Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Weekoverzicht 44

Weekoverzicht 44

Heb je serienieuws gemist afgelopen week? Geen nood! MijnSerie heeft zoveel mogelijk nieuws verzameld en het in het weekoverzicht van 30 oktober tot en met 5 november voor je op een rijtje gezet.


Weetjes


Apple TV


Apple gaat voornamelijk familievriendelijke series en films maken. Dit terwijl er eerst gesproken werd over series als Game of Thrones en Breaking Bad. Daarvoor steken ze 1 miljard dollar in de productie van die series en films. Persbureau Bloomberg, dat de plannen onderzocht, vertelde: “Het bedrijf is van plan de eerste projecten vrij te geven voor iedereen met een Apple-apparaat, mogelijk via de Apple TV-app. De bazen willen daarbij voorkomen dat kinderen bijvoorbeeld een verdwaalde tepel te zien krijgen. Elke serie moet perfect zijn voor de Apple Store. In plaats van naakt, geweld en scheldwoorden, die nu de standaard zijn geworden bij televisieseries op kabel- of streamingdiensten, wil Apple komedies en emotionele drama’s maken met een brede aantrekkingskracht, waaronder NBC-hit This is Us en familieseries als Amazing Stories.” Het komt er in het kort dus op neer dat iedereen, van klein tot groot, series van Apple TV kunnen kijken.


Algemeen Serienieuws


Gunpowder


Het ziet er goed uit voor de BBC-serie Gunpowder. HBO heeft de driedelige miniserie opgepakt en gaat deze in december uitzenden. De serie met Kit Harington (Game of Thrones) in de hoofdrol is al uitgezonden bij BBC One en vanaf 18 december 2017 wordt de historische dramaserie, gebaseerd op een waargebeurd verhaal, drie avonden achter elkaar uitgezonden bij HBO. HBO is in Nederland te zien via Ziggo Movies & Series XL. Of de serie een tweede seizoen krijgt, is niet bekendgemaakt.

Datums Series


American Crime Story


Het tweede seizoen van de anthologieserie American Crime Story zal op 17 januari 2018 van start gaan bij FX. Het tweede deel draait om de moord op modeontwerper Gianni Versace. De subtitel van het tweede seizoen is The Assassination of Gianni Versace. De cast in het tweede seizoen bevat onder andere Edgar Ramirez, Darren Criss, Penelope Cruz, Antonio D’Amico, Ricky Martin en Max Greenfield.

Blue Planet II


Helaas heeft de Blue Planet II één nadeel als het in december uitgezonden gaat worden bij de EO op NPO3; De prachtige stem van Sir David Attenborough wordt vervangen door een Nederlandse commentator. Na tien jaar komt het tweede deel van de prachtige documentaire serie Blue Planet in Nederland op de buis. Aan het tweede deel werd ruim vier jaar gewerkt en de makers brachten ruim vijfhonderd uur op de oceanen door. . Op 29 oktober ging de serie Blue Planet II al bij de BBC in première en bijna 2 maanden later, op 28 december, zal de serie vertaald en wel op de Nederlandse televisie te zien zijn.

De Spa


Vanaf maandag 6 november verhuist de late night-soap De Spa naar SBS 6. Bij Net 5 was de soapserie niet echt een kijkcijferkanon. Gemiddeld keken er tussen de 80.000 en 150.000 mensen de laatste twee weken naar de soap op Net 5. Op SBS 6 werd de serie al herhaald en trok de herhaling net zoveel mensen. De Spa is dus een teleurstelling voor SBS 6. De zender had al 100 afleveringen opgenomen, dus de kijkers die er zijn hebben nog even te gaan. Omdat het marktaandeel beter zou zijn op SBS 6 dan op Net 5, heeft SBS besloten om de serie helemaal weg te halen bij de zender. SBS 6 gaat de soap een uur later uitzenden, om 23.30 uur.

Peaky Blinders


Het vierde seizoen van Peaky Blinders gaat op 15 november van start bij BBC Two. Het derde seizoen eindigde in juni 2016, voor de fans komt er na meer dan 15 maanden een eind aan het lange wachten. Naar verwachting zal het vierde seizoen in 2018 van start gaan bij Netflix Nederland.

November


Welke series starten wanneer in november en welk seizoen begint dan bij welk netwerk, kabelzender of streamingdienst? We hebben het netjes op een rijtje gezet.

Startdatums series op de Vlaamse TV


Voor alle kijkers naar de Vlaamse televisie een handig overzicht van de startdatums van de Belgische zenders of zenders die ook in België te ontvangen zijn.

The Grand Tour (2016)


Vanaf 8 december is wekelijks het tweede seizoen van het komische autoprogramma The Grand Tour (2016) te zien op Amazon. Onder de klanken van Live and Let Die van Paul McCarthy & the Wings is er een trailer uitgebracht.
Video on youtube


The Librarians (2014)


Het vierde seizoen van The Librarians (21014) stond oorspronkelijk gepland om op 20 december van start te gaan bij TNT, maar de zender heeft besloten om de immens populaire serie eerder van start te laten gaan. Het vierde seizoen van de avonturenserie zal een week eerder op 13 december van start gaan bij TNT.

Gecancelde Series


House of Cards (2013)


Het zesde seizoen, dat in september werd aangekondigd, is de allerlaatste voor de Netflix-serie House of Cards (2013). Dit, volgens sommigen, naar aanleiding van beschuldigingen van seksueel geweld tegen hoofdrolspeler Kevin Spacey. UPDATE:Op dinsdag 31 oktober is er een statement uitgegaan dat de productie van het zesde seizoen van House of Cards (2013) tot nader order is stilgelegd. Deze beslissing is genomen in het belang van de cast en crew van de politieke dramaserie. Wat dit gaat betekenen voor het zesde seizoen is niet duidelijk, maar er gaan op dit moment geruchten dat ook het zesde seizoen gecanceld zal worden door Netflix. Ook de organisatie van BusinessBoost Live heeft laten weten dat Kevin Spacey is afgebeld als spreker voor 29 november in Ahoy. Lees hier de aankondiging over BusinessBoost 2017.

Me, MYSELF & I


Het ziet er niet goed uit voor de nieuwe komedie Me, MYSELF & I van CBS. De serie is per direct uit het uitzendschema van de zender gehaald. Er zijn op dit moment zes afleveringen uitgezonden en het is niet bekend wat er met de rest van de afleveringen uit het eerste seizoen gaat gebeuren. Op het tijdslot van Me, MYSELF & I zal op 6 november een herhaling komen van The Big Bang Bang Theory en vanaf 13 november zal het tweede seizoen van de komedie Man with a Plan van start gaan.

Playing House


De plannen voor een vierde seizoen mogen in de prullenbak; USA Network heeft besloten om het bij drie seizoenen te laten. Hoofdrolspelers en bedenkers Jessica St. Clair en Lennon Parham hebben het nieuws zelf bevestigd via Twitter. De zevende/achtste aflevering van het derde seizoen, dat op 14 juli 2017 werd uitgezonden, gaat de boeken in als seriefinale.

Somewhere Between


Het is nog niet officieel bevestigd door ABC, dus we houden een slag om onze arm, maar het ziet er naar uit dat de Alfabet-zender stiekem de serie Somewhere Between heeft gecanceld. Volgens een bron bij ABC heeft de zender besloten om geen tweede seizoen te bestellen van de mysterieuze dramaserie. MijnSerie laat het weten zodra het nieuws door ABC officieel is gemaakt.

Nieuwe Series


Bad Boys spin-off


Er zijn slechts enkele details bekend gemaakt over de mogelijke nieuwe serie gebaseerd op de film Bad Boys (1995). Eén van die details is dat Gabrielle Union de hoofdrol gaat spelen.

Four Wedding and a Funeral


Er komt een televisieserie van de succesvolle film uit 1994, Four Wedding and a Funeral. Hulu en Mindy Kaling slaan daarvoor de handen ineen.

Overzicht nieuwe series november 2017


In november 2017 komen er veel nieuwe series uit. Wij hebben ze voor je op een rijtje gezet, bekijk de gehele lijst van november.

The Blair Witch Project


Het lijkt er op dat er een serie komtgebaseerd op de franchise The Blair Witch Project.

Vernieuwde Series


24


FOX is bezig met een vierde serie van de actieserie 24. De real-time serie 24 gaat deze vierde keer voor een vrouw in de hoofdrol.

Cold Feet


Het nieuws is bevestigd: De dramedy van ITV, Cold Feet, is vernieuwd met een achtste seizoen. Het achtste seizoen krijgt zes afleveringen van 60 minuten en zal in het voorjaar van 2018 worden opgenomen. De bedoeling is dat de serie later in 2018 te zien zal zijn bij ITV1.

De Fabeltjeskrant


Vanaf 2019 zijn Meneer de Uil, Juffrouw Ooievaar, Ed en Willem Wever, Bor de Wolf en alle andere dieren uit het Grote Dierenbos weer te zien in Fabeltjesland. Meneer de Uil zal ons dan uiteraard weer gaan voorlezen uit de Fabeltjeskrant.

The Orville


Het eerste seizoen van de komische sciencefictionserie van FOX, The Orville, is op dit moment in volle gang. FOX heeft nu al besloten om de serie te vernieuwen met een tweede seizoen.

The Twilight Zone


Of het slechts in ontwikkeling is of dat er een order is voor een rechtstreekse serie is niet geheel duidelijk, maar er zijn plannen van CBS All Acces bekend dat er een nieuwe kijk komt op de CBS-serie The Twilight Zone. De iconische sciencefictionserie heeft in totaal vijf seizoenen gehad, van 1959 tot 1964. Het is niet de eerste keer dat er een nieuwe kijk komt op The Twilight Zone. Ook in de jaren '80 zijn er drie seizoenen uitgezonden van de serie bij CBS. Bij UPN is er in 2002 slechts één seizoen uitgezonden van de serie.

Afleveringen


ABC


ABC heeft meer afleveringen besteld van de series Black-ish en American Housewife. Dat houdt in dat alle series 24 afleveringen krijgen in hun huidige seizoenen. Dit nieuws zou wel eens kunnen inhouden dat de Alfabet-zender veel vertrouwen heeft in de series en dat er binnenkort wel eens vernieuwingen kunnen worden aangekondigd. Voor Black-ish zou dat een vijfde seizoen en voor American Housewife een derde seizoen inhouden.

Chicago PD


De NBC politiedramaserie Chicago PD zal ergens begin volgend jaar de 100ste aflevering gaan krijgen. Voor die 100ste aflevering zal er een tweedelige cross-over gaan komen met Chicago Fire. Ook de leden van Chicago Med, dat op dinsdag 21 november weer van start gaat, zullen in de tweeluik hun opwachting gaan maken. Chicago PD wordt op woensdag uitgezonden en Chicago Fire op donderdag. Wanneer de cross-over aflevering te zien zal zijn is niet bekend gemaakt.

Grey's Anatomy


ABC heeft ook van Grey's Anatomy drie extra afleveringen besteld. De verwachting is dat er ook snel een aankondiging zal komen dat er een vijftiende seizoen is besteld. Maar naast drie extra afleveringen, wat het totaal op 24 aflevering voor het veertiende seizoen brengt, komt er ook een 300ste aflevering aan. En die dag, 9 november 2017, wordt een speciale Day of Grey’s. Het begint al op 8 november, wanneer Jimmy Kimmel Live Jesse Williams (Dr. Jackson Avery) als gast in de studio zal ontvangen. Op 9 november gaat Ellen Pompeo de dag goed beginnen in Good Morning America om daarna Live with Kelly en Ryan, The View en The Chew te bezoeken. De 300ste aflevering zal om 20.00 worden uitgezonden. En om de dag feestelijk af te ronden komt er een speciale behind-the-scenes in Nightline.

The Middle


The Middle is gecanceld door ABC, maar het negende en allerlaatste seizoen krijgt wel een beetje meer. ABC heeft twee afleveringen bijbesteld voor het allerlaatste seizoen. Dat brengt het totaal op 24 afleveringen voor het negende seizoen, dat in 2018 zijn allerlaatste aflevering krijgt.

Casting Nieuws


The Romanoffs


Naast castleden als Aaron Eckhart, Isabelle Huppert, Marthe Keller, Christina Hendricks, John Slattery, Jack Huston, Amanda Peet, Corey Stoll, Andrew Rannalls en Paul Reiser is er een nieuw castlid toegevoegd aan de nieuwe anthologie-dramaserie The Romanoffs. Oscarwinnaar Diane Lane (foto) zal ook een rol spelen in de Amazon-serie. De anthologieserie The Romanoffs draait om verschillende mensen die geloven dat ze afstammen van de voormalige Tsarenfamilie van Rusland. De serie is in 2018 te zien bij Amazon.
Embed from Getty Images

MijnSerie nieuws


Column


- De Onbekende Seriekijker
Deze week is er weer een nieuwe De Onbekende Seriekijker. Dit keer hebben we Sven van den Berg gevraagd naar welke series hij kijkt en waar, wanneer en met wie hij dan kijkt.

- Showtime, seizoen 2 aflevering 27
Deze week was er weer een Showtime. Deze week ging de column over The Strain.- Van MijnSerie naar mijn eigen serie
Manju Reijmer, ooit een schrijver voor MijnSerie, heeft zijn eigen serie gemaakt. Lees daar alles over in deze column.

Kijkcijfers


- The Walking Dead
De eerste aflevering van het achtste seizoen liet al een daling zien, maar nu blijkt dat die daling in kijkcijfers waarschijnlijk structureel te zijn. Niet iedereen was even blij met hoe het verhaal zich voortzet in het zevende seizoen. Ook vinden sommigen dat Jeffrey Dean Morgan de rol van Negan niet goed neerzet. De kijkcijfers kunnen nu vergeleken worden met die van het tweede seizoen. Aflevering twee van het achtste seizoen werd bekeken door 8,9 miljoen kijkers, terwijl de tweede aflevering in het zevende seizoen nog 12,4 miljoen trok. Of het zou kunnen liggen aan het grove en expliciete geweld is ook niet geheel duidelijk, maar het zou heel goed mogelijk zijn. Hoe AMC de terugval in kijkers wil tegengaan, is niet duidelijk.

- Stranger Things
Nielsen heeft het aantal kijkers bekendgemaakt die via de televisie naar de serie Stranger Things keken. Op 27 oktober startte het tweede seizoen van de Netflix-serie Stranger en volgens Nielsen keken er gemiddeld 15,8 miljoen mensen, via televisie, naar de eerste aflevering tijdens de eerste drie dagen. Elke aflevering daarna behaalde gemiddeld 4 miljoen kijkers en 361,000 kijkers keken het gehele tweede seizoen binnen 24 uur na de start. Let op: Nielsen meet alleen kijkers naar de televisie, geen mobile apparaten zoals telefoons en laptops.

- Week 43
Ook deze week een overzicht van de best bekeken series van de week van 23 tot en met 29 oktober in Amerika.

Populairste series


Op vrijdag bekijkt MijnSerie wat de populairste series waren op MijnSerie van die week.Prijsvragen


- Maak tot 8 november kans op de complete serie van Haven.

- Maak tot 9 november kans op de complete serie van Hell on Wheels.

- Maak tot 10 november kans op de complete serie van Rookie Blue.

Prijsvraag antwoorden


- Het antwoord op de prijsvraag van The Affair; Van wie was de positieve zwangerschapstest in het eerste seizoen? , was Whitney.

- Het antwoord op de prijsvraag van Bates Motel; Op welke manier probeert Norman hemzelf en Norma van het leven te beroven?, was Hij sluit de ventilatie af en zet de stookoven aan.

- Het antwoord op de prijsvraag van Chicago Med; Welk personage begon te daten met de vader van een patiënt?, was April.

- Het antwoord op de prijsvraag van Chicago PD; Wie neemt ontslag om naar San Diego te verhuizen?, was Roman.

- Het antwoord op de prijsvraag van Chicago Fire; Hoe heet de overleden broer van Borelli?, was Danny.

- Het antwoord op de prijsvraag van Grimm; Wie heeft Nick niet geholpen om Zerstörer te verslaan?, was Hank.

Alle prijswinnaars gefeliciteerd met jullie prijs.

Recensies


Ook deze week heeft ons geweldige team van recensenten weer uitstekende recensies geschreven over verschillende series. Klik hier om de recensies te lezen en kom erachter of je nog een serie kan toevoegen aan of verwijderen van je kijklijst.

Series toevoegen en wijzigen


Wist je dat de MijnSerie-lezer kan zelf series toevoegen? Klik hier en voeg je favoriete serie toe indien deze nog niet in de database staat. Ook kun je content zelf wijzigen, bijvoorbeeld als je een (typ)foutje ziet. Onder het kopje ‘info’ op de seriepagina zie je bewerk content staan. Klik daarop en je kunt niet alleen wijzigingen aanbrengen maar ook trailers toevoegen. Zo kunnen we met zijn allen de website nog completer en beter maken.

Voor je Serieagenda


Series die we niet genoemd hebben in het maandoverzicht van november.

Donderdag 9 november


21.00 – Mysteries at the Museum – Seizoen 17 (Travel Cannel)

Met overzichtelijke groet,

Mandy
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (4)

sarlottje
sarlottje 6 november 2017, 22:33
In medialand zijn er nu veel series die een 2e leven krijgen. Het probleem dat dat veroorzaakt is dat de duur van afleveringen anders is dan het orgineel. Hoe moet dat dan in het systeem worden vermeld?
Mandy1966
Mandy1966 7 november 2017, 09:30
Door een gemiddelde te nemen.Denk ik :-)
sarlottje
sarlottje 7 november 2017, 13:51
Dat kan, maar dan heb je geen goede waardes. En het is waarschijnlijk niet mogelijk om per seizoen een duur te hebben?
Mandy1966
Mandy1966 7 november 2017, 14:24
Dat zal je aan Jos moeten vragen of dat mogelijk is.
Log in om een reactie achter te laten