Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Lord of the Rings, de serie

Lord of the Rings, de serie

Amazon is bezig met onderhandelingen over het kopen van de rechten van Lord of the Rings om er een televisieserie van te maken.

Volgens Variety zijn de onderhandelingen tussen Amazon, Warner Bros. Television en de Tolkien Estate (erven van J.R.R. Tolkien) nog in een zeer pril stadium, maar Amazon is bloedserieus. Dat blijkt uit het feit dat Amazon bereid is 200 à 250 miljoen dollar neer te tellen om die rechten in handen te krijgen. Hier zouden dan nog de kosten van ontwikkeling, productie en talenten bij moeten komen. Dat budget wordt ingeschat op 100 à 150 miljoen per seizoen.

De rechten zouden door Warner en de erven van Tolkien al bij meerdere partijen zijn neergelegd, maar Amazon wordt gezien als koploper om de uitzendrechten in handen te krijgen. Ook met Netflix en HBO zouden gesprekken zijn geweest. Volgens Deadline is HBO afgehaakt, omdat de rechten met wat restricties komen. Een aantal bekende karakters uit de boeken en films zouden niet in de televisieserie mogen voorkomen.

De Lord of the Rings-serie zou eruit moeten gaan zien als Game of Thrones. Het is dus niet zo raar dat Amazon daar heel veel geld voor over heeft. In Nederland zijn de drie boeken van Tolkien vertaald als In de Ban van de Ring. De drie delen hebben ieder een subtitel: De reisgenoten (The Fellowship of the Ring), De twee torens (The Two Towers) en De terugkeer van de koning (The Return of the King). MijnSerie houdt het nieuws over deze mogelijke nieuwe serie Lord of the Rings in de gaten.

Ken jij de boeken Lord of the Rings? Heb je de films gezien? Is een serie over deze boeken iets wat jij op je te-kijken-lijst zou zetten?



Embed from Getty Images
J.R.R. Tolkien
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (6)

anonymous
anonymous 7 november 2017, 12:52
Tolkien heeft zoveel geschreven dat je er met gemak een mooie televisie-serie van kan maken. Ik ga het zeker kijken als het er ooit komt.
Simba55
Simba55 7 november 2017, 13:18
Ik zou zeker kijken met mijn man en zoons ,wij vinden de films helemaal geweldig en hebben die al een aantal keren gezien .Ik hoop alleen dat er niet al teveel bekende personages worden weggelaten !!!!!
MirikaLJ
MirikaLJ 7 november 2017, 13:55
Ik wil heel graag enthousiast zien, maar ik zou geen andere acteurs willen zien als Merry, Pip, Gandalf, Frodo... you know the drill. Even aanzien dus wat ze van plan zijn.

Wat bedoelen ze met 'eruit gaan zien als Game of Thrones'? Ik vind namelijk de wereld van Game of Thrones en de wereld die Tolkien geschapen heeft ontzettend verschillend en met het beeld dat ik heb van GoT... nee dank je.
E71
E71 7 november 2017, 15:42
De films heb ik gekeken. De boeken staan op mijn leeslijst. Een eventuele serie krijgt zeker een plek op mijn kijklijst!
Bouncy2015
Bouncy2015 7 november 2017, 23:06
Ben bang dat het zo gaat tegenvallen aangezien de verwachtingen groot zijn,(en dat na 3 film-delen) kan alleen maar mislukken dit project. overhypen, teleurstelling, afzeiken.
anonymous
anonymous 9 november 2017, 13:33
waarom doen ze dat?
de 6 films zijn prima dus waarom geen andere boeken verfilmen.
bijv. de 3 boeken van Joe Abercrombie.dat zou een geweldige fantasy serie kunnen worden
Log in om een reactie achter te laten