Leuk?
1
0
Bekijk stemmen

De toekomst van seizoen zes van House of Cards (2013) op losse schroeven

Seizoen zeven van House of Cards (2013) is al gecanceld. Wat betekent dit voor het zesde seizoen?

Netflix heeft Kevin Spacey ontslagen na de beschuldigingen van seksueel geweld. De streamingdienst heeft alle banden met de acteur verbroken nadat is gebleken dat ook cast- en crewleden van House of Cards (2013) de acteur hebben beschuldigd van seksuele intimidatie. Hoe gaat het nu verder met het allerlaatste, zesde seizoen (dat gepland stond om in 2018 van start te gaan)?

Is het mogelijk om het zesde seizoen af te maken zonder Frank Underwood? Het lijkt erop dat Netflix overweegt om Frank Underwood dood te laten gaan en de focus te leggen op zijn echtgenote Claire Underwood, gespeeld door Robin Wright. Hoe ze dat dan moeten gaan doen is nog niet duidelijk, want de cast en crew schijnen niet meer met Spacey te willen samenwerken. Als de makers van House of Cards (2013) toch een zesde seizoen willen maken (een deel van de opnames zijn al gemaakt), zullen ze om Frank Underwood heen moeten werken.

Dat zou betekenen dat het script, dat al af is, herschreven moet worden. De grote vraag is of de fans van de politieke dramaserie dat zullen pikken. Ook is de vraag of het contract van Spacey het zal toelaten om hem er uit te schrijven. Het is heel goed mogelijk dat het contract van Spacey, dat hij in 2012 voor aanvang van de serie tekende, een clausule bevat waarin staat dat hij in elke aflevering te zien moet zijn.

Hoe dan ook, de makers en Netflix staan voor een lastige keuze. Het zou zomaar kunnen dat ze ook het zesde seizoen cancelen, maar helemaal zeker is dat nog allemaal niet. Er zijn in ieder geval al twee afleveringen opgenomen met Kevin Spacey die nu in het eeuwige archief zullen verdwijnen. Dat geldt ook voor de Netflix-film over schrijver Gore Vidal (waarvan alle opnames al zijn gemaakt) met Spacey in de hoofdrol.

Zou jij kiezen voor het cancelen van het zesde seizoen van House of Cards (2013) of doorgaan zonder Frank Underwood?


Embed from Getty Images
Kevin Spacey
Vorige aflevering
Chapter 73
Chapter 73
06x08
Leuk?
1
0
Bekijk stemmen

Reacties (3)

avatar_anonymous
07 nov 2017 12:58 - 07 nov 2017 12:59
Ik zou iemand nemen die op hem lijkt en dan alleen van achteren filmen. Underwood stapt in een auto, rijdt weg en auto ontploft en dan de rest van het zesde seizoen laten draaien om wie Underwood heeft vermoord. Misschien kunnen ze Rapp casten als dader.

Zo'n productie heeft honderden werknemers, die in tegenstelling tot Spacey niet financieel onafhankelijk zijn. Die kun je niet straffen voor de daden van één persoon.
Reageer
avatar_renzoroy
08 nov 2017 12:06
ja maar das bij elke serie, die gecancelled wordt. Maar veel van die crewleden worden dan wel weer ingehuurd voor andere series of projecten.
Reageer
avatar_JanWillemK
07 nov 2017 13:42 -
'Keep Netflix's "House of Cards" running with Kevin James replacing Kevin Spacey'

https://www.change.org/p/reed-hastings-keep-netflix-s-house-of-cards-running-with-kevin-james-replacing-kevin-spacey

;)
Reageer
House of Cards (2013)