Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Weekoverzicht 08

Weekoverzicht 08

Ook in de week van 22 tot en met 28 februari hebben we het nieuws voor je verzameld. Lees hieronder welk nieuws je wellicht gemist zou kunnen hebben uit week 8 van 2021.
Serienieuws

Casting Nieuws


Hoofdrol voor Uzo Aduba in Low Country van Robert & Michelle King


Emmy award winnende Uzo Aduba (Mrs. America) gaat de hoofdrol vervullen in Low Country, de nieuwe serie van Robert & Michelle King (The Good Wife).

Castleden tweede seizoen Modern Love bekend


Amazon maakte een lijst met castleden bekend voor Modern Love seizoen twee, met onder andere Gbenga Akinnagbe (The Deuce) en Kit Harington (Game of Thrones).

Datums


Godfather of Harlem in april in première bij EPIX


EPIX heeft de premièredatum van het tweede seizoen van Godfather of Harlem bekend gemaakt, het seizoen gaat van start in april.

Start- en premièredatums series Nederlandstalige zenders week 8 (22-28 februari 2021)


MijnSerie leden willen graag weten wanneer welke serie van start gaat. Elke maandag houden we je op de hoogte van alle* series die in Nederland en België uitkomen de komende week.

The Bold Type vanaf maart te streamen bij Netflix


Netflix-gebruikers opgelet: als je overweegt een Videoland- of Amazon Prime abonnement te nemen zodat je The Bold Type kunt kijken, dat hoef je niet te doen! De dramedy is vanaf maart ook op Netflix te zien.

We Hunt Together vanaf begin maart te zien bij Ziggo


Nadat Ziggo eerder deze maand Honour en Midsomer Murders al toevoegde aan het aanbod, breidt Ziggo Movies & Series in maart opnieuw zijn aanbod uit met een Britse misdaadserie.

Start- en premièredatums van maart 2021


Ook voor de maand maart hebben we alles op een rijtje gezet*. Wanneer welke serie begint, eindigt, welk seizoen of première en op welke zender.

Zevende seizoen The Flash (2014) kort na première ook te zien bij Netflix


Aankomende maand wordt het zevende seizoen van The Flash (2014) toegevoegd aan het aanbod van Netflix, een aantal dagen na de première bij The CW.

The CW komt met schema voorjaar 2021


Nieuwe en terugkerende series staan er in het nieuwe schema van The CW. Het schema dat vanwege de coronapandemie later start dan normaal.

Transplant verschijnt in maart bij Ziggo


De Canadese medische dramaserie Transplant zal begin maart worden toegevoegd aan het aanbod van Ziggo Movies & Series.

Disney+ maakt premièredatums bekend


Disney+ heeft van verschillende series de premièredatum bekend gemaakt. Waaronder van Marvel's Loki, die niet de enige Marvel serie is die dit jaar verschijnt.

Vierde seizoen The Handmaid's Tale eind april in première


Het vierde seizoen van de dramatische sciencefictionserie The Handmaid's Tale gaat eind april in première bij Hulu. Er is ook een teaser uitgebracht.

Gecancelde Series


Geen derde seizoen van The Twilight Zone (2019) bij Paramount+


Er zal geen derde seizoen van The Twilight Zone (2019) verschijnen bij Paramount+, nu nog CBS All Access. "We hebben de verhalen verteld die we wilden vertellen."

Kijkcijfers Series


Kijkcijfers Amerika van week 07


Hier vind je een overzicht van de best bekeken series van de week 15 tot en met 21 februari 2021 in Amerika.

Nieuwe Series


Paramount TV Studios maakt seriebewerking van Joe Hills Voluntary Committal


Er is bij Paramount TV Studios een serie in ontwikkeling naar het thriller verhaal Voluntary Committal van Joe Hill.

Overzicht nieuwe series in maart 2021


In maart 2021 staan er veel nieuwe series op het programma. Wij hebben het voor je op een rijtje gezet.

Phylicia Rashad werkt aan seriebewerking Eternity Springs en gaat mogelijk de hoofdrol vervullen


Phylicia Rashad (The Cosby Show), Roma Roth en Christopher E. Perry (Virgin River) werken aan een seriebewerking van de boekenreeks Eternity Springs.

Pilots


Constantine reboot in productie bij HBO Max


In september deden er al geruchten de ronde over een mogelijke reboot van Constantine bij HBO Max. Deze geruchten lijken nu werkelijkheid te worden.

Algemeen nieuws

Weetjes


Opnames Luther film dit jaar nog van start


Hoofdrolspeler Idris Elba heeft zich weer uitgesproken over de mogelijke Luther film, die er nu echt lijkt te komen. De opnames zullen later dit jaar plaatsvinden.

Ray Donovan keert terug met een film bij Showtime


Showtime heeft aangekondigd dat er een film komt van de dramaserie Ray Donovan, zodat de serie een afgerond einde krijgt.

MijnSerie nieuws

Column


Het oor wil ook wat; viermaal The Who


Televisieserie richten zich voornamelijk op het oog, maar wat steeds belangrijker lijkt te worden daarbij is het oor. De muziekkeuze bij series kan van zeer bijzonder tot niet bijzonder worden genoemd.

MijnSerie Podcast


MijnSerie Podcast: seizoen 3 aflevering 6


In deze aflevering van de MijnSerie Podcast is KLEM serie van de maand.

Populairste series


Populairste series afgelopen week (08)


Vrijdag is een mooie dag om te bekijken wat nou de populairste series waren op MijnSerie van afgelopen week. Mochten er namelijk voor jou interessante series tussen staan, kan je er dit weekend gelijk mee beginnen.

Prijsvragen


Maak kans op het eerste seizoen van We Hunt Together


Jullie als trouwe lezers maken vanaf vandaag kans op het eerste seizoen van We Hunt Together. We geven twee dvd’s weg. Doe mee en maak kans op deze serie!

Maak kans op het eerste seizoen van Life (2020)


Jullie als trouwe lezers maken vanaf vandaag kans op het eerste seizoen van Life (2020). We geven twee dvd’s weg. Doe mee en maak kans op deze serie!

Maak kans op het 21ste seizoen van Law & Order: Special Victims Unit


Jullie als trouwe lezers maken vanaf vandaag kans op het 21ste seizoen van Law & Order: Special Victims Unit. We geven twee dvd’s weg. Doe mee en maak kans op deze serie!

*NOTE: In het volgende weekoverzicht staan de antwoorden van deze prijsvragen.

Prijsvraag antwoorden


- Het antwoord op de prijsvraag van Last Tango In Halifax; Last Tango In Halifax is de uiteindelijke titel geworden van de BBC One-serie. Maar wat was de (werk) titel voor het een paar maanden voor de start Last Tango in Halifax ging heten? was Antony & Cleopatra. Weetje: De serie had tot een paar maanden voor de officiële naam deze titel.

- Het antwoord op de prijsvraag van Lovecraft Country; De titel van de serie verwijst naar het bizarre pulp fiction werk van schrijver H.P. Lovecraft. Maar de serie Lovecraft Country is gebaseerd op het gelijknamige boek van welke schrijver? was Matt Ruff. Weetje: Matthew Theron Ruff, geboren 1965 is een Amerikaanse schrijver van thrillers, sciencefiction en comic-boeken. Lovercraft Country werd uitgebracht in 2016 en werd genomineerd voor de World Fantasy Award in 2017 bij de categorie boeken.

- Het antwoord op de prijsvraag van In Europa; Geert Mak is een journalist en non-fictie schrijver. In Europa is een verfilming van zijn werk, welke Nederlandse prijs won het boek In Europa? was NS Publieksprijs voor het Nederlandse Boek. Weetje: In 2004 won In Europa de NS Publieksprijs voor het Nederlandse Boek en in 2008 won het boek ook de Leipziger Buchpreis zur Europäischer Verständigung.
Alle prijswinnaars gefeliciteerd met jullie prijs.

Recensies


Ook deze maand heeft ons geweldige team van recensenten weer uitstekende recensies geschreven over verschillende series.


Hier kun je lezen welke recensies er inmiddels zijn geschreven en welke serie je wellicht kunt overslaan of juist absoluut op je nog-te-kijken lijst kunt gaan zetten.

Tips


Series toevoegen, wijzigen en/of aanpassen; Hoe doe je dat?


Vele MijnSerie leden maken er al gebruik van, series toevoegen, wijzigen en /of aanpassen in en aan de database van MijnSerie.

Vacatures


Gezocht: schrijvers voor recensies, nieuwsberichten en columns


De leukste website van Nederland, MijnSerie is op zoek naar schrijvers m/v die het leuk vinden om hun hobby series kijken uit te breiden.

Voor je Serieagenda


Series die we niet genoemd hebben in het maandoverzicht van maart 2021 die in week 09 van start of in première zullen gaan.



-

Maandag 1 maart


Hapless – Serie première (Channel 5)

-

Zondag 7 maart


09.30 – Super Sentai – Seizoen 45 (TV Asahi)

Met overzichtelijke groet

Mandy
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Log in om een reactie achter te laten