Leuk?
1
0
Bekijk stemmen

Kijktip van de Week! MythBusters

De populaire wetenschappelijke serie MythBusters leek gecanceld, maar Science Channel heeft besloten de serie weer een nieuw leven in te blazen.

De serie, die in 2003 van start ging bij Discovery Channel, kende in totaal 14 seizoenen. In dit wetenschappelijke programma draaide het allemaal om mythen en broodjeaap-verhalen die Adam Savage en Jamie Hyneman probeerden te bevestigen of juist te ontkrachten. Zo werden er in de loop van de jaren vele stunts uit films en series nagebootst. Daarbij werd er vooral veel humor gebruikt. Het liefst bliezen de beide heren iets op.



De beide presentatoren kregen vanaf het tweede seizoen hulp van het Build Team, medewerkers uit de M5-industrie. Vanaf het dertiende seizoen waren de twee heren weer op zichzelf aangewezen. Na 14 seizoenen en heel veel experimenten later was de koek op voor Hyneman en Savage. In oktober 2015 lieten ze weten niet meer verder te willen gaan met MythBusters.

Video on youtube


Op 25 maart 2016 kondigde het zusterbedrijf van Discovery, Science Channel, aan dat het hun bedoeling was om de serie MythBusters weer nieuw leven in te blazen met nieuwe presentatoren. Die nieuwe presentatoren werden gekozen door middel van een reality-programma, MythBusters: The Search. Jonathan Lung en Brian Louden kwamen als winnaars uit de bus.

In totaal zijn er met de eerste veertien seizoenen 282 afleveringen gemaakt, inclusief de specials en pilots. Sommige mythen zijn zelfs een paar keer gedaan, omdat bijvoorbeeld het publiek het niet eens was met hoe een experiment was uitgevoerd. Soms hadden die nieuwe mythe-experimenten een verrassende uitkomst. Experimenten kunnen Confirmed (bevestigen), Busted (ontkracht) of Plausible (plausibel) worden.

Het programma past enige censuur toe voor de veiligheid van de kijkers. Zo worden de namen van chemicaliën altijd onleesbaar gemaakt en wordt bij gevaarlijke experimenten nooit hardop gezegd hoe de MythBusters deze experimenten precies doen. Deze censuur wordt wel op een humoristische manier gedaan. Zo wordt in plaats van het bekende piepgeluid om stukken dialoog weg te censureren een ander (voor de kijker grappig) geluid gebruikt, bijvoorbeeld dierengeluiden en/of sirenes.

Adam Savage en Jamie Hyneman hebben al laten weten geen intentie te hebben om terug te keren naar MythBusters en toekomstige projecten. MythBusters refereert niet alleen aan de naam van het programma, maar ook naar de castleden die de experimenten bedenken en uitvoeren.

MythBusters, seizoen 15 (2017) start op woensdag 15 november 2017 bij Science Channel.


Embed from Getty Images
Jon Lung (L) en Brian Louden
Vorige aflevering
Dropping a Bomb
Dropping a Bomb
16x08
Leuk?
1
0
Bekijk stemmen

Reacties (1)

avatar_E71
09 nov 2017 17:33 -
Dat is leuk nieuws! Maar ja, met twee nieuwe presentatoren betwijfel ik of ik het nog met net zo veel plezier zal kijken. Adam en Jamie zijn voor mij toch wel HET gezicht van Mythbusters. Maar we gaan het meemaken.
Reageer
MythBusters