Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
De Onbekende Seriekijker: ChristelS

De Onbekende Seriekijker: ChristelS

Niet alleen van bekende Nederlanders is het interessant om te weten naar welke series zij kijken. Het zijn juist vaak die onbekende Nederlanders waarvan je soms wilt weten waar zij naar kijken en waarom. Wij hebben dan ook aan De onbekende Seriekijker gevraagd waar hij/zij het liefst naar kijkt en waarom. De 42ste Onbekende Seriekijker is Christel van der Spoel (23)

Christel van der Spoel

Aantal serie-uren per week: Dat varieert een beetje tussen tien tot dertig uur. De ene keer ben ik alleen de nieuwste afleveringen van verschillende series aan het kijken en kijk ik verder geen series en een andere keer ben ik non-stop aan het binge-watchen.
Allereerste serie ooit gezien: Een van de eerste series die ik keek was Oppassen!!!, maar daarvan volgde ik niet trouw iedere aflevering op de televisie. We keken de serie destijds thuis met de hele familie, omdat het een serie was die iedereen leuk vond. De allereerste serie die ik fanatiek ging volgen was Charmed, maar omdat het soms lastig was om alle afleveringen op televisie te volgen, besloot ik om de dvd-boxen maar te gaan sparen. Destijds kostte één seizoen 40 euro. Ik was nog maar net veertien jaar en kreeg van mijn ouders daarom vijftien euro zakgeld per maand, het duurde tergend lang voordat ik eindelijk seizoen één van Charmed kon kopen. Ik was zo blij dat ik het eerste seizoen eindelijk had, dat ik alle afleveringen van seizoen één wel zeker zes keer achter elkaar heb gekeken. Omdat ik heel graag ook de andere seizoenen wilde hebben ging ik bloembollen prikken om extra geld te verdienen. Het was het vreselijkste bijbaantje dat ik ooit heb gehad. Zodra ik alle acht seizoenen had bemachtigd, stopte ik meteen met bloembollen prikken.
Beste serie ooit: Dat vind ik altijd zo moeilijk om te zeggen. Zodra ik begin met een serie binge-watchen, leef ik even helemaal in die wereld. Op dit moment kijk ik in iedere vrije minuut die ik heb Prison Break en daarom zal ik snel geneigd zijn om te zeggen dat Prison Break op dit moment daar met kop en schouders bovenuit steekt. Andere series waar ik ook zo in op ging waren Charmed, Chicago Fire en Downtown Abbey, Army Wives, Outlander en UnREAL.
Beste serie op dit moment: Op dit moment vind ik This Is Us geweldig. De onderwerpen die ze behandelen en hoe ze familiebanden weergeven vind ik prachtig. Het is een emotionele achtbaan, maar tegelijkertijd bevat de serie ook humor. Deze serie voelt zo oprecht aan, omdat iedereen zich wel écht kan herkennen in een van de karakters, of zelfs in allemaal.
Serie die op de planning staat: Nog zo ontzettend veel. The Walking Dead, Fargo, Sherlock, Narcos en Supernatural staan hoog op mijn lijstje. Kortom: genoeg kijkvoer voor het aankomende jaar.



Christel van der Spoel, haar gebruikersnaam is ChristelS, is 4 jaar en 1 maand lid van MijnSerie.nl: “Mijn naam is Christel van der Spoel ik ben 23 jaar en ben zo’n vier jaar geleden begonnen met recensies schrijven voor MijnSerie. Ik ben daar een tijdje mee gestopt omdat ik het heel druk had met studie en werk, maar heb het een half jaar geleden weer opgepakt.”



Hierboven heb je aangegeven al wat series te hebben gezien. Kun je ook een persoonlijke Top 5 samenstellen?: “1. Downtown Abbey, 2. Chicago Fire, 3. This Is Us, 4. UnREAL, 5. Army Wives.” Wat is dan de slechtste serie die je ooit hebt gezien?: “Ik kan me zo snel geen serie voor de geest halen die ik echt slecht vond. Soms begin ik aan een serie, maar spreken de eerste drie afleveringen me (echt) niet aan, dan stop ik gewoon met kijken.” Sommige series uit je Top 5 zijn afgelopen, welke serie volg je dan op dit moment?: “Op dit moment ben ik Prison Break aan het binge-watchen. Als een van de weinigen uit mijn kennissenkring had ik deze serie nog niet gezien. Ik ben nu helemaal verslaafd. Ik slaap soms maar vijf uur per nacht omdat ik gewoon verder móet kijken.”



Al die series die je volgt of hebt gevolgd hebben een bepaald genre. Is er één genre die je het liefst ziet?: “Drama, ik kan me altijd zo inleven in dramaseries, waardoor je even alles om je heen vergeet en je echt even in een andere wereld leeft.”
Wentworth Miller uit Prison Break
Heb je ook een voorkeur in het land waar een serie vandaan moet komen?: “Over het algemeen kijk ik vooral veel Amerikaanse series. Wie weet wordt het tijd om eens een serie uit Duitsland of Denemarken te kijken. Meteen een goede manier om (nieuwe) talen te leren.” Al deze series worden gemaakt door een heel team van producenten tot regisseurs. Maar het zijn de acteurs die het verhaal moeten overbrengen. Heb jij een favoriete acteur m/v? Zo ja, welke en waarom?: “Er zijn zo ontzettend veel acteurs en actrices die ik bewonder. Een van de acteurs die ik geweldig vind is Wentworth Miller. Zijn beheerste manier van praten, sleept me altijd helemaal het verhaal in.”



Je vertelde al dat je veel kon binge-watchen. Maar ben je wel eens verslaafd geweest aan een serie? Hoe kwam dat en hoe ga/ging je daar mee om?: “Ik ben continu verslaafd aan een serie. Nu kijk ik non-stop Prison Break. Mijn zus raadde me aan om deze serie te gaan kijken. Na aflevering één kon ik niet meer stoppen me kijken. Ik zeg mijn plannen niet af om een serie verder te kijken, maar maak soms bewust geen plannen voor het weekend zodat ik de serie verder kan kijken. Als zo’n serie dan afloopt, voel ik me de dag daarna een beetje verloren. En is het altijd weer een groot vraagstuk welke serie ik daarna ga kijken.” Verslaafd of niet verslaafd. Wat beteken die series voor je? Is het ontspanning of nog iets meer?: “Pure ontspanning. Daarnaast vind ik het altijd heerlijk om even helemaal te ontsnappen aan de realiteit en te leven in een fantasiewereld.”



Kun je voor ons beschreven hoe je erbij zit als je naar een serie kijkt? Ben je alleen of juist niet en waar zit je te kijken?: “Veel series kijk ik meestal in mijn eentje, zodat ik niet hoef te wachten tot degene met wie ik de serie kijk ook tijd heeft. Soms kijk ik wel series opnieuw met iemand anders, maar dan weet ik al hoe het afloopt/verder gaat. Ik woon momenteel in Amsterdam en mijn familie en vrienden in Groningen, omdat ik veel reis om ze te zien, kijk ik in de trein altijd een serie. Verder kijk ik vaak een paar afleveringen van een serie wanneer ik thuis kom van het werk.” Wacht je tot de afleveringen van jouw serie uitgezonden worden op de Nederlandse televisie of stream je? Of beide? En heb je een account op Netflix/Videoland/Amazon of nog een andere betaalzender of streamingdienst?: “Ik ben vaak te ongeduldig om te wachten tot een serie in Nederland wordt uitgezonden. Ik heb een Netflix- en Videoland account, maar daar verschijnt niet meteen alles op wat wordt uitgezonden in bijvoorbeeld Amerika. Andere series stream ik dan weleens. Series als Grey’s Anatomy stream ik graag, maar zodra de dvd-box enigszins betaalbaar is, schaf ik het nieuwe seizoen ook aan.”



Dan alweer de laatste vraag. Welk cijfer zou jij jezelf geven op het gebied van seriefanaat? (op schaal van 1 tot 10!) En waarom en hoe past MijnSerie daarin?: “Ik geef mezelf een 8. Ik ben een fanatieke seriefan, maar er zijn mensen die ik ken die nóg meer series kijken. Ik vind het fijn om via MijnSerie bij te houden welke afleveringen ik van behaalde serie nog moet kijken en om bij te houden welke series binnenkort weer beginnen.”

Christel van der Spoel (ChristelS) is niet langer De Onbekende Seriekijker. We weten nu waar zij graag naar kijkt en ook waar. Op 18 april komt er een andere seriefan aan bod.

Voor nu, met hartelijk dank aan Christel, tot de volgende keer.

Met vriendelijke bekende seriegroet,

Mandy
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Log in om een reactie achter te laten