Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
Leuk?
2
0
Bekijk stemmen

Sanditon van Jane Austen wordt achtdelige serie

PBS Masterpiece en de Britse omroep ITV werken samen om de onvoltooide roman Sanditon van Jane Austen naar de televisie te brengen.

De omroepen werken aan een achtdelige serie met schrijver Andrew Davies en de producenten Death in Paradise en Red Planet Pictures.

Slechts enkele maanden vóór de dood van Austen in 1817 schreef zij een eerste hoofdstuk van Sanditon, het verhaal van de impulsieve, pittige en onconventionele Charlotte Heywood en haar stekelige relatie met de charmante Sidney Parker. Het drama neemt kijkers mee van West-Indië naar de rottende steegjes van Londen, onthult de verborgen agenda's van de personages en ziet Charlotte zichzelf ontdekken en uiteindelijk liefde vinden.

Naar verwachting zullen de opnamen in het voorjaar van 2019 plaatsvinden. Rebecca Eaton van Masterpiece zegt: "Jane Austen en Andrew Davies zijn een prachtige match. We kunnen niet wachten om ons publiek kennis te laten maken met dit wijze en mooie drama."

5804 Masterpiece

Schrijver Andrew Davies voegt toe: "Jane Austen slaagde erin om slechts een fragment van haar laatste roman te schrijven voordat ze stierf - maar wát een fragment. Sanditon vertelt het verhaal van de transformatie van een slaperig vissersdorp in een mondaine badplaats, met een pittige jonge heldin, een paar ondernemende broers, een paar lastige financiële transacties, een West-Indische erfgename en behoorlijk wat naaktbaden. Het is een voorrecht en een sensatie voor mij om Sanditon te mogen ontwikkelen tot een tv-drama voor een modern publiek."

Embed from Getty Images
Andrew Davies
Leuk?
2
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst