Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Weekoverzicht 45

Weekoverzicht 45

Heb je serienieuws gemist afgelopen week? Geen nood! MijnSerie heeft zoveel mogelijk nieuws verzameld en het in het weekoverzicht van 6 tot en met 12 november voor je op een rijtje gezet.


Weetjes


Stranger Things


De kijkcijfers van het tweede seizoen van de Netflix Stranger Things zijn gigantisch. Het is de best bekeken on-demand serie onder Amerikaanse kijkers. In de eerste week registreerde de media-analytische firma Parrot Analytics 69,9 miljoen demand uitdrukkingen, dat houdt in het voornemen om te kijken of echt hebben gekeken, in de week van 29 oktober tot en met 4 november. De Nielsen Company maakte al eerder bekend dat er via de televisie al 15,8 miljoen mensen keken naar de eerste aflevering van het tweede seizoen via de televisie. Volgens Nielsen keken er de eerste drie dagen 8,84 miljoen kijkers gemiddeld naar het tweede seizoen van Stranger Things.


Algemeen Serienieuws


Doctor Who


Een nieuw seizoen. Een nieuwe Doctor. Een nieuw uiterlijk! Zo ziet de dertiende Doctor Who eruit.

The Ranch


De dag nadat acteur Danny Masterson onderwerp is van beschuldiging van verkrachting van vier vrouwen heeft Netflix gereageerd. De streamingdienst heeft nog geen actie ondernomen tegen The Ranch acteur. Op 15 december 2017 gaat seizoen 2b van start bij Netflix en een woordvoerder van Netflix zei het volgende hierover: “We zijn ons bewust van de beschuldigingen en het daaropvolgende onderzoek, we zullen reageren als zich meer ontwikkelingen voordoen.”

Datums Series


NBC


NBC heeft als eerste van de grote vijf zenders/netwerken de datums aangekondigd voor winter 2018.

Startdatums series op de Vlaamse TV


Voor alle kijkers naar de Vlaamse televisie een handig overzicht van de startdatums van de Belgische zenders of zenders die ook in België te ontvangen zijn.

Star Trek: Discovery


Op 12 november (13 november bij Netflix) wordt de voorlopig laatste aflevering uitgezonden van Star trek: Discovery. Gelukkig hoeven de fans niet lang te wachten op de startdatum van het tweede seizoen. Op 7 januari (8 januari bij Netflix) zal seizoen 1B van start gaan bij CBS All Access.

The Detour


De Parkers zijn op 23 januari 2018 terug voor een derde seizoen met omwegen bij TBS.

The Roast Of


Na Gordon, die op 20 december 2016 The Roast Of inluidde, weten we eindelijk wie de tweede Roast in ontvangst mag nemen en wanneer. Op 13 december om 20.30 uur zal Discjockey Giel Beelen geroast gaan worden bij Comedy Central.

Westworld


Hoofdrolspeelster Evan Rachel Wood heeft via een Twitter laten weten dat het tweede seizoen van Westworld in de lente van 2018 van startzal gaan bij HBO.

Gecancelde Series


9JKL


Ondanks het feit dat CBS een aantal scrips er bij hebben besteld, vertellen bronnen bij CBS dat 9JKL gecanceld is. Er zal geen tweede seizoen komen van de komedie, vanwege tegenvallende kijkcijfers. CBS moet het nieuws nog bevestigen.

Daytime Divas


De VH1-serie van en door Vanessa Williams, Daytime Divas, is gecanceld na slechts één seizoen van tien afleveringen. Op 5 juni ging de serie in première om op 31 juli de allerlaatste aflevering te hebben gekregen.

House of Cards (2013)


Seizoen zeven van House of Cards (2013) is al gecanceld. Wat betekent dit voor het allerlaatste, zesde seizoen?

Last Tango In Halifax


BBC One heeft de dramaserie Last Tango In Halifax gecanceld. Er komt geen vijfde seizoen, maar de zender heeft aangekondigd dat de deur openstaat voor een revival. Het nieuws werd aangekondigd door hoofdrolspeler Derek Jacobi: “We hebben een kerstspecial gedaan afgelopen Kerstmis, waarvan we dachten dat dat het begin was van een nieuw seizoen, maar nee. Ze is uitgeschreven, ze schrijft zoveel dingen. Ze is een geweldige schrijver, maar ze heeft zoveel werk dat Tango klaar is. Het is erg verdrietig, we hielden er allemaal van.” Met 'ze' bedoelt Jacobi bedenkster Sally Wainwright. En volgens een BBC-woordvoerder kan Last Tango In Halifax weer terugkeren als Wainwright een gaatje in haar schema kan vrijmaken: “Sally is op dit moment druk bezig met een ander BBC project, maar ze heeft de intentie om Last Tango weer te gaan bezoeken als ze daar tijd voor heeft.”

Law & Order: True Crime


NBC heeft het nieuws (nog) niet bevestigd, maar het zier er niet goed uit voor Law & Order: True Crime. Bronnen melden dat de serie door NBC is gecanceld na één seizoen. De anthologieserie Law & Order: True Crime zou dan op 14 november 2017 zijn allerlaatste aflevering hebben gekregen. Zodra er meer nieuws is, of zodra NBC heeft het nieuws bevestigd of ontkracht, berichten wij daar uiteraard over.

Louie


Het is officieel: FX heeft de serie Louie gecanceld na aantijgingen van seksuele misdragingen van de hoofdrolspeler Louis C.K.. Deze annulering heeft ook direct effect op de deal die Louis C.K. had met FX. Better Things, Baskets en One Mississippi (van Amazon) zullen, zoals het er nu uitziet, gewoon doorgaan zonder Louis C.K..

Valor (2017)


The CW moet het nieuws nog bevestigen, maar er word gefluisterd dat de dramaserie Valor (2017) gecanceld wordt na één seizoen. Bronnen melden dat het eerste seizoen van dertien afleveringen de laatste gaat zijn. Dit heeft alles te maken met de lage kijkcijfers die Valor (2017) krijgt. Op 13 november gaat aflevering zes van start bij The CW.

Nieuwe Series


Dietland


Voor het eerst sinds The Good Wife zal Julianne Margulies weer een rol spelen in een serie.

Lord of the Rings


Amazon is bezig met onderhandelingen om de rechten te kunnen kopen van Lord of the Rings om er een televisieserie van te maken.

The Little Drummer Girl


De Koreaanse regisseur Park Chan-wook zal de serie The Little Drummer Girl regisseren in opdracht van AMC en BBC.

Wanderlust


Wanderlust is een coproductie van BBC One en Netflix en Toni Collette zal de hoofdrol gaan spelen.

Spin-offs


Tales of Arcadia


Bedenker Guillermo del Toro heeft bevestigd dat Trollhunters een onderdeel is van een drieluik die in 2018 en 2019 te zien zullen zijn.

Vernieuwde Series


Babylon Berlin


Op 13 oktober 2017 ging de nieuwe dramaserie Babylon Berlin in première bij Sky Deutschland. Zoals het er nu uitziet komt er ook een derde seizoen van de spannende Duitse serie, dat in Nederland te zien is bij Videoland en in Amerika op Netflix. Het is de bedoeling dat eind november alle afleveringen van het eerste en tweede seizoen zijn uitgezonden bij Sky. Het derde seizoen zou in 2018 te zien zijn.

Grey's Anatomy


Als het aan bedenkster Shonda Rhimes ligt komt er voorlopig nog geen einde aan de ziekenhuisserie Grey's Anatomy. Als het aan Rhimes ligt gaat de medische dramaserie zelfs voorbij aan de vijftien seizoenen van ER. Er wordt verwacht dat ABC het nieuws over een vernieuwing voor een vijftiende seizoen van Grey's Anatomy binnenkort aankondigt.

Shameless (US)


Het achtste seizoen van de Showtime-dramedy Shameless (US) is op 5 november 2017 van start gegaan. Showtime heeft besloten om de serie nu al te vernieuwen met een negende seizoen.

Top Boy


In 2011 was Top Boy het Britse antwoord op The Wire. Channel 4 heeft twee seizoenen met elk vier afleveringen gemaakt van de dramaserie. Netflix streamt de serie wereldwijd mede dankzij de bemoeienis van rapper en acteur Drake, die eerder dit jaar Netflix heeft benaderd omdat hij graag wilde helpen met het terug brengen van deze serie. Netflix heeft bedenker Ronan Bennett weer gevraagd om het script te schrijven en hij neemt daarvoor zijn oude team weer mee. Drake zal gaan optreden als producent. Het derde seizoen van Top Boy zal in 2019 te zien zijn bij Netflix.

Wild 'N Out


Nick Cannon heeft nog een seizoen gekregen van MTV. Wild 'N Out is vernieuwd met een tiende seizoen, dat op 30 november 2017 van start zal gaan.

Afleveringen


ABC


De Alfabet-zender heeft meer afleveringen en scripts besteld van de series Kevin (Probably) Saves the World en The Mayor (2017). Van de komedie Kevin (Probably) Saves the World komen er drie afleveringen extra voor het eerste seizoen. Ondanks de extra scripts die besteld zijn van The Mayor (2017), ziet het er niet goed uit voor de komedie. ABC heeft meer vertrouwen in Kevin dan in The Mayor (2017), maar beide komedies zitten wel in de gevarenzone om gecanceld te worden.

Dynasty (2017)


Op 11 oktober ging de reboot Dynasty (2017) in première bij The CW en de toekomst ziet er goed uit voor de serie, dat een reboot is van de gelijknamige serie uit de jaren '80. The CW heeft een volledig seizoen besteld van de soapserie. Het was de bedoeling dat het eerste seizoen dertien afleveringen zou krijgen, maar Dynasty (2017) doet het zo goed dat The CW negen extra afleveringen heeft besteld. Dat brengt het totaal op 22 afleveringen. Meestal betekent een dergelijke bestelling dat er vertrouwen is in de serie en dat er binnenkort een vernieuwing met een tweede seizoen aangekondigd zwordt. In Nederland is Dynasty (2017) te zien bij Netflix.

The Mick


Het ziet er naar uit dat The Mick zeven afleveringen erbij krijgt voor het tweede seizoen. Dat betekent dat het tweede seizoen van The Mick 20 afleveringen krijgt. Het ziet er dus goed uit voor The Mick, die hierdoor mogelijk binnenkort een vernieuwing met een derde seizoen krijgt van FOX. Op 14 november 2017 zal de zesde aflevering van het tweede seizoen worden uitgezonden bij FOX.

Casting Nieuws


Smeris


Juliette van Ardenne speelt in het vierde seizoen van Smeris een hoofdrol. Van Ardenne (Dokter Tinus) speelt in Smeris Lotte van Hees, een eigenzinnige nieuwe rechercheur. Het vierde seizoen van Smeris, dat voor een deel door Jeroen van Koningsbrugge zal worden geregisseerd, gaat op 21 januari 2018 van start.

The Grand Tour (2016)


Kijkers die het eerste seizoen van The Grand Tour (2016) hebben gezien zullen de NASCAR-racer Mike Skunner: The American nog wel kunnen herinneren. The American was het antwoord van The Grand Tour (2016) op The Stig van Top Gear. Nu blijkt dat Skinner niet terugkeert in het tweede seizoen van The Grand Tour (2016). Als reden werd gegeven dat het karakter The American zich niet had ontwikkeld zoals hem verteld was. Op 8 december 2017 gaat het tweede seizoen van het komische autoprogramma bij Amazon van start.Overlijdensberichten


Brad Bufanda


Op woensdag 1 november heeft Veronica Mars-acteur Brad Bufanda zelfmoord gepleegd. Bufanda (foto) speelde ook in series als Rosanne, Days of Our Lives en CSI: Miami. Zijn laatste televisierol was in de serie Co-Ed Confidential als Larry. Fred Joseph Bufanda III is 34 jaar geworden, R.I.P..
Embed from Getty Images

John Hillerman


John Hillerman, de acteur die het bekendst werd door zijn rol als Jonathan Quayle Higgings III uit Magnum, P.I., is 9 november 2017 overleden in zijn woonplaats Houston. Naast zijn rol in Magnum, P.I. speelde Hillerman nog in series als Kojak, Mannix, Ellery Queen, The Betty White Show, Hawaii Five-0 (1968), Wonder Woman, Lou Grant, One Day at a Time, Valerie, Murder, She Wrote en The Love Boat. Hij stopte met acteren in 1999. Zijn laatste rol was in 1996 in de serie Berlin Break. Jack Ben Hillerman is 84 jaar geworden, R.I.P.

Trailers, Promo’s, Teasers en Interviews


Shut Eye


Hulu heeft een trailer vrijgegeven van het tweede seizoen van Shut Eye, dat op 6 december van start zal gaan.
Video on youtube


MijnSerie nieuws


Column: Showtime, seizoen 2 aflevering 28


Deze week was er weer een Showtime. Deze week ging de column over Mindhunter.Kijkcijfers: Week 44


Ook deze week een overzicht van de best bekeken series van de week van 30 oktober tot en met 5 november in Amerika.

Kijktip: MythBusters


Kijktip van de week is MythBusters. Lees waarom je deze serie op je nog-te-kijken-lijst zou willen zetten.Populairste series


Op vrijdag bekijkt MijnSerie wat de populairste series waren op MijnSerie van die week.Prijsvragen


- Maak tot 15 november kans op een voucher voor het derde seizoen van Gomorra (2014).

- Maak tot 17 november kans op een dvd van het eerste seizoen van Taken (2017).

- Maak tot 17 november kans op een blu-ray van het eerste seizoen van Westworld.

- Maak tot 20 november kans op het zevende seizoen van Pretty Little Liars.

Prijsvraag antwoorden


Het antwoord op de prijsvraag van Haven; Op welk boek van Stephen King is deze serie gebaseerd? , was Colorado Kid.

Het antwoord op de prijsvraag van Hell On Wheels; Wie was de enige vrouw van de vaste cast tijdens het debuut van deze show? , was Dominique McElligott.

Het antwoord op de prijsvraag van Rookie Blue; Wie wordt van zijn auto beroofd in de seriefinale? , was Andy.

Alle prijswinnaars gefeliciteerd met jullie prijs.

Recensies


Ook deze week heeft ons geweldige team van recensenten weer uitstekende recensies geschreven over verschillende series. Klik hier om de recensies te lezen en kom erachter of je nog een serie kan toevoegen aan of verwijderen van je kijklijst.

Series toevoegen en wijzigen


Wist je dat de MijnSerie-lezer kan zelf series toevoegen? Klik hier en voeg je favoriete serie toe indien deze nog niet in de database staat. Ook kun je content zelf wijzigen, bijvoorbeeld als je een (typ)foutje ziet. Onder het kopje ‘info’ op de seriepagina zie je bewerk content staan. Klik daarop en je kunt niet alleen wijzigingen aanbrengen maar ook trailers toevoegen. Zo kunnen we met zijn allen de website nog completer en beter maken.

Voor je Serieagenda


Series die we niet genoemd hebben in het maandoverzicht van november.

-

Maandag 13 november


00.00 – Terápia – Seizoen 3 (HBO)
20.30 – Man with a Plan – Seizoen 3 (CBS)

-

Vrijdag 17 november


19.30 – The Amazing World of Gumball – Seizoen 6 (Cartoon Network)

Wist je Dat?


True Detective


Matthew McConaughey overweegt om terug te keren naar True Detective maar Woody Harrelson (foto) totaal niet. Harrelson zei hierover: “Nee, ik kan me dat niet voorstellen. Nee, want het ging de eerste keer goed. Als je dan een tweede keer terugkeert, krijg je alleen te horen dat het gewoon niet zo goed is als de vorige keer. Dus dat wil ik echt helemaal niet horen, die dingen”. Er is inmiddels een derde seizoen aangekondigd van True Detective met Mahershala Ali in de hoofdrol.
Embed from Getty Images

Met overzichtelijke groet,

Mandy
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Log in om een reactie achter te laten