Leuk?
1
0
Bekijk stemmen

De Fabeltjeskrant keert terug op de televisie

Vanaf 2019 keren Meneer de Uil, Juffrouw Ooievaar, Ed en Willem Wever, Bor de Wolf en alle andere dieren uit het Grote Dierenbos terug in Fabeltjesland. Meneer de Uil zal ons dan uiteraard weer gaan voorlezen uit de Fabeltjeskrant.

Hatsikidee! Televisieproducent Robin de Levita is degene die er voor zorgt dat de Fabeltjekrant opnieuw uitgegeven/uitgezonden gaat worden. Tut, tut, tut, tut…. En dat zal in 2019 zijn, maar in oktober 2018 zal er eerst een special komen van een half uur. De Levita vertelde tegen de Telegraaf dat alle poppen opnieuw moeten worden gemaakt: “Ze zijn, net als in de oorspronkelijke serie, van vilt. Dat was heel belangrijk voor mij. Dat geeft een zachte uitstraling, door vilt valt het licht op een mooie manier op hen. Ik zag ooit een digitale Mickey Mouse die erg ’plastic’ was geworden. Dat wilde ik onder geen beding.”

Video on youtube


“Hallo Meneer de Uil.” De Fabeltjeskrant werd vanaf 1968 uitgezonden en werd bedacht door Leen Valkenier. Kunstenares Marie Troost ontwierp de blauw-gele Meneer de Uil en zij werd geïnspireerd door de oehoe. De allereerste uitzending was op 29 september 1968 bij de NTS. De serie werd bekeken door gemiddeld één a twee miljoen kijkers per dag, het best bekeken programma in die tijd. In 1969 won de serie de Gouden Televizier Ring en in 2005 werd De Fabeltjeskrant gekozen tot Beste Kinderprogramma Aller Tijden. Op welke zender De Fabeltjeskrant zal worden uitgezonden, is nog niet bekend.

Ken jij De Fabeltjeskrant en ga je weer kijken?

Vorige aflevering
Nog onbekend
Nog onbekend
01x01
Leuk?
1
0
Bekijk stemmen

Reacties (1)

avatar_KoNijn
03 nov 2017 12:10 -
misschien dat ik nog wel een paar afleveringen meepak, maar de beleving die ik als kind had bij deze serie, zal niet geëvenaard worden..Maar hopelijk voor de nieuwe generatie wel!
Reageer
De Fabeltjeskrant