Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Showtime, seizoen 2 - aflevering 28

Showtime, seizoen 2 - aflevering 28

"It's Showtime everybody. Showtime"

Mindhunter

Als je Criminal Minds volgt of hebt gevolgd is Mindhunter echt wat voor jou. En denk nou niet hippe mensen te zien die binnen tien minuten in een vliegtuig stappen om een seriemoordenaar te vangen. Maar zie Mindhunter als het prille begin van de forensische wetenschap om door middel van het bestuderen van het gedrag van seriemoordenaars en verkrachters erachter te komen wat hen doet tikken en hoe je ze het best kan vangen.

De serie Mindhunter speelt zich af eind jaren 70 en alleen de soundtrack is meer dan de moeite waard. De serie van Netflix gaat niet in een razend tempo maar in het tempo van de jaren 70. Alles met moed, beleid en trouw, al zou Holden Ford graag willen dat het allemaal wat sneller ging. Dankzij de hulp van Bill Tench en Dr. Wendy Carr kunnen ze vanuit de kelder van het FBI-gebouw (als je dat bekend voorkomt, dat klopt denk aan The X Files) meer seriemoordenaars interviewen.

De misselijkmakende daders en hun daden gaan de hoofdrolspelers en ook kijkers niet in de koude kleren zitten. Maar dankzij de inzichten weten we nu seriemoordenaars sneller te identificeren en uiteindelijk vangen. Ondanks het trage tempo houdt Mindhunter je aan de buis gekluisterd. Het is fascinerend om te zien hoe deze wetenschap is ontstaan. Maar het is ook fascinerend om te zien wat de gesprekken met de gestoorde geesten inclusief bijpassend beeldmateriaal doen met onze sympathieke FBI-agenten. Inmiddels is er gelukkig een tweede seizoen aangekondigd van deze geweldige serie die de serieliefhebber eigenlijk niet mag overslaan.

Dit was de radiocolumn, wat Peter en ik nog meer hebben besproken tijdens Ochtend Oostrom hoor je hieronder.



Wil je graag alle muziek beluisteren die wij hebben en gaan draaien in Showtime? Klik hier voor de lijst die Peter elke week zal aanvullen.

Showtime heeft nu ook een eigen Facebook pagina; kijk op de pagina Showtime! Voor èn door TV serie fans

De plaat van de week is Dragonborn feat Jacob Bellens - The Words
Tot volgende week en met vriendelijke radiogroet

Mandy


Peter en Mandy

©Nimuë Gelling
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (5)

anonymous
anonymous 11 november 2017, 20:14
Mooi stukje weer Mandy, maar zoveel series liggen toch niet stil of zijn geschrapt vanwege #metoo? HoC, Louie en White Gold, vanwege Ed Westwick, voor zo ver ik weet.
Mandy1966
Mandy1966 11 november 2017, 22:46
Dank je wel.

Niet alleen serieacteurs, ook een showrunner bij The CW van vele series. Er zijn opnames stilgelegd maar nog niet gecanceld. ook The Ranch ligt onder vuur.
anonymous
anonymous 11 november 2017, 23:44
Dat van die showrunner van Arrow had ik gelezen, maar niet dat de opnames stilliggen. En Netflix gaat voorlopig gewoon door met The Ranch, zoals je ook melde in het item.

Ben wel benieuwd hoe het gaat met Louie CK. Naast zijn eigen serie als acteur, is hij ook als schrijver en producer bij series betrokken.
renzoroy
renzoroy 12 november 2017, 04:53
Better Things blijft gelukkig gewoon doorgaan, alleen zonder enige betrokkenheid van hem.
renzoroy
renzoroy 11 november 2017, 20:28
Vooral dat ze ook echt bestaande serie moordenaars gebruiken, zoals o.a. Ed Kemper en the BTK killer (Dennis Lynn Rader) i.p.v. zelf wat verzinnen. De agenten Holden Ford en Bill Tench zijn helaas wel fictieve personages, maar zijn gebaseerd op de FBI agenten John E. Douglas en Robert K. Ressler. Dr. Wendy Carr is gebaseerd op psycholoog Ann Wolbert Burgess.
Log in om een reactie achter te laten