Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
Leuk?
1
1
Bekijk stemmen

Weekoverzicht 14

Inhoud

  Weekoverzicht van 3 april tot en met 9 april.

  * Weetjes:
  -Westworld zal in het tweede seizoen niet direct doorgaan waar het eerste seizoen gebleven was. Showrunners Lisa Joy en Jonathan Nolan vertellen: “Ik weet niet zeker of we de volledige slachting gaan zien - in elk geval niet meteen. Je gaat zeker de nasleep en gevolgen daarvan zien. We pikken het verhaal niet direct op waar we gestopt waren.” Het lijkt er dus op dat het tweede seizoen met de tijd gaat spelen. Omdat het eerste seizoen nog een aantal verhaallijnen open heeft gelaten, kan het zijn dat ze bij Westworld eerst met deze gaan beginnen. Maar we kunnen dat helaas niet met zekerheid zeggen. In 2018 zal het tweede seizoen van Westworld te zien zijn bij HBO.


  Algemeen Serienieuws
  Big Little Lies
  - Witherspoon en uitvoerend producent Kelley willen een tweede seizoen van Big Little Lies, maar regisseur Vallée is geen voorstander.

  The Leftovers
  - De geruchten waren er, maar helaas voor de fans er komt geen spin-off van de HBO-serie The Leftovers. Het derde seizoen, die op 16 april van start gaat, zal tevens de allerlaatste zijn. Showrunner Damon Lindelof vertelde dat de serie een definitief einde krijgt: “Dit is het einde. We laten geen draadjes hangen, het gaat niet verder en er komen geen spin-off mogelijkheden. We hebben ons ervan verzekerd dat het hiermee voorbij is. Het publiek verdient een bevredigend einde, en dat gaan we geven. Ik denk niet dat er iemand is die dit wil zien eindigen met een vraagteken.”

  Datums Series
  Fear The Walking Dead
  - Eindelijk heeft AMC de startdatum aangekondigd van het langverwachte derde seizoen van Fear The Walking Dead.

  NBC
  - NBC heeft besloten om het recent aangekondigde zomeruitzendschema van 2017 wat om te gooien.

  Poldark
  - Goed nieuws voor Poldark fans. De historische dramaserie van BBC One is eerder te zien bij de BBC.

  Startdatums series op de Vlaamse TV
  - Voor alle kijkers naar de Vlaamse televisie hierbij de startdatums van de Belgische zenders of zenders die ook in België te ontvangen zijn.

  The CW
  - Een echt zomerschema kun je het niet noemen, maar The CW heeft wel datums aangekondigd voor vier series die deze zomer te zien zullen zijn bij The CW.

  Younger
  - Het vierde seizoen van Younger is aangekondigd door de cast. Op 28 juni zal de TV-Land dramedy Younger terugkeren.

  Gecancelde Series
  Catastrophe
  - Het ziet er naar uit dat het vierde seizoen ook tevens de allerlaatste wordt, althans voor een lange tijd, van de komedie Catastrophe. Medebedenker en acteur Rob Delany vertelde dat voorlopig er geen vijfde seizoen zal worden gemaakt of gepand. Bronnen bij Channel 4 vertellen dat er inderdaad geen vijfde seizoen besteld wordt. Althans niet voor een lange tijd. Het misschien wel allerlaatste vierde seizoen gaat in 2018 van start.

  Celblok H
  - Het vierde seizoen is tevens de allerlaatste van de SBS 6 gevangenisserie Celblok H. De serie, gebaseerd op de Australische Wenworth, liep vier seizoenen lang met wisselend succes. Waarom SBS 6 met de serie is gestopt is niet bekend gemaakt, maar vermoedens bestaan dat de kijkcijfers daar een grote rol in hebben gespeeld.

  Heer & Meester
  - Omroep Max stopt met de serie Heer & Meester. Na twee seizoenen komt er een eind aan de serie met Daan Schuurmans in de hoofdrol. Wel zal er een afsluiting komen in de vorm van een televisiefilm. Jan Slagter, baas van Max, heeft beloofd dat er in de film die in 2018 uitgezonden gaat worden antwoord wordt gegeven op de vraag wie de moeder is van hoofdpersonage Valentijn (Schuurmans).

  Man Seeking Woman
  - FXX heeft besloten om niet verder te gaan met de romcom (romantische komedie) Man Seeking Woman. Het derde seizoen is nu tevens het allerlaatste seizoen geworden. Ondanks goede kritieken kreeg de serie in het derde, laatste seizoen niet genoeg kijkers om een vierde seizoen te rechtvaardigen.

  Nieuwe Series
  Marvel’s New Warriors
  - Squirrel Girl komt naar de televisie. Marvel’s New Warriors is de eerste Marvel Studio-komedie bij Freeform.

  Secure and Hold: The Last Days of Roger Ailes
  - Na een heftige biedingsstrijd tussen de diversen netwerken heeft Showtime de biedingsoorlog gewonnen. De kabelaar heeft de rechten van het door Blumhouse geproduceerde, gescripte en gelimiteerde serie over de teloorgang van FOX-nieuwsbaas Roger Ailes binnengehaald. Secure and Hold: The Last Days of Roger Ailes is gebaseerd op het werk van New York Magazine schrijver Gabriel Sherman, die vertelt over de beschuldigingen van seksuele intimidatie, die uiteindelijk leidden tot het vertrek van de FOX News-topman. Het boek van Sherman, The Loudest Voice in the Room, zal ook worden gebruikt als bronmateriaal. Oscarwinnaar Tom McCarthy (Spotlight) zal de serie schrijven en uitvoerend produceren.

  The President Show
  - Late Night Donald komt met een verrassende mededeling. Nee, hij gaat niet aftreden.

  The Purge
  - De fans weten wat het betekent als The Purge gaat beginnen; twaalf uur lang mag iedereen ongestraft misdaden plegen, ook moord. In 2013 was de film The Purge een groot succes en nu heeft Filmstudio Blumhouse besloten om een televisie-afdeling te lanceren en hun eerste productie gaat een serie worden gebaseerd op de film The Purge. Blumhouse staat bekend om zijn horrorfilms en gaan nu dus de televisiewereld betreden. Zodra er meer nieuws wordt aangekondigd over The Purge laat MijnSerie dat uiteraard weten.

  Vernieuwde Series
  Brockmire
  - Slechts één aflevering was er voor nodig om voor IFC tot de conclusie te komen dat Brockmire vernieuwd moest worden met een tweede seizoen.

  Criminal Minds
  - CBS heeft aangekondigd dat de langlopende procedurele misdaadserie Criminal Minds nog een dertiende seizoen gaat krijgen. Op dit moment is het twaalfde seizoen van de populaire serie in volle gang, op 10 mei zal de laatste aflevering van het seizoen worden uitgezonden. En in die aflevering zal Derek Morgan even terugkeren om te helpen om Mr. Scratch te arresteren.


  Face Off
  - Syfy heeft de realityserie Face Off vernieuwd met een twaalfde seizoen. Op 13 juni zal het nieuwe seizoen van start gaan.

  Nieuwe Buren
  - RTL 4 heeft de serie Nieuwe Buren vernieuwd met een derde seizoen. De opnames zijn inmiddels al van start gegaan.

  Silicon Valley
  - Het zier er naar uit dat HBO de komedieserie Silicon Valley vernieuwd heeft met een vijfde seizoen. De officiële aankondiging wordt in de komende weken verwacht. Het vijfde seizoen zal in 2018 van start moeten gaan. Er wordt overwogen om Silicon Valley zes of zeven seizoen te geven. Het vierde seizoen gaat op 23 april van start bij HBO.

  The Bachelor
  - Net 5 hield het na twee seizoenen gezien, de populaire realityserie The Bachelor heeft het in Nederland niet lang volgehouden. Nu bijna 7 jaar later gaat Net 5 de serie toch weer nieuw leven inblazen. Het is de bedoeling dat de Nederlandse versie van The Bachelor in het najaar van start zal gaan bij Net 5.

  USA Network
  - De mysterieuze dramaserie Falling Water krijgt een tweede seizoen en de alien-sciencefictionserie Colony krijgt een derde seizoen van USA Network.

  Afleveringen
  Will & Grace
  - In januari 2017 berichtte MijnSerie al dat Will & Grace met een negende seizoen zouden terugkeren bij NBC. Het negende seizoen zou tien afleveringen krijgen. Nu kunnen de fans zich verheugen op meer afleveringen. NBC heeft twee afleveringen bijbesteld van de populaire sitcom Will & Grace. Dat brengt het totaal van de revival op twaalf afleveringen. Het negende seizoen van Will & Grace gaat als alles goed gaat in het seizoen 2017-2018 van start.

  Casting Nieuws
  American Crime Story
  - Zanger en coach bij The Voice (AU) Ricky Martin (foto) krijgt een rol in het derde seizoen van American Crime Story: Versace. Martin gaat de rol spelen van Antonio D'Amico, de partner van de vermoorde modeontwerper Gianni Versace. Versace werd in 1997 vermoord door seriemoordenaar Andrew Cunanan die daarvoor al vier andere mannen had vermoord. Cunanan pleegde daarna zelfmoord. Versace had sinds 1982 een relatie met Antonio D'Amico. Ricky Martin is in Nederland voornamelijk bekend van zijn Hit Livin’ La Vida Loca.

  Chicago PD
  - Showrunner Matt Olmstead (foto) stopt met Chicago PD. Het huidige vierde seizoen zal de laatste zijn waaraan Olmstead zal werken. Dit hoeft niet te betekenen dat Chicago PD nu meteen gecanceld zal worden. Er zijn nog een aantal uitvoerend producenten betrokken bij de serie die met gemak Olmstead kunnen vervangen. Olmstead maakt al sinds Chicago Fire deel uit van de Chicago franchise. NBC heeft nog niet gereageerd op het vertrek van Olmstead bij Chicago PD.


  Jessica Jones
  - Golden Globe-winnaar Janet McTeer gaat een nog niet omschreven rol spelen in het tweede seizoen van Jessica Jones. McTeer (The Honorable Woman) gaat in ieder geval iemand spelen die een enorme impact zal hebben op het leven van Jessica Jones. Jeph Loeb, Marvel’s hoofd van Televisie en uitvoerend producent, zei: “We zijn zo gelukkig dat een actrice met het talent en voorkomen van Janet zich al bij de ongelofelijke cast zal voegen. Ons tweede seizoen van Jessica Jones streeft ernaar om dat te vangen wat het publiek zo geweldig vondt aan het eerste seizoen, en Janet zal de sleutel zijn om dat te bereiken.”

  Mayans MC
  - Raymond Cruz gaat een rol spelen in de nieuwe Sons of Anarchy spin-off Mayans MC. Cruz (Better Call Saul, Breaking Bad) zal Che ‘Padre’ Romero gaan spelen een volwaardig lid van de Mayans MC. Met straat-ervaring houdt hij vaderlijk oogje in het zeil. Hij is de stem van de reden tussen de chaos. Cruz zal te zien zijn in de pilot. Mocht de serie Mayans MC een volledig seizoen krijgen, zal hij een terugkerende rol krijgen.

  Star Trek: Discovery
  - Een oud karakter in een nieuw jasje keer terug bij Star Trek: Discovery. Rainn Wilson zal in de huid kruipen van Harry Mudd een charismatische bedreiger en intergalactisch crimineel. In Star Trek werd dit karakter gespeeld door Roger C. Carmel en er werd al eens eerder naar Mudd gerefereerd in de film Star Trek Into Darkness. In hoeveel afleveringen Wilson (The Office, Backstrom) Mudd gaat spelen is niet bekend gemaakt. Op dit moment zijn de opnames voor Star Trek: Discovery in volle gang.

  The Night Shift
  - Mark Consuelos zal in het vierde seizoen van The Night Shift een belangrijke rol gaan spelen. Consuelos (Pitch) gaat de rol van Cain spelen, dat wordt omschreven als een zeer zelfverzekerde en agressieve reisverpleegster die vanuit Mexico is geëmigreerd naar de Verenigde Staten. De start van het vierde seizoen van The Night Shift staat gepland voor 22 juni 2017.

  Pilots
  TV Trends
  - Van Fox tot The CW alle grote vijf de netwerken hebben een pilot op stapel staan met een militair thema.

  Algemeen Nieuws
  Een staking bedreigt alle Amerikaanse televisieseries
  - De Magere Hein van Series is al bezig zijn zeis te scherpen. Een staking dreigt en vele series worden bedreigd met cancelering, minder afleveringen en uitstel.

  Columns
  De Onbekende Seriekijker
  - Deze week weer een nieuwe De Onbekende Seriekijker. Dit keer hebben we ChristelS gevraagd naar welke series zij kijkt en waar, wanneer en met wie zij dan kijkt.

  Showtime, Jubileum
  - Deze week was er weer een Showtime Special. Klik hier om erover te lezen en luisteren.


  Kijkcijfers
  Mensen kijken veel minder televisie
  - Nederlanders zeggen steeds vaker hun televisieabonnement op. Of zelfs besluiten om geen televisie meer te nemen. Er zal niet veel omzetgroei zijn in de televisiemarkt zegt onderzoeksbureau Telecompaper. In 2016 is het aantal televisie aansluitingen weer gedaald, voor het tweede jaar op een rij, met 0,8 procent naar 7,4 miljoen aansluitingen. En deze dalende lijn zal nog wel even aanhouden door de groeiende populariteit van de online video. Vooral onder jongeren wordt er bijna geen televisie meer gekeken. Volgens Telecompaper zal de markt tot 2019 waarschijnlijk nog beperkte groei laten zien. Voor de periode daarna wordt rekening gehouden met omzetkrimp, waardoor de opbrengsten in 2021 weer teruggezakt zullen zijn naar het huidige niveau. Maar mede dankzij prijsverhogingen die KPN en Ziggo doorvoerden was er afgelopen jaar nog wel sprake van omzetgroei. De opbrengsten uit televisiediensten gingen met 4,3 procent vooruit naar 1,79 miljard euro.

  Week 13
  - Klik hier voor de kijkcijfers van 27 maart tot en met 2 april.

  Kijktip van de Week
  American Playboy: The Hugh Hefner Story
  - Kijktip van de week is de serie American Playboy: The Hugh Hefner Story. Klik hier om alles over de tip te kunnen lezen.


  Populairste series
  Populairste series afgelopen week
  - Welke series waren er in week 14 het populairst? Klik hier om het te lezen.


  Netwerken, Omroepen en Streamingdiensten
  Netflix
  - Hoewel nog het nog niet officieel is bevestigd,ziet het er naar uit dat Netflix A Series of Unfortunate Events vernieuwd heeft met een derde seizoen. Lost in Space voegt castlid toe en Marvel's The Defenders krijgt premièredatum.

  ONS
  - Voor diegene onder de serieliefhebbers die graag nog eens naar de wat oudere series kijkt, is de zender ONS een uitkomst.

  Overlijdensberichten
  Don Rickles
  - Mr. Warmth, komiek Don Rickles is in zijn huis in Los Angeles overleden aan de gevolgen van nierfalen. Rickles (foto) was één van de laatst levende legendes van de Amerikaanse entertainmentindustrie. De carrière van Rickles begon al in de jaren '50 en door de jaren heen werd Rickles gevreesd om zijn scherpe tong. In de jaren '70 was Rickles een graag geziene en gevreesde gast tijdens de door Dean Martin gepresenteerde Celebrity roasts. In deze tv-specials nam een groep sterren en komieken wekelijks een eregast op de hak. Rickles was doorgaans als laatste aan de beurt omdat iedereen wist dat ze Don qua snelheid, timing en oneliners toch niet konden overtreffen. Hij werkte onder andere in The Tonight Show en The Dean Martin Show. Ook werkte Rickles jaren samen met Frank Sinatra. Hij speelde een rol in The Adams Family en was hij de stem achter Mr. Potato Head in Toy Story.Rickle wordt overleefd door zijn vrouw en dochter. Donald Jay Rickles is 90 jaar geworden, R.I.P.


  Prijsvragen
  - Tot 11 april kun je kans maken op de onderstaande serie:

  Person Of Interest
  - Klik hier om kans te maken op het vijfde seizoen van Person of Interest.

  - Tot 14 april kun je kans maken op de onderstaande serie:

  iZombie
  - Klik hier om kans te maken op het tweede seizoen van iZombie.

  NCIS: Los Angeles
  - Klik hier als je kans wilt maken op het zevende seizoen van NCIS: Los Angeles.

  Penny Dreadful
  - Klik hier om kans te maken op het derde seizoen van Penny Dreadful.

  Antwoord prijsvraag week 13
  - Het antwoord op de prijsvraag van vorige week is:

  * Johan Falk
  Vraag: De serie heeft, naast een Nederlands klinkende naam, ook een ander Nederlands tintje. Wat is dat?
  Antwoord: De themamuziek is gemaakt door een Nederlandse componist

  Alle prijswinnaars gefeliciteerd met jullie prijs.

  Voor je Serieagenda*
  *Series die we niet genoemd hebben in het maandoverzicht van april.

  -Maandag 10 april
  20.35 – Liefde Voor Muziek – Seizoen 3 (VTM)
  20.35 – Jani gaat – Seizoen 2 (VIER)

  -Dinsdag 11 april:
  21.30 – Peter Kay's Car Share – Seizoen 2 (BBC One)
  23.30 – What do you do at the end of the world? Are you busy? Will you save us? – Serie première (AT-X)

  -Vrijdag 14 april
  20.25 – Skam – Seizoen 4 (NRK3)

  -Zondag 16 april
  21.00 – Maigret (2016) – Seizoen 2 (ITV)

  * Wist je Dat?:
  -Showrunner Scott Gimple vertelde aan The Hollywood Reporter dat The Walking Dead misschien wel een andere kant op gaat dan de comics van Robert Kirkman. De AMC-zombieserie volgt over het algemeen het verhaal uit de comics, maar misschien gaat daar wel verandering in komen. Gimple vertelt: “Mensen die de comics gelezen hebben verwachten dit. Maar het kan zijn dat we andere zaken bekijken, want tussen de tijdsprong in gebeuren er ongelofelijk interessant zaken. En dus zien we die misschien wel. Het hoeft dus geen zelfde tijdsprong te worden.(…) Ik heb een algemeen pan voor de lange termijn en terwijl ik dat maak, zijn er kleine dingen die ik oppik en die het plan veranderen. Maar over het algemeen denk ik dat er iets meer content komt dan waar Robert naar refereert. Er zijn dingen waar ik over nadacht en die me nieuwsgierig maakten. We gaan het materiaal wel eren, maar het wellicht op een andere manier doen.” In de comics duurt de oorlog tussen Rick en consorten en Negan en de Saviors ruim twaalf nummers voordat er een tijdsprong wordt gemaakt. In de serie zou dat wel eens anders kunnen gaan worden. Seizoen acht van The Walking Dead staat gepland om ergens in oktober 2017 van start te gaan.

  Met overzichtelijke groet,

  Mandy

  Scott Gimple

  Leuk?
  1
  1
  Bekijk stemmen

  Reacties (4)

  avatar_sarlottje
  10 apr 2017 12:01 -
  De looptijd van nieuwe buren is afgesloten. Kan dit worden verandert?
  Reageer
  avatar_sarlottje
  10 apr 2017 12:03
  En will & grace staat ook dicht, maar met een nieuw seizoen, moet hij weer open.
  Reageer
  avatar_sarlottje
  10 apr 2017 12:13 -
  En weer bedankt!
  Reageer
  avatar_Mandy1966
  10 apr 2017 14:06
  Beide staan weer open.
  Reageer