Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
Leuk?
2
0
Bekijk stemmen

Showtime, seizoen 2 - aflevering 35

"It's Showtime everybody. Showtime"

Dark

De eerste originele Duitse Netflix sciencefictionserie die inmiddels is vernieuwd met een tweede seizoen. Wat wel nodig was daar het eerste seizoen niet echt helemaal aan een mooi eind komt. Dark is een serie die in mijn ogen nooit helemaal tot zijn recht komt. De serie zit prachtig in de knop maar helemaal tot volle wasdom komt het (nog) niet.

De acteurs doen hun best en ook het verhaal probeert enorm hard je de serie in te trekken, maar nergens lukt dat echt. Daarvoor is het net te traag en te onsamenhangend. Waarbij ik wel moet zeggen dat sciencefiction heel lastig is om te maken, zeker als je gebruik wilt maken van diverse tijdsperiodes met dezelfde families.

Maar als je sciencefiction wilt maken moet je wel heel stevig in je schoenen staan en een rots vast vertrouwen hebben in je verhaal, inclusief plot. Helaas voelt het alsof de serie in los zand staat en beetje bij beetje verder wegzakt in een verhaal die nergens echt tot zijn recht komt. Het wordt nooit echt heel erg spannend, dus het predicaat thriller is hier niet terecht.

Neemt niet weg dat de serie best wel aardig is, maar voor Netflix begrippen te veel achterblijft. Het Duits was voor mij geen probleem, daar ik tegenwoordig ook graag Scandinavische en zelfs Nederlandse (Penoza) serie volg. Maar ik kan mij voorstellen dat de Duitse taal voor vele een struikelblok kan zijn. De taal was eigenlijk in dit geval het minste probleem van de serie. Ik hoop dan ook een vlotter en beter in elkaar getimmerd tweede seizoen te kunnen gaan zien later in 2018.

Dit was de radiocolumn, Richard en ik hebben het onder andere gehad over The Big Bang Theory, Supernatural en The Affair in het nieuws. Wat we nog meer hebben besproken tijdens Ochtend Oostrom hoor je hieronder.Wil je graag alle muziek beluisteren die wij hebben en gaan draaien in Showtime? Klik hier voor de lijst die Peter elke week zal aanvullen.

Showtime heeft nu ook een eigen Facebook pagina; kijk op de pagina Showtime! Voor èn door TV serie fans

De plaat van de week is Rob Cantor – Lonely (But Not Alone)

Tot volgende week bij Roulette FM en met vriendelijke radiogroet

Mandy


Peter en Mandy

©Nimuë Gelling
Leuk?
2
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Laatste nieuws

De Canadese serie Workin' Moms is door CBC vernieuwd met een vijfde seizoen. In Nederland is de serie te zien bij Netflix.
Vandaag, 16:00
NPO2 gaat vanaf juni het vierde seizoen van de Britse misdaadserie Shetland uitzenden. Alle vijf seizoenen zijn al beschikbaar bij NPO Plus.
Vandaag, 15:00
Apple TV+ werkt aan een reboot van de Amerikaanse kinderserie Fraggle Rock van Jim Henson uit 1983.
Vandaag, 14:00
De laatste afleveringen van het vijfde seizoen van Las Chicas Del Cable en daarmee ook de laatste van de Spaanse dramaserie verschijnen in juli op Netflix.
Vandaag, 13:00
Er zijn drie series vernieuwd, een Australische dramedy, een Amerikaanse dramedy en een Amerikaanse sitcom.
Vandaag, 12:00
1
Vrijdag is een mooie dag om te bekijken wat nou de populairste series waren op MijnSerie van afgelopen week. Mochten er namelijk voor jou interessante series tussen staan, kan je er dit weekend gelijk mee beginnen....
Vandaag, 11:03