Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
Leuk?
1
4
Bekijk stemmen

Uitgelicht: Ultra-abonnement Netflix biedt niets nieuws

Netflix is van plan een Ultra-abonnement te gaan aanbieden voor 16,99 euro. Dat lijkt in eerste instantie interessant. Maar in feite biedt dit abonnement precies datgene dat gebruikers nu krijgen met het huidige Premium-abonnement van 13,99 euro.

Daarbij worden de functionaliteiten van de bestaande abonnementen verminderd. Klanten kunnen ook bij Ultra met vier personen tegelijk streamen en hebben toegang tot 4K-materiaal, net zoals bij het huidige Premium-abonnement. Bij de introductie van Ultra wordt de hoeveelheid streams bij Premium verlaagd naar twee video's tegelijk. Het betekent dat klanten die abonnementen met drie anderen delen, moeten upgraden naar de duurdere optie.

Ook de functionaliteit van het Standaard-abonnement zou worden ingeperkt. Op het moment kunnen klanten die 10,99 euro per maand betalen met zijn tweeën tegelijk naar programma's kijken, maar bij de nieuwe versie is dat er nog maar één. Abonnees die met twee personen een abonnement delen, gaan daarom 13,99 euro betalen.

Netflix voerde in oktober vorig jaar nog een prijsverhoging door. De maandprijzen van het Standaard- en Premium-abonnement gingen daarbij omhoog: het Standaard-abonnement werd een euro duurder en het Premium-abonnement werd twee euro duurder.

Dat zijn relatief hoge stijgingen. Maar goed, de streamingdienst besteedt dit jaar $ 12 miljard aan nieuwe eigen producties. Dat zijn in totaal 700 programma’s. De jaaromzet is inmiddels $ 15 miljard. Tegelijkertijd groeit het marktaandeel in talloze landen. De populariteit van Netflix leidt er inmiddels toe dat de dienst gerust prijsverhogingen kan doorvoeren. De abonnees willen de series toch wel zien, en hebben daar graag wat meer geld voor over. Het is niet anders.
Leuk?
1
4
Bekijk stemmen

Reacties (4)

avatar_Karzal
12 jul 2018 15:17 -
Weet je... een prijsstijging is nooit goed of leuk... maar aan de andere kant vind ik Netflix eigenlijk al heel erg goedkoop. Als je tv abonnementen neemt of hebt ben je zelfs veel meer kwijt...
Reageer
avatar_Solis
12 jul 2018 19:10
Ligt er maar net aan waar je Netflix voor wil gaan gebruiken. Qua films is het aanbod (nog steeds) matig. Qua series is het de moeite waard.
Reageer
avatar_Karzal
13 jul 2018 00:02
Mee eens... ik doe het ook zeker niet voor de films, want dan zou ik niet bij de juiste aanbieder zitten...
Reageer
avatar_Rob0860
12 jul 2018 18:37 -
helemaal mee eens @Karzal
Reageer