Leuk?
1
0
Bekijk stemmen

Kijktip van de Week! American Playboy: The Hugh Hefner Story

Amazon heeft een enorme keuze gehad aan materiaal tijdens het maken van de tiendelige documentaire serie American Playboy: The Hugh Hefner Story. Meer dan 17,000 uur aan beeldmateriaal en 2600 scrapbooks {fotoalbums} uit het persoonlijke archief van Hugh ‘Mr. Playboy’ Hefner hebben bijgedragen aan deze Amazon-serie, waarin het leven van Hefner wordt blootgelegd als Amerikaanse icoon en het merk dat hij creëerde, Playboy.

Video on youtube


Het verhaal van American Playboy begint in het Amerika van vlak na de oorlog en neemt ons mee naar de lancering van het tijdschrift Playboy in 1953, gevolgd door de aansluitende zes decennia van Hefners' turbulente leven en carrière. Terwijl hij zijn imperium opbouwde, werd Hefner (Matt Whelan) een verdediger van sociale rechtvaardigheid en een doelwit van de conservatieve beweging. Hij liet zich openlijk uit als voorvechter van burgerrechten, vrijheid van meningsuiting, homorechten en uiteraard seksuele vrijheid.

De serie is het resultaat van toegang tot duizenden uren aan nooit eerder vertoonde beelden uit de archieven van Hefner en Playboy. Daarnaast waren Hefners' persoonlijke plakboeken, meer dan 2.900 stuks en daarmee een Guinness World Record, erg belangrijk voor de ontwikkeling van de serie. Hefner, inmiddels 90 jaar oud, is gedurende het hele proces nauw betrokken geweest bij de ontwikkeling en productie van American Playboy, en vulde het een en ander graag aan met smeuïge verhalen uit de eerste hand.

Voor iedereen die wil weten hoe het magazine Playboy tot stand is gekomen en hoe het leven van Hefner eruit ziet is American Playboy: The Hugh Hefner Story een must-see. American Playboy: The Hugh Hefner Story wordt geproduceerd door het Emmy Award-winnende Stephen David Entertainment, bekend van de AMC-serie The Making of the Mob, en Alta Loma Entertainment onderdeel van Playboy Enterprises. De uitvoerend producenten zijn Stephen David (The Men Who Built America, The World Wars, The Making of the Mob, The American West), Peter Jaysen (You Me Her, Fired Up, Dateline NBC) en Playboy-executive Dick Rosenzweig (The House Bunny, The Playboy Club) in samenwerking met Shirley Escott (Shadow of Doubt, The Making of the Mob: New York) en Tim Kelly (NASCAR: The Rise of American Speed, American Genius).

“In een tijd waarin burgerrechten vaker in het nieuws voorkomen dan ooit, kunnen Prime-leden meer te weten komen over het merk Playboy en haar bijdrage op dat gebied,” aldus Conrad Riggs, Head of Unscripted, Amazon Originals. “Deze serie biedt een nog nooit eerder vertoond kijkje achter de schermen van het leven van Hugh Hefner en een overzicht van zijn strijd om Amerikaanse rechten, waaronder vrijheid van meningsuiting, te beschermen.”

American Playboy: The Hugh Hefner Story vanaf vrijdag 7 april 2017 te zien bij Amazon Prime Video


Hugh Heffner
Vorige aflevering
My Way
My Way
01x10
Leuk?
1
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst
American Playboy: The Hugh Hefner Story