afleveringen. Dus zoals het in het database van MijnSerie staat is goed, dat een streamingdienst in de afleveringen knipt doet daar niets aan af. Uiteraard kun je eventuele fouten in de datums, seizoenen en/of afleveringen altijd doorgeven.

Algemeen Serienieuws


Downton Abbey


De populaire televisieserie Downton Abbey wordt een film. De opnames daarvan beginnen deze zomer, lieten de makers weten. De oorspronkelijke acteurs doen ook mee aan de film.

The Chilling Adventures of Sabrina


De spin-off van Riverdale, waarvan Netflix direct twee seizoenen heeft besteld, gaat The Chilling Adventures of Sabrina heten. Er is een poster vrijgegeven van de nieuwe serie.

Datums Series


A Place To Call Home


De Australische serie A Place To Call Home over de steenrijke familie Bligh is vanaf 16 augustus weer te volgen bij Omroep MAX.

CBS


Het wachten is nu nog op de datums van ABC, maar CBS heeft het schema met herfstdatums nu bekend gemaakt.

Flikken Rotterdam


Het derde seizoen van Flikken Rotterdam is vanaf 7 september te zien op NPO 1. De opnames van het derde seizoen zijn inmiddels afgerond, laat AVROTROS weten.

Startdatums series op de Vlaamse TV


Voor alle kijkers naar de Vlaamse televisie een handig overzicht van de startdatums van de Belgische zenders of zenders die ook in België te ontvangen zijn.

The Deuce


Voor de fans is er eindelijk goed nieuws te melden: HBO heeft de startdatum aangekondigd voor het tweede seizoen van The Deuce.

Nieuwe Series


Álex Pina


Álex Pina gaat exclusief voor Netflix meerdere series bedenken en schrijven. De grondlegger van La Casa de Papel heeft een deal gesloten met de streamingdienst.

De Brief voor de Koning


Netflix gaat een van de meest geliefde jeugdromans van ons taalgebied laten verfilmen: De Brief voor de Koning van Tonke Dragt.

GHOUL


Netflix komt zijn eerste Indiase originele horrorserie, Ghoul. De serie is geproduceerd in samenwerking met Blumhouse, Ivanhoe en het Indiase productiebedrijf Phantom Films.

Ingress: The Animation


Locatie-game Ingress van Pokémon Go-ontwikkelaar Niantic krijgt in oktober een animatieserie op Netflix. Ingress: The Animation is vanaf oktober wereldwijd via Netflix te zien.

Sanditon


PBS Masterpiece en de Britse omroep ITV werken samen om de onvoltooide roman Sanditon van Jane Austen naar de televisie te brengen.

The Dragon Prince


Netflix heeft de nieuwe animatieserie The Dragon Prince aangekondigd. Het is een serie van Aaron Ehasz (Avatar: The Last Airbender) en Justin Richmond.

The Nevers


HBO heeft besloten de serie The Nevers te laten maken, een project van Joss Whedon, die bekend is van The Avengers en Buffy the Vampire Slayer.

Gecancelde Series


Still Game


De iconische BBC One komedieserie Still Game is vernieuwd met een allerlaatste negende seizoen.

Vernieuwde Series


Good Witch


Bronnen fluisteren dat de Hallmark dramedy-/fantasyserie Good Witch is vernieuwd met een vijfde seizoen. MijnSerie heeft nog geen bevestiging gekregen, dus houden we nog een slag om de arm. De productie van het vijfde seizoen zal in augustus 2018 van start gaan om in het voorjaar van 2019 te worden uitgezonden. Zodra Mijnserie bevestiging heeft laten we dat uiteraard weten.

Pose


FX heeft de muzikale dans-/dramaserie Pose vernieuwd met een tweede seizoen. Pose speelt zich af in New York in de jaren '80, en gaat over het leven in societykringen; de opkomst van het luxe Trump-tijdperk, de literaire wereld en die van de ondergrondse homoscene. Het tweede seizoen zal in 2019 te zien zijn bij FX.

Queer Eye


Netflix heeft de realityserie Queer Eye vernieuwd met een derde seizoen. Het derde seizoen krijgt acht afleveringen en zal in 2019 van start gaan bij de streamingdienst.

Sweetbitter


De Starz dramaserie Sweetbitter krijgt een tweede seizoen. Starz heeft besloten om een tweede seizoen te bestellen van tien afleveringen dat in 2019 van start zal gaan.

Afleveringen


Crazy Ex- Girlfriend


The CW heeft bevestigd dat Crazy Ex-Girlfriend's vierde en laatste seizoen achtien afleveringen zal bevatten, in tegenstelling tot de vorige twee seizoenen, die allebei dertien afleveringen hadden.

Casting Nieuws


After Life


After Life is een Amerikaanse zwarte komedieserie van Ricky Gervais voor Netflix die momenteel in productie is. En er is meer bekend gemaakt over de castinglijst.

Central Park Five


Michael K. Williams sluit zich aan bij de cast van Central Park Five, een serie van vier afleveringen die Academy Award-genomineerde Ava DuVernay voor Netflix maakt, schrijft en regisseert.

Dead to Me


Netflix heeft de internationale rechten van de komedieserie Dead to Me, geproduceerd door CBS Television Studios en Gary Sanchez Productions. Christina Applegate gaat de hoofdrol spelen.

Katja Schuurman


Katja Schuurman ziet er naar uit om bij RTL in series te gaan acteren.

Tell Me a Story


De psychologische thrillerserie Tell Me a Story van Kevin Williamson is in productie bij CBS. Er zijn ook meer leden van de castinglijst bekend gemaakt.

The Long Song


Acteurs Hayley Atwell en Tamara Lawrance spelen hoofdrollen in David Heyman's BBC-dramaserie The Long Song.

Netwerken, Omroepen en Streamingdiensten


Netflix


Met Smart Downloads heeft Netflix de downloadfunctie wat slimmer gemaakt. Smart Downloads van Netflix zorgt ervoor dat de aflevering die je gedownload hebt automatisch verdwijnt als je deze hebt uitgekeken.

Nominaties en Prijzen


Emmy Awards


Op donderdag 12 juli zijn de nominaties bekend gemaakt voor de 70ste Emmy Awards. Daarna begint het lange wachten tot 17 september, dan worden de prijswinnaars bekend gemaakt.

Rose d’Or


De Lifetime Achievement Rose d'Or wordt dit jaar uitgereikt aan actrice Joanna Lumley.

Overlijdensberichten


Tab Hunter


Acteur Tab Hunter is zondag 8 juli overleden aan een hartstilstand in een ziekenhuis in Santa Barbara. Zijn partner Allan Glaser, met wie Hunter (foto) meer dan 35 jaar samen was, vertelde: “Hij stortte in mijn armen in de voortuin in. Hij zei dat hij niet kon ademen. Dit was plotseling en onverwacht. Hij was atletisch, was meer iemand van 60 dan van 86.” De carrière van Hunter begon al in 1950. Hij is bekend van series als Combat!, Cannon, The Love Boat, Charlie’s Angels (1976), Hawaii Five-0 (1968), The Six Million Dollar Man en Benson. Zijn laatste rol speelde hij in 2009 als zichzelf in de serie Ron Russell’s Set the Record Straight. Arthur Andrew Kelm is 86 jaar geworden, R.I.P.
Embed from Getty Images

Trailers, Promo’s, Teasers en Interviews


Castle Rock


Castle Rock is een Amerikaanse horrorserie van de zender Hulu. De serie gaat daar op 25 juli in première, zo heeft de zender enige tijd geleden bekendgemaakt. Hulu heeft nu een nieuwe trailer uitgebracht.

El Chapo


El Chapo is een dramaserie van de Spaanstalige Amerikaanse zender Univision. De serie ging in première in april 2017. Op 9 juli start het allerlaatste derde seizoen. Univision en Netflix hebben een trailer vrijgegeven van het laatste seizoen.

Insecure


HBO heeft een extended video vrijgegeven van het derde seizoen van Insecure. Vanaf 13 augustus zal de serie bij Ziggo te zien zijn in Nederland.

Orange Is the New Black


Op 27 juli gaat het zesde seizoen van Orange Is the New Black van start bij Netflix. Alle dertien nieuwe afleveringen worden op die dag in één keer toegevoegd aan het aanbod. Netflix heeft alvast een trailer vrijgegeven.

The Neighborhood


CBS heeft een trailer uitgebracht voor de komedieserie The Neighborhood met de eerste beelden van nieuwe castleden Max Greenfield en Beth Behrs.

MijnSerie nieuws


Column


- Uitgelicht: Ultra-abonnement Netflix biedt niets nieuws
Netflix gaat waarschijnlijk een Ultra-abonnement aanbieden voor 16,99 euro. Dat lijkt in eerste instantie interessant. Maar in feite biedt dit abonnement precies datgene wat gebruikers nu krijgen met het huidige Premium-abonnement van 13,99 euro.

Afgelopen weekend te zien (14/15 juli)


Mocht je niets gepland hebben afgelopen weekend had je altijd nog op je favoriete zitmeubel kunnen plaatsnemen, drinken en hapjes, en kijken maar. We hebben enkele series voor je op een rijtje gezet die je het afgelopen weekend kon zien.

Kijkcijfers: Week 27


Ook deze week een overzicht van de best bekeken series van de week van 2 tot en met 8 juli in Amerika.

Populairste series


Op vrijdag bekijkt MijnSerie wat nou de populairste series waren op MijnSerie van die week.

Voor je Serieagenda


Series die we niet genoemd hebben in het maandoverzicht van juli 2018 die in week 29 van start of in première zullen gaan.

-

Dinsdag 17 juli


22.00 – UnREAL – Seizoen 4 (Lifetime)

-

Woensdag 18 juli


Mijn Zaak is de Beste – Serie première (RTL)

-

Vrijdag 20 juli


05.00 – Mountain Men – Seizoen 7 (History)
21.00 – Stan Lee's Lucky Man – Seizoen 3 (Sky1)

Wist je Dat?


Netflix zich teruggetrokken heeft als partij om Shadowhunters te redden uit de klauwen van de Magere Hein van gecancelde series. Freeform had in juni aangekondigd dat het derde seizoen, dat in 2019 te zien zal zijn, de allerlaatste gaat worden van de fantasyserie. Er was even sprake dat Netflix wellicht de serie over zou gaan nemen, die hoop is nu voor de fans de grond ingeslagen. Er zijn op dit moment geen andere gegadigde voor de Freeform-serie, dus het lijkt erop dat seizoen 3B definitief de allerlaatste gaat worden.

Met overzichtelijke groet

Mandy
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Log in om een reactie achter te laten