Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
TV-trend; Militaire thema’s zijn hot

TV-trend; Militaire thema’s zijn hot

Van Fox tot The CW, alle grote vijf de netwerken hebben een pilot op stapel staan met een militair thema.

Het leger is hot. Elk van de vijf grote netwerken hebben een pilot die een militair thema hebben dit jaar. ABC heeft Charlie Foxtrot, een komedie. CBS heeft een nog steeds naamloze Navy Seal-dramaserie op stapel staan. FOX maakt dit jaar Behind Enemy Lines, een remake van de gelijknamige film. NBC gaat dit jaar voor For God and Country en The CW heeft Valor.

Maar niet alleen de grote vijf hebben moed en heldendom op hun lijstje. Ook History is bezig met een Will Smith-productie Harlem Fighters; over een Afro-Amerikaanse unit die vechten tijden de Eerste Wereldoorlog. National Geographic is net klaar met de casting van een achtdelige Irak-oorlogserie The Long Road Home. En Hulu heeft One Million Steps een Afganistan Marine drama. Dit alles samen met USA Network's Shooter (2016) en History's Six maakt dat dit jaar gereserveerd is voor de militairen en hun verhaal.

Tana Nugent Jamieson, senior vicepresident bij A+E Studios, die onder andere verantwoordelijk zijn voor Harlem Fighters, One Million Steps en History’s Six, ziet een trend als een poging om een niet bereikt publiek te bereiken: “Er is op dit moment waarschijnlijk teveel,” zegt ze. “Maar kijk eens hoeveel politie-procedurele series er zijn. Mensen willen alle kanten van een held zien.”

Weinig zullen het er mee eens zijn dat deze programma’s huidige gebeurtenissen weerspiegelen, maar wat intrigerend zal zijn om te zien hoe ze de echte wereld zullen beïnvloeden. Myles McNutt, televisie criticus en assistent professor van communicatie bij Old Dominion Universiteit, zegt: “Het is zeer waarschijnlijk dat we de komende jaren series gaan zien die we kunnen categoriseren in medeplichtig of resistent tegen de Trump administratie.”

Zijn militair getinte series uit Amerika ook interessant voor de Europese televisiemarkt?


Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (3)

sarlottje
sarlottje 4 april 2017, 13:16
Leuk dat je mijn tip hebt opgevolgd!
BadWolf
BadWolf 4 april 2017, 18:26
Heb het zelf niet zo op de M.O. oorlog series. 'Gelukkig' blijven er nog genoeg oorlogen over die historisch gezien interessant zijn.
DamianW
DamianW 18 april 2017, 14:53
interessant :)
Log in om een reactie achter te laten