Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Een schrijversstaking bedreigt alle Amerikaanse televisieseries

De Magere Hein van Series is al bezig zijn zeis te scherpen. Een staking dreigt en vele series worden bedreigd met annulering, minder afleveringen en uitstel.

Magere Hein heeft dit jaar al wat series mogen meenemen naar de eeuwige velden van gecancelde series, maar er dreigt een bloedbad plaats te gaan vinden als de schrijversstaking een feit gaat worden. De voorgestelde staking van het Schrijvers Gilde van Amerika (WGA) zou kunnen resulteren in minder afleveringen, uitstel (wat vaak afstel betekent) en uiteraard gecancelde series.

Het Schrijvers Gilde van Amerika heeft aangegeven echt te gaan staken als hun huidige contracten, die 1 mei aflopen, niet hernieuwd worden met een deal met de Alliance of Motion Pictures and Television Producers. Deze verklaring lijkt de spanningen alleen maar te laten escaleren door de mogelijkheid dat de Schrijvers Gilde van de onderhandelingstafel weglopen.

“In het geval dat wij niet in staat zijn om te onderhandelen over een nieuw contract met de AMPTP, zullen wij het werk staken vanaf 2 mei,” zei de gilde in een brief die dinsdag verstuurd is naar de mediakopers. “Als dit gaat gebeuren zal het schrijven voor televisie, bioscoopfilms en digitale series stil te komen liggen.”

Aanstaande maandag zijn er vijf dagen gepland voor de onderhandelingen. Vergaderingen van WGA leden en een online stakingsautorisatie-stembureau zijn ingepland tussen 18 en 24 april, waardoor er slechts een paar dagen zitten voor de contacten vervallen.

Zullen ze de contracten op tijd rond krijgen of zal er een schrijversstaking volgen in mei?


Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Reacties (3)

avatar_heplam
07 apr 2017 12:58 -
Aan de ene kant zou het erg jammer zijn inderdaad zo vlak voor het nieuwe seizoen aan de andere kant kan ik mijn te kijken series op die manier weer flink inhalen
Reageer
avatar_renzoroy
08 apr 2017 12:50
ja maar als ze gecancelled worden, hoef je ze niet meer in te halen :P
Reageer
avatar_renzoroy
07 apr 2017 21:53 -
dat gezeur van die schrijvers steeds. Verdienen een stuk meer dan de gemiddelde persoon en toch nog zeuren. Gebeurde aantal jaren geleden ook al dat ze gingen staken en dat heeft toen ook veel (goede) series het leven gekost, hopelijk komen ze tot een akkoord.
Reageer

Laatste nieuws

Het vierde seizoen van Castlevania dat in mei van start is gegaan was de allerlaatste, maar niet het einde van het universum Castlevania. er komt namelijk een spin-off.
Vandaag, 16:00
Er komt geen zesde seizoen van Private Eyes, Global heeft bekend gemaakt dat de serie eindigt met het aankomende vijfde seizoen.
Vandaag, 15:00
1
Canada's Global Television heeft aangekondigd dat Departure is verlengd met een derde seizoen. De pick-up is vroeg want het tweede seizoen heeft nog geen startdatum gekregen.
Vandaag, 14:00
Alle seizoenen van de Amerikaanse spionageserie The Americans verschijnen binnenkort op Disney+. De serie is afkomstig van FX.
Vandaag, 13:00
1
Showtime heeft een startdatum aangekondigd voor het tweede deel van het vijfde seizen van Billions.
Vandaag, 12:00
MijnSerie leden willen graag weten wanneer welke serie van start gaat. Elke maandag houden we je op de hoogte van alle* series die in Nederland en België uitkomen de komende week.
Vandaag, 11:00