Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
Leuk?
4
0
Bekijk stemmen

Het oor wil ook wat; viermaal The Who

Televisieserie richten zich voornamelijk op het oog, maar wat steeds belangrijker lijkt te worden daarbij is het oor. De muziekkeuze bij series kan van zeer bijzonder tot niet bijzonder worden genoemd.

De derde oor heeft niet één serie maar vier series en uiteraard dan ook vier titelsongs. Alle series zijn inmiddels beëindigd, maar ik denk dat vele van ons zich nog wel het begin van CSI: Crime Scene Investigations kan herinneren.

Well, who are you? (Who are you? Who, who, who, who?)
I really want to know (Who are you? Who, who, who, who?)
Tell me who are you? (Who are you? Who, who, who, who?)

The Who is een Britse rockband die in 1964 werd opgericht in Londen. De band groeide uit tot een van de bekendste rock-bands ter wereld. Hun samenstelling wisselde nog wel eens in de loop der jaren maar in de hoogtijdagen waren het vooral zanger Roger Daltrey, gitarist Pete Townshend, bassist John Entwistle en drummer Keith Moon, die deel uitmaakte van The Who.

Het nummer Who Are You is de titelsong van het album Who Are You dat in 1978 werd uitgebracht. In 2000 ging de misdaadserie CSI: Crime Scene Investigation bij CBS in première. De serie heeft vijftien seizoenen en drie spin-offs gekregen. En er zijn twee verhalen in omloop waarom The Who in alle CSI-series gebruikt werd.Het eerste verhaal is omdat na de eerste spin-off de reacties zo goed waren dat ze hebben besloten om de andere twee spin-offs ook aan The Who te koppelen.
Het tweede verhaal is dat Anthony E. Zuiker bedenker van CSI groot fan was van The Who en daarom besloot de nummers van de band als intro te gebruiken.

In 2002 ging CSI: Miami in première, de serie heeft tien seizoen gehad en werd in 2012 beëindigd. Won't Get Fooled Again was hier de introsong, het nummer dat in 1971 verscheen op het album Who's Next.CSI: NY ging in 2004 in première en heeft negen seizoen gehad. Bij deze serie is gekozen voor The Who song Baba O'Riley ook van het album Who's Next uit 1971.

Out here in the fields
I farm for my meals
I get my back into my living
I don't need to fight
To prove I'm right
No, I don't need to be forgiven
Yeah, yeah, yeah, yeah, yeahVoor de jongste en minst succesvolste spin-off werd het oudste The Who nummer gebruikt, I Can See for Miles komt uit 1967 van het album The Who Sell Out. CSI: Cyber ging in 2015 in première bij CBS en heeft slechts twee seizoenen gehad.

I know you've deceived me, now here's a surprise
I know that you have 'cause there's magic in my eyes
I can see for miles and miles and miles and miles and miles
Oh yeahMaar het verhaal van The Who en CSI is waarschijnlijk nog niet ten einde. In februari 2020 werd er aangekondigd dat er nog een spin-off gaat komen, CSI: Vegas. In CSI: Vegas zullen Gil Grissom (William Petersen) en Sara Silde (Jorja Fox) wederom hun opwachting maken. Naast hen komen er vier nieuwe teamleden in beeld die hen helpen bij het oplossen van de moorden. Wanneer deze spin-off in première zal gaan en welk The Who-nummer (als het al een The Who-nummer gaat worden?) het gaat worden is nog niet bekend gemaakt.

Hieronder de volledige versies van de vier The Who nummers;
Leuk?
4
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Laatste nieuws

Onder andere Michael Learned (The Waltons) voegt zich bij de cast van Monster: The Jeffrey Dahmer Story. De serie draait om Amerika's meest beruchte moordenaar.
Vandaag, 12:00
Jullie als trouwe lezers maken vanaf vandaag kans op het eerste seizoen van Hierro. We geven twee codes weg. Doe mee en maak kans op deze serie!
Gisteren, 14:00
Ordinary Joe heeft een seriebestelling ontvangen van NBC. De serie was afkomstig van Russel Friend (House M.D.) en Garrett Lerner (House M.D.).
Gisteren, 13:00
Na de drie films van To All the Boys komt er mogelijk ook een serie die gebaseerd is op de Netflix film hit. De nog naamloze spin-off volgt het personages Kitty.
Gisteren, 12:00
Vrijdag is een mooie dag om te bekijken wat nou de populairste series waren op MijnSerie van afgelopen week. Mochten er namelijk voor jou interessante series tussen staan, kan je er dit weekend gelijk mee beginnen....
vrijdag, 11:03
CBS heeft de komedieserie Ghosts met Rose McIver (iZombie) besteld. Daarnaast is er casting nieuws voor de komedie pilot The Three Of Us.
vrijdag, 09:02
1